skip to Main Content
Nieuw In Clips: AR-ruimten
Afbeelding: Apple / Clips 3.1 introduceert gloednieuwe AR-ruimten waarmee gebruikers dankzij de LiDAR-scanner video’s met betoverende effecten kunnen maken en delen.

Nieuw in Clips: AR-ruimten

Clips, de gebruiksvriendelijke video-app van Apple voor iPhone en iPad, biedt nu nog meer leuke opties om boeiende video’s mee te maken. Met gloednieuwe AR-ruimten, die mogelijk worden gemaakt door de LiDAR-scanner op iPhone 12 Pro- en iPad Pro-modellen, kunnen gebruikers nu betoverende visuele effecten toevoegen aan de ruimte waar ze zijn. Deze kunnen ze vervolgens met iedereen delen. De AR-ruimten in Clips maken gebruik van de unieke combinatie van hardware en software van Apple en zijn voor gebruikers een leuke manier om vrienden en familie te verrassen. Of om op social media leuke video’s te delen die in het oog springen. Daarnaast komen er in Clips maandelijks nieuwe filters, stickers en andere dingen beschikbaar voor nog meer creatieve mogelijkheden.

Geef een kamer een nieuw uiterlijk met AR-ruimten

De geavanceerde LiDAR-scanner maakte vorig jaar zijn debuut op iPad Pro. Nu zorgt hij op bepaalde iPhone- en iPad-modellen1 voor nauwkeurige dieptemetingen die nooit eerder mogelijk waren op een mobiel device. Deze baanbrekende technologie meet de afstand die licht aflegt en gebruikt de dieptegegevens van de omgeving om realistische AR-ervaringen teweeg te brengen. In combinatie met de nauwe samenwerking tussen de hardware en software van Apple kunnen gebruikers in Clips 3.1 daardoor geweldige video’s maken met betoverende effecten, die worden toegepast op de vorm van een kamer en de objecten die erin staan.

Met AR-ruimten in Clips 3.1 kunnen gebruikers makkelijk een kamer scannen en een voorproefje zien van effecten die zorgen voor dynamische belichting, vallende objecten of indrukwekkende omgevingen. Via de camera aan de achterkant op een geschikte iPhone of iPad2 zien gebruikers de effecten verschijnen op muren, vloeren, oppervlakken, meubels en objecten.

Clips 3.1 bevat zeven nieuwe AR-ruimten om uit te kiezen:

  • Prisma: lichtstralen in regenboogkleuren bewegen over de muren, vloeren en objecten van een kamer.
  • Confetti: vrolijke confetti valt uit de lucht en blijft liggen op platte oppervlakken.
  • Disco: lichten weerkaatsen van de discobal die in de AR-ruimte aan het plafond hangt.
  • Dansvloer: kleurrijke lichttegels dansen in patronen over de vloer.
  • Fonkelingen: gouden fonkel-emoji en witte glitters vullen de ruimte.
  • Sterrenstof: betoverende sterrenlichtsporen vormen zich om een persoon en blijven die persoon in de video volgen.
  • Harten: hartjesballonnen zweven omhoog in de ruimte.

Aan de hand van AR-segmentatie en occlusion kan Clips personen in een video herkennen en de effecten van de AR-ruimten voor en achter ze projecteren. Zo lijkt het net alsof de effecten de personen omringen en de ruimte vullen. AR-ruimten kunnen ook worden gecombineerd met alle geanimeerde stickers, tekstlabels en emoji-overlays. Daarnaast kunnen ze worden opgenomen in alle beeldverhoudingen van Clips, zoals 9:16 verticaal, 16:9 horizontaal, en vierkant.

Maandelijks nieuwe content voor meer creatieve mogelijkheden

Met maandelijkse updates bevat Clips nog meer creatieve mogelijkheden. De verzamelingen in Clips worden regelmatig bijgewerkt met nieuwe filters, livetitels, tekst, stickers en posters die passen bij feestdagen of culturele trends. En in Clips 3.1 kunnen gebruikers nu zelf kiezen of ze een melding willen krijgen wanneer er nieuwe content beschikbaar is.

Over Clips

Met Clips voor iPhone en iPad maken gebruikers persoonlijke videoberichten, korte video’s voor social media, schoolprojecten en nog veel meer. Hierbij kunnen ze gebruikmaken van geweldige features als betoverende AR-ruimten dankzij de LiDAR-scanner, livetitels die automatisch worden gegenereerd aan de hand van wat de gebruiker zegt, TrueDepth-cameraeffecten zoals selfiescènes in 360 graden en expressieve Memoji-figuurtjes. Met Clips kunnen gebruikers hun video’s nog persoonlijker maken met tientallen filters, geanimeerde stickers en schermvullende geanimeerde posters. De app bevat meer dan 100 soundtracks die automatisch worden afgestemd op de lengte van de video.

Beschikbaarheid

Clips 3.1 is vanaf vandaag verkrijgbaar als gratis update in de App Store voor iPhone en iPod touch met iOS 14.5 of hoger, of iPad met iPadOS 14.5. Het opnemen van HDR-video’s vereist een iPhone 12-model, en het bewerken en delen van HDR-video’s vereist iPhone SE (2e generatie), iPhone 8 Plus, iPhone X of nieuwer, iPad mini (5e generatie), iPad (7e generatie of nieuwer), iPad Air 3 of nieuwer en 10,5‑inch iPad Pro of nieuwer. Selfiescènes en Memoji vereisen een iPhone- of iPad-model met TrueDepth-camera.

Back To Top