skip to Main Content
Apple Viert Dag Van De Aarde 2021
Afbeelding: Apple / In het kader van de Dag van de Aarde gaat ‘The Year Earth Changed’ in première op Apple TV+, met David Attenborough als voice-over van deze liefdesverklaring aan een planeet in lockdown.

Apple viert Dag van de Aarde 2021

Vandaag, ter gelegenheid van de Dag van de Aarde 2021, komt Apple met nieuwe manieren om meer te weten te komen over klimaatverandering en andere milieukwesties, met speciale aandacht voor milieurechtvaardigheid. Met nieuw onderwijsmateriaal, speciaal samengestelde content en boeiende activiteiten brengt Apple de schoonheid van de natuur onder de aandacht en komen klanten meer te weten over belangrijke kwesties en goede doelen op het gebied van natuur en milieu.

Apple past ook innovatieve oplossingen toe die helpen CO₂‑neutraal te worden. Het plan is om de uitstoot in 2030 over de gehele linie op nul te laten uitkomen en daarmee de weg te bereiden voor andere bedrijven. In het kader van deze inspanningen heeft Apple onlangs aangekondigd dat 110 van zijn productiepartners overal ter wereld overstappen op 100% hernieuwbare energie voor hun productie-activiteiten voor Apple. Apple heeft ook 4,7 miljard dollar gereserveerd voor projecten om plaatselijke gemeenschappen van schone energie te voorzien en zo de CO2-uitstoot terug te dringen. Bovendien is er 200 miljoen dollar uitgetrokken om bossen beter te beschermen als natuurlijke oplossing tegen klimaatverandering. Meer informatie over deze initiatieven is te vinden in het 2021 Environmental Progress Report. Eerder deze week heeft Apple laten weten dat het met de gloednieuwe iMac, iPad Pro, AirTag en Apple TV 4K het goede voorbeeld geeft als het aankomt op het gebruik van gerecyclede materialen.

“Nu overheden en bedrijven alle zeilen bijzetten om klimaatverandering tegen te gaan en voor een duurzame toekomst te zorgen, mogen we niet vergeten dat wij allemaal, waar ook ter wereld, een steentje kunnen bijdragen aan deze inspanningen”, aldus Lisa Jackson, Vice President of Environment, Policy and Social Initiatives bij Apple. “De content en lokale initiatieven die we vandaag presenteren, geven een stem aan mensen die te vaak niet gehoord worden. Mensen krijgen hiermee bovendien de middelen in handen om zich op de hoogte te stellen, in actie te komen en deel uit te maken van de oplossing.”

Milieurechtvaardigheid

Op deze wereldwijde Dag van de Aarde blijft Apple zich inzetten voor wereldbewoners die het meest te lijden hebben onder klimaatverandering en andere milieuproblemen.

Voor de derde aflevering van de reeks ‘Challenge for Change’ voor het onderwijs, heeft Apple de handen ineengeslagen met Dolores Huerta, voorvechtster van sociale rechtvaardigheid en oprichtster van de Dolores Huerta Foundation. Doel is leerlingen van alle leeftijden te stimuleren zich in te zetten voor milieurechtvaardigheid en daarmee voor een betere wereld. Met de video-opdracht en het bijbehorende werkboek worden docenten, leerlingen en ouders aan het denken gezet over verduurzaming van hun eigen woonomgeving. Ze leren ook met welke simpele stappen ze onrechtvaardigheid binnen hun eigen gemeenschap te lijf kunnen gaan.

Allerlei teams van Apple werken samen met maatschappelijke organisaties en docenten om bepaalde groepen te helpen en ze een stem te geven. Bij deze inspanningen gaat de aandacht met name uit naar de zwarte en gekleurde gemeenschap, meisjes en jonge vrouwen, en jonge activisten.

Als onderdeel van de langlopende samenwerking met Historically Black Colleges and Universities via het Racial Equity and Justice Initiative, werkt Apple samen met Huston-Tillotson University in Austin om een nieuwe opleiding op het gebied van milieurechtvaardigheid van de grond te krijgen. Aanmelden is nog steeds mogelijk voor de Impact Accelerator. Met dit programma investeert Apple in bedrijven van minderheden met als doel milieu-initiatieven te ondersteunen en vanaf 2030 geheel CO2-neutraal te opereren. Apple werkt samen met Malala Fund om ongelijkheid aan te pakken en vrouwen betere toegang te bieden tot onderwijs en informatie over het klimaat. Gehoopt wordt zo een nieuwe generatie vrouwelijke activisten te inspireren, onder meer met een nieuw initiatief voor onderzoek en belangenbehartiging. En om de boodschap van jonge activisten beter voor het voetlicht te brengen, heeft Apple in maart samen met The Redford Center de tweede jaarlijkse Stories Challenge georganiseerd. Bij dit evenement krijgen jeugdige filmmakers de kans hun kijk op het milieu te vertolken in een video die ze maken met Clips, de gratis video-app van Apple voor iPhone en iPad. De winnaars van de 2021 Redford Center Stories Challenge zijn inmiddels bekend.

Boeiende verhalen over klimaatverandering en het milieu

In de Apple TV-app en Apple Books worden speciale verzamelingen uitgelicht die in het teken staan van de Dag van de Aarde. Zo bevat de Apple TV-app reportages over burgeractivisten en documentaires over klimaatverandering, met name over de wetenschappelijke aspecten en menselijke kosten ervan, de effecten op flora en fauna, en belangrijke lichtpunten voor de toekomst. Exclusief voor abonnees van Apple TV+ is er daarnaast de nieuwe documentaire ‘The Year Earth Changed,’ met de vertelstem van David Attenborough, en het tweede seizoen van Apple Originals ‘Tiny World’ en ‘Earth At Night In Color’. In Apple Books zijn (audio)boeken te vinden over de strijd tegen klimaatverandering en wat je er zelf tegen kunt doen. En auteurs van boeken over het milieu worden er speciaal in het zonnetje gezet.

De verzameling Earth Won’t Wait in Apple Podcasts inspireert luisteraars in actie te komen tegen klimaatverandering en onderstreept de kracht en het belang van de natuur. Subthema’s zijn onder meer bewust consumeren, rentmeesterschap en duurzaamheid, wereldwijde dreigingen en oplossingen, en de binding met de natuur. Op Apple Music kun je luisteren naar muziek die is geïnspireerd op de aarde in de playlist ‘Sounds of Nature’ en ‘Mixtape for Mother Earth’ (nieuw), of genieten van ‘Restore Our Earth Through Music’, een speciaal themagedeelte met een rustgevend soundscape van de zeven continenten, met exclusieve animaties.

De App Store bevat tal van apps vol informatie voor mensen die willen bijdragen aan een beter milieu. Apps zoals Think Dirty, Deliciously Ella, All the World, en Kilma maken het makkelijker om duurzaam te winkelen, minder eten weg te gooien en kinderen meer milieubewust te maken.

In Apple Arcade vertelt ‘Alba: A Wildlife Adventure’ het verhaal van een meisje dat in actie komt om haar prachtige eiland en zijn flora en fauna te redden. Voor elke keer dat dit spel wordt gedownload, zorgt Ecologi dat er één boom wordt geplant voor een herbebossingsproject op Madagascar.

Activiteiten voor de Dag van de Aarde

Overal ter wereld kun je met een alledaagse activiteit de Dag van de Aarde vieren.
Met nieuwe gidsen van National Park Foundation, The Nature Conservancy, Red Tricycle, Culture Trip, FATMAP en Lonely Planet kun je met Apple kaarten op avontuur in de natuur. Zo ontdek je eenvoudig nationale parken overal in het land, goede bestemmingen voor ecotoerisme, en de beste plekken om vogels te spotten in New York of om luxe te kamperen in het ruige landschap van Utah.

Wie een Apple Watch heeft en op 22 april een work-out doet, verdient waar ook ter wereld een speciale medaille voor de Dag van de Aarde, en stickers voor Berichten.

Back To Top