skip to Main Content
Apple Werkt Zoek Mijn-netwerk Bij Voor Gebruik Door Derden
Afbeelding: Apple / Het uitgebreide, veilige Zoek mijn-netwerk helpt gebruikers nu om nog belangrijkere spullen te traceren via de Zoek mijn-app.

Apple werkt Zoek mijn-netwerk bij voor gebruik door derden

Apple heeft vandaag de bijgewerkte Zoek mijn-app geïntroduceerd, waarmee producten van andere fabrikanten toegang hebben tot de veilige privéfeatures van het Zoek mijn-netwerk van Apple, dat honderden miljoenen Apple devices omvat. Het Find My Network Accessory Program stelt het uitgebreide, wereldwijde Zoek mijn-netwerk beschikbaar voor andere fabrikanten, zodat zij producten kunnen ontwikkelen die deze service kunnen gebruiken. Zo kunnen ook hun klanten de Zoek mijn-app gebruiken om hun belangrijke spullen te zoeken. Vanaf begin volgende week zijn er nieuwe producten verkrijgbaar van Belkin, Chipolo en VanMoof die werken met de Zoek mijn-app.

“Onze klanten vertrouwen al meer dan tien jaar op ‘Zoek mijn’ om verloren of gestolen Apple devices te zoeken, zonder dat dit ten koste gaat van hun privacy”, vertelt Bob Borchers, Vice President Worldwide Product Marketing bij Apple. “Via het Find My Network Accessory Program kunnen we nu de krachtige zoekfunctie van ‘Zoek mijn’, wat een van onze meest populaire services is, beschikbaar stellen aan meer mensen. Het is geweldig dat Belkin, Chipolo en VanMoof deze technologie al gebruiken en zijn erg benieuwd wat andere partners ermee gaan doen.”

Het Find My Network Accessory Program

Het Find My Network Accessory Program, dat deel uitmaakt van het Made for iPhone-programma (MFi), is ontworpen voor ontwikkelaars van accessoires die een bestaand of nieuw product willen verbinden met het Zoek mijn-netwerk. Producten van andere fabrikanten moeten beantwoorden aan alle regels van het Zoek mijn-netwerk ten opzichte van privacybescherming waar Apple klanten op vertrouwen. Goedgekeurde producten kunnen worden toegevoegd aan het nieuwe tabblad ‘Items’ en worden voorzien van een ‘Works with Apple Find My’-plaatje, zodat gebruikers duidelijk kunnen zien dat het product compatibel is met het Zoek mijn-netwerk en de Zoek mijn-app.

Apple kondigt verder aan dat er later dit voorjaar een conceptversie van de specificaties wordt vrijgegeven voor chipset-fabrikanten. Hiermee kunnen andere fabrikanten de Ultra Wideband-technologie in Apple devices met een U1-chip gebruiken, waardoor ze een nauwkeuriger, richtinggevoelig resultaat krijgen wanneer een device in de buurt is.

De eerste Zoek mijn-compatibele producten

De nieuwste S3- en X3-modellen elektrische fietsen van VanMoof, de SOUNDFORM Freedom True Wireless Earbuds van Belkin en de Chipolo ONE-itemzoeker zijn de eerste innovatieve accessoires van derden die werken met Zoek mijn. Met deze producten kunnen gebruikers bijvoorbeeld achterhalen waar ze hun sleutels, oordopjes of rugzak hebben gelaten. Binnenkort zijn er ook Zoek mijn-compatibele producten en accessoires van andere fabrikanten verkrijgbaar.

Ontwikkelaars en fabrikanten van accessoires die geïnteresseerd zijn, kunnen op apple.com meer informatie vinden over het MFi-programma. Ook kunnen ze hier de nieuwste specificaties van het Find My Network Accessory Program downloaden.

Eén app voor een uitgebreid, wereldwijd zoeknetwerk

De Zoek mijn-app op iPhone, iPad, iPod touch en Mac maakt het eenvoudig om verloren Apple devices te vinden en op de hoogte te blijven van de locatie van familie en vrienden, zonder dat dit ten koste gaat van de privacy van gebruikers. Als gebruikers een Apple device verliezen, kunnen ze met de Zoek mijn-app het device lokaliseren op de kaart, een geluid afspelen om in de juiste richting te kunnen zoeken, de Verloren-modus op het device inschakelen om het direct te vergrendelen en een bericht met een telefoonnummer te tonen. Ook kunnen ze het device op afstand wissen als het in verkeerde handen terechtgekomen is.

Het Zoek mijn-netwerk biedt uitgebreidere mogelijkheden en kunnen zelfs verloren devices zoeken die geen verbinding hebben met internet. Het Zoek mijn-netwerk is een crowdsourced netwerk met honderden miljoenen Apple devices die de draadloze Bluetooth-technologie gebruiken om verloren devices of items in de buurt te detecteren en de locatie bij benadering te melden aan de eigenaar. Het gehele proces is van begin tot eind versleuteld en anoniem. Niemand kan dus de locatie of gegevens van een device bekijken, zelfs Apple en andere fabrikanten niet.

Back To Top