skip to Main Content
Nieuwe Apple TV 4K
Afbeelding: Apple / Met een geheel nieuwe Siri Remote, innovatieve kleurbalanstechnologie en HDR met hoge framesnelheid levert de nieuwe Apple TV 4K een enorme upgrade voor elke televisie door gebruik te maken van een diepe integratie van Apple hardware, software en services.

Nieuwe Apple TV 4K

Apple heeft vandaag de nieuwe Apple TV 4K met HDR met hoge beeldsnelheid en Dolby Vision aangekondigd. Daarmee kun je alle beschikbare content in uitmuntende beeldkwaliteit bekijken. De spil van Apple TV 4K wordt gevormd door de A12 Bionic-chip, die alle audiovisuele processen sneller verwerkt. De vernieuwde Siri Remote heeft behalve een nieuwe vormgeving ook intuïtieve regelaars waarmee je nog makkelijker iets uitkiest om naar te kijken. En tvOS maakt het plaatje compleet. Dankzij dit uiterst krachtige tv-besturingssysteem werkt Apple TV 4K naadloos samen met de devices en services van Apple, waardoor er een scala aan entertainment je woonkamer binnenkomt. Daar heeft het hele gezin plezier van.

“Apple TV 4K is een klasse apart. De hardware, software en services van Apple komen hierin volledig samen, waardoor je tv een enorme boost krijgt en je voor je gevoel in de bioscoop zit”, zegt Bob Borchers, Vice President Worldwide Marketing van Apple. “De A12 Bionic en de gloednieuwe Siri Remote zorgen er samen voor dat films, series en andere content heel eenvoudig en intuïtief te selecteren zijn en in hoge kwaliteit je woonkamer binnenkomen. En uiteraard kun je via Apple TV 4K alle Apple services gebruiken, net als de vele duizenden apps in de App Store. Kortom, aan entertainment geen gebrek.”

Betere beeldkwaliteit

Dankzij de A12 Bionic kan Apple TV 4K nu ook HDR-video (High Dynamic Range) met hoge beeldsnelheid doorgeven: met 60 beelden per seconde komen actieshots nog beter tot hun recht. Apple werkt inmiddels samen met toonaangevende tv-maatschappijen en streamingdiensten, waaronder FOX Sports, NBCUniversal, Paramount+, Red Bull TV en Canal+, die een start hebben gemaakt met het doorgeven van HDR-content met hoge beeldsnelheid. En omdat ook AirPlay deze hoge beeldsnelheid ondersteunt, kun je de video’s die je met iPhone 12 Pro maakt in Dolby Vision met 60 bps bekijken op de nieuwe Apple TV 4K.

Voor het instellen van de juiste kleurbalans werkt Apple TV nu op een innovatieve manier samen met de geavanceerde sensoren van iPhone. Zo vergelijkt Apple TV met behulp van de lichtsensor van iPhone de kleurbalans van je tv met de standaardspecificaties die wereldwijd in de filmwereld worden gehanteerd. Op basis van de verzamelde data stelt Apple TV vervolgens automatisch de beelduitvoer aan, zodat je als kijker uiterst nauwkeurige kleuren en meer contrast te zien krijgt. Je hoeft dus niet meer zelf de instellingen van je tv aan te passen.

De vernieuwde Siri Remote

De volledig herziene Siri Remote heeft een innovatief klikvlak waarmee je op vijf manieren kunt navigeren. Bovendien is dit klikvlak aanraakgevoelig, zodat je niet alleen nauwkeuriger maar ook sneller door de menu’s swipet. Op de buitenste ring kun je linksom en rechtsom swipen, waardoor die in een scrolknop verandert: heel handig als je een bepaalde scène zoekt. En deze nieuwe Siri Remote met zijn aluminium ontwerp uit één stuk ligt ook nog eens beter in de hand.

De nieuwe Siri Remote heeft een aan/uit-knop waarmee je de tv aan en uit kunt zetten, en ook een mute-knop. Meer dan deze ene afstandsbediening heb je dus niet nodig. Wil je een bepaalde film of serie zien, de slimme accessoires in huis bedienen of bijvoorbeeld weten wat voor weer het wordt, dan kun je dat gewoon even aan Siri vragen. Siri was al beschikbaar in dertien landen en regio’s, en daar zijn Oostenrijk, Ierland en Nieuw-Zeeland nu bijgekomen.

Nog meer entertainment

 • Dankzij het uiterst geavanceerde tvOS-besturingssysteem is Apple TV 4K simpelweg uniek. Dankzij de nauwe integratie met de devices en services van Apple valt er thuis voor het hele gezin iets te beleven.
 • Met Apple TV 4K heb je je eigen bioscoop in huis. In een handomdraai tover je bekroonde series en films van Apple TV+ op het scherm, zoals ‘Ted Lasso’, ‘The Morning Show’, ‘Greyhound’ en ‘Wolfwalkers’. En via de Apple TV-app kun je het aanbod van andere populaire tv-zenders en streamingdiensten bekijken. Bovendien kun je twee sets AirPods aansluiten, zodat je ongestoord én zonder een ander te storen van het geweldige geluid kunt genieten.
 • Met Apple Music op Apple TV 4K verandert je woonkamer in een een concertzaal. Er zijn miljoenen nummers om uit te kiezen, compleet met gelijklopende songtekst, waar je bovendien in meerdere ruimtes naar kunt luisteren.
 • Met Apple Arcade op Apple TV 4K heb je een groeiende game-collectie met al meer dan honderd topgames tot je beschikking. Je kunt kiezen uit nieuwe, originele releases, bekroonde games en populaire games uit de App Store, die allemaal onbeperkt en zonder reclame of in‑app aankopen te spelen zijn. Als je een geschikte gamecontroller hebt, kun je die koppelen om games als ‘NBA 2K21 Arcade Edition’, ‘SongPop Party’ en ‘Star Trek: Legends’ te spelen. En games waar je op Apple TV 4K aan begonnen bent, kun je verderspelen op je iPhone, iPad of Mac.
 • Met AirPlay op Apple TV 4K kun je video’s, opdrachten voor school en andere content op je iPhone, iPad of Mac rechtstreeks op je tv weergeven. Heb je video’s op een iPhone 12 Pro gemaakt? Die kun je in Dolby Vision met 60 bps bekijken, want AirPlay kan prima overweg met deze hoge beeldsnelheid. En Foto’s op Apple TV 4K fungeert als dynamisch fotoalbum, dat alle foto’s, video’s en Terugblikken op je tv-scherm weergeeft.
 • Apple TV 4K kan ook dienstdoen als woninghub voor je HomeKit-accessoires. Als je bijvoorbeeld een HomeKit-camera bij de voordeur hebt hangen, kun je op je tv-scherm zien dat er iemand aanbelt, en ook wie het is.
  Apple TV 4K is geschikt voor gebruik door meerdere personen, zodat al je gezinsleden hun eigen aanbevelingen voor series, films en muziek krijgen, de apps kunnen gebruiken die ze zelf in de App Store hebben gekocht en hun favoriete games in Apple Arcade kunnen spelen.
 • Met Apple One ben je in één keer op alle Apple services geabonneerd, zoals Apple TV+, Apple Music, Apple Arcade en iCloud. In meer dan honderd landen en regio’s heb je aan dat ene abonnement genoeg om alle Apple services op je Apple device binnen te halen, of dat nu je Apple TV, iPhone, iPad, iPod touch of Mac is.

Ontworpen met het milieu in gedachten

De bedrijfsvoering van Apple zelf is al CO₂‑neutraal. Het plan is nu om de uitstoot in 2030 over de gehele linie op nul te laten uitkomen, dus vanaf de productie door onze toeleveranciers tot aan het moment dat onze producten aan het einde van hun levenscyclus komen. Dat betekent dat elk verkocht Apple product tegen die tijd 100% CO₂-neutraal is, inclusief de delving van de benodigde grondstoffen, de productie van de losse onderdelen, de assemblage, het vervoer, het gebruik, het opladen, de recycling en de terugwinning van herbruikbare grondstoffen. De behuizing van de Siri Remote bij Apple TV 4K wordt nu al gemaakt van 100% gerecycled aluminium, en het soldeer op het moederbord bestaat uit 100% gerecycled tin. Verder bevat Apple TV 4K geen schadelijke stoffen, verbruikt hij heel weinig stroom en zijn de houtvezels in de verpakking gerecycled of afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Prijzen en verkrijgbaarheid

 • De nieuwe Apple TV 4K is vanaf 199 euro (NL) verkrijgbaar via apple.com, via de Apple Store-app en in de Apple Store. Apple TV 4K is ook verkrijgbaar bij erkende Apple resellers en bepaalde aanbieders van betaalzenders.
 • De nieuwe Apple TV 4K is vanaf vrijdag 30 april alvast te bestellen en vanaf medio mei verkrijgbaar in meer dan 30 landen en regio‘s, waaronder de VS.
 • Apple TV HD met de nieuwe Siri Remote is verkrijgbaar vanaf 159 euro.
 • De nieuwe Siri Remote is afzonderlijk verkrijgbaar voor 65 euro en werkt ook met de Apple TV 4K van de vorige generatie en Apple TV HD.
 • AppleCare+ is nu voor het eerst ook verkrijgbaar voor Apple TV. Dit is een verzekering waarmee je tot drie jaar lang recht hebt op deskundige ondersteuning en gedekt bent tegen hardwarereparaties, inclusief elke twaalf maanden maximaal twee schadevoorvallen als gevolg van een ongelukje.
 • Voor het doen van aankopen en het aanvragen van support kunnen klanten terecht op apple.com en in de Apple Store. Iedereen kan aankoopadvies krijgen van een Apple Specialist, kiezen voor betaling in termijnen, gebruikmaken van Apple Support en alle aankopen contactloos laten bezorgen of zelf ophalen bij een Store.
 • Klanten kunnen de nieuwe Apple TV 4K uitproberen in een Apple Store, en kunnen daar ook terecht met vragen. Apple raadt wel aan om van tevoren op apple.com/retail te kijken wat de openingstijden zijn, voor welke diensten ze er terechtkunnen en welke coronamaatregelen er gelden.
 • Klanten die een nieuwe iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV of Mac kopen en aan de voorwaarden voldoen, krijgen gratis een jaarabonnement op Apple TV+ en een abonnement van drie maanden op Apple Arcade.
Back To Top