skip to Main Content
IOS 14.5 Nu Te Downloaden

iOS 14.5 nu te downloaden

iOS 14.5 bevat allerlei handige, nieuwe features voor iPhone, zoals de mogelijkheid om je iPhone met Apple Watch te ontgrendelen als je een mondkapje draagt, diversere Siri-stemmen, nieuwe privacy-instellingen en extra huidskleuropties in de emoji voor stellen. iOS 14.5 borduurt voort op de totaal herziene iPhone-look van iOS 14 en is vanaf vandaag verkrijgbaar als gratis software-update.

iPhone ontgrendelen met je Apple Watch

Vanaf vandaag kun je je iPhone veilig ontgrendelen met je Apple Watch als ontgrendelen met Face ID niet lukt vanwege je mondkapje. Dat doe je door je Apple Watch te ontgrendelen en in de buurt van je iPhone te houden. Als je daarna naar je iPhone kijkt, geeft Apple Watch een voelbaar seintje op je pols dat je iPhone ontgrendeld is. Deze nieuwe feature werkt op iPhone X en nieuwer en Apple Watch Series 3 en nieuwer.

Verbeteringen in Siri

In iOS 14.5 heeft Siri geen standaardstem meer. Wanneer je je device voor het eerst configureert, kun je zelf een stem instellen die je aanspreekt. Als dat een Engelstalige stem is, heb je diversere opties om uit te kiezen. De nieuwe Siri-stemmen maken gebruik van neurale tekst-naar-spraak­technologie en klinken daardoor nog natuurlijker. Uit deze updates blijkt bovendien dat Apple serieus werk maakt van zijn belofte om voor meer diversiteit en inclusiviteit te zorgen, door producten en diensten op de markt te brengen die beter aansluiten bij onze klanten.

Ook nieuw in Siri is de ondersteuning voor groepsgesprekken in FaceTime. Daardoor kun je nu met een gesproken opdracht meerdere contactpersonen tegelijk bellen, of aan Siri vragen om een FaceTime-gesprek te starten met een groep die je in Berichten hebt aangemaakt. Verder kan Siri via AirPods of een compatibele Beats-koptelefoon nu niet alleen nieuwe berichten aankondigen, maar ook wie jou belt. En heb je als iPhone-bezitter met spoed hulp nodig maar ben je niet in staat om zelf te bellen, dan kun je Siri via deze oortjes vragen om je SOS-contactpersonen te bellen.

Extra privacy-instellingen

Vanwege de nieuwe transparantie bij tracking door apps moet een app je nu eerst om toestemming vragen als die jou voor reclame­doeleinden wil volgen in apps of op websites van andere bedrijven, of je gegevens wil delen met bedrijven die deze gegevens verkopen. Elke app kan hier toestemming voor vragen, en in Instellingen kun je niet alleen zien welke apps toestemming hebben gevraagd om je te volgen, maar ook de gekozen instelling wijzigen.

Nieuwe emoji

iOS 14.5 bevat een aanvullende emoji-optie, waardoor je voor de stellen die elkaar kussen en de stellen met een hartje voor beide partners een eigen huidskleur kunt instellen. Ook zijn er nieuwe emoji, zoals een uitblazend gezicht, een gezicht met spiraalvormige ogen, een gezicht in de wolken, een hart in vuur en vlam, een helend hart en een vrouw met een baard.

In Apple Kaarten een melding doen

In de VS en China kun je met Siri via je iPhone of CarPlay in de Kaarten-app melding maken van een ongeval, een gevaarlijke situatie of een snelheidscontrole. Onderweg kun je bijvoorbeeld zeggen dat er verderop een ongeluk is gebeurd of dat er iets op de rijbaan ligt. En zie je op de kaart een melding van een ongeval terwijl de weg inmiddels is vrijgegeven, dan kun je dat ook melden. Allemaal volledig handsfree, zodat jij je ogen op de weg kunt houden. Zit er nog iemand bij je in de auto, dan kun je natuurlijk ook diegene even vragen om de meldingsfeature in Kaarten te gebruiken. Verder kun je in Kaarten nu ook je aankomsttijd doorgeven als je op de fiets of lopend naar iemand toe gaat. En gebruik je CarPlay, dan kun je via Siri of de nieuwe toetsenbordfeature je aankomsttijd delen.

Andere nieuwe of bijgewerkte features in iOS 14.5

  • Apple Podcasts bevat vernieuwde tabbladen voor je podcasts, zodat je sneller kunt beginnen met luisteren. Ook kun je nu afleveringen bewaren en downloaden, zodat die automatisch in je bibliotheek terechtkomen en meteen klaarstaan voor gebruik. Via de hitlijsten, categorieën en speciaal geselecteerde verzamelingen op het Zoek-tabblad vind je makkelijker iets nieuws om naar te luisteren.
  • AirTag wordt in de Zoek mijn-app ondersteund, zodat je altijd weet waar je sleutels, portemonnee, rugzak of andere belangrijke spullen met een AirTag eraan zijn gebleven. Uiteraard veilig en met aandacht voor je privacy.
  • Apple News bevat een vernieuwd News+-tabblad, waarop abonnees makkelijker hun tijdschriften en kranten kunnen opzoeken, downloaden en ordenen. Ook is de zoekfeature volledig vernieuwd, zodat elke Apple News-gebruiker meteen de relevante onderwerpen, nieuwskanalen en artikelen vindt.
  • Apple Fitness+-gebruikers kunnen nu het beeld en geluid van een work-out naar een tv of device met AirPlay 2 streamen.3
    Herinneringen bevat nu de mogelijkheid om je herinneringen op naam, prioriteit, vervaldatum of aanmaakdatum te sorteren en lijsten met herinneringen af te drukken.
  • 5G-verbeteringen voor de iPhone 12-modellen zijn onder meer dat je voor 5G nu een dubbele simkaart kunt gebruiken en dat de Smart Data Mode is aangepast, zodat je een optimale netwerkverbinding hebt met een betere balans tussen het batterij- en dataverbruik.
  • ‘Stembediening’ maakt het mogelijk om je toestel volledig via spraak te bedienen. Voor het Engels wordt nu ook Australië en Canada ondersteund, en voor het Spaans Mexico, Spanje en de Verenigde Staten.
Back To Top