skip to Main Content
Apple Via Del Corso In Rome Opent Op 27 Mei
Afbeelding: Apple / Apple Via del Corso is de nieuwste Apple Store en ligt in hartje Rome.

Apple Via del Corso in Rome opent op 27 mei

Apple heeft vandaag een preview gegeven van Apple Via del Corso, de nieuwste Store in een van de meest bruisende wijken van Rome. Het is de 17e Store in Italië en een gloednieuwe centrale plek waar de teamleden van Apple de lokale gemeenschap de allerbeste service en support kunnen bieden. De Store is gebouwd met respect voor de Palazzo Marignoli en vormt een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Rome op het gebied van kunst en cultuur. Daarmee is het een van de belangrijkste restauratieprojecten van Apple.

Apple Via del Corso luidt nu ook het Today at Apple Made in Rome-programma in. Dit programma is erop gericht om een hele nieuwe inwoners te inspireren en de tools in handen te geven om hun passies te ontdekken. Deze door Apple samengestelde sessies worden gegeven door meer dan 40 plaatselijke kunstenaars en gaan onder andere over muziek, kunst en design, en het maken van content en video’s. Zo worden plaatselijke gemeenschappen in de hele stad maandenlang geïnspireerd. Zodra sessies weer in levenden lijve worden gegeven, zijn er bij de nieuwe Store ook Today at Apple-sessies te volgen over fotografie en video, muziek, programmeren, kunst, design en nog veel meer.

“We staan te springen om in Rome een nieuw hoofdstuk te beginnen met het openen van Apple Via del Corso”, aldus Deirdre O’Brien, senior vice president van Retail + People bij Apple. “De nieuwe Store is een eerbetoon aan de unieke geschiedenis en kunst van de cultuur van Rome, en we hopen de plaatselijke gemeenschap dan ook te kunnen inspireren met ons Made in Rome-programma en toekomstige Today at Apple-sessies.”

Palazzo Marignoli is oorspronkelijk gebouwd in 1873 door de beroemde architect Salvatore Bianchi en is al eerder gerestaureerd door architect Giulio Podesti. Het was de woning van markies Filippo Marignoli en de vestiging van Caffè Aragno, in die tijd een hotspot waar kunstenaars, muzikanten en acteurs samenkwamen. Meerdere kunstwerken die in Caffè Aragno tentoongesteld stonden zijn zorgvuldig gerestaureerd en verwerkt in het design van de nieuwe Store. Hieronder vallen bijvoorbeeld een reeks graffitipanelen die in 1950 zijn gecreëerd door de Italiaanse schilder Afro Basaldella. De teams zijn er ook in geslaagd om Fabio Cipolla’s ‘Alba’ en Ettore Ballerini’s ‘Crepuscolo’ te herstellen, twee grote plafondschilderingen die dateren uit de vroege twintigste eeuw. Net als bij vorige restauraties, zoals Apple Champs-Élysées in Parijs, Regent Street in Londen en Carnegie Library in Washington, D.C., heeft Apple met de hulp van een plaatselijk team van restaurators een combinatie van historische en moderne architectuur gecreëerd voor Via del Corso.

Grote glazen ramen kijken uit op Via del Corso, waardoor veel natuurlijk licht het interieur binnenstroomt. De Store is gebouwd rondom een dichtbegroeide binnenplaats met plaatselijke kamferbomen. Deze vormt het groene hart van het palazzo en een overblijfsel van het historische klooster Santa Maria Maddalena delle Convertite. Op de begane grond bieden vier dubbele deuren toegang tot een terras gevuld met jasmijn en olijfbomen, geïnspireerd door Romeinse dakterrassen die over de binnenplaats uitkijken. Eenmaal binnen zien bezoekers een monumentale trap die dateert uit 1888 en waarvan het originele reliëf in plaatselijk gewonnen Carrara-marmer in ere is hersteld. Op de bovenverdieping is de balzaal van het palazzo van de markies omgetoverd tot Forum, waar de toekomstige Today at Apple-sessies gaan plaatsvinden. Naast het Forum is er plaats gemaakt voor Apple Support en de Genius Bar, waar een team van restauratoren duizenden uren hebben gewerkt om de geometrische patronen van het uitzonderlijke en met de hand beschilderde plafond te herstellen.

Naast 117 andere Apple Stores verspreid over 12 Europese landen is Apple Via del Corso de nieuwste toevoeging. Apple heeft nu al meer dan 40 jaar vestigingen in Europa, waarmee 1,8 miljoen banen zijn gecreëerd. Met de nieuwe Store komen daar nog eens 100 banen bij. Bij Apple Via del Corso werken in totaal 200 medewerkers die bij elkaar 20 talen spreken.

Klanten die op de dag van de opening een bezoek willen brengen aan Apple Via del Corso, worden verzocht eerst een afspraak te maken op apple.com/it/viadelcorso. Klanten die niet reserveren, worden toegelaten op basis van de capaciteit van de Store. Bij de opening van de Store gelden dezelfde gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die momenteel ook bij alle andere Apple Stores gelden. Klanten die online nieuwe producten willen bestellen, kunnen van Apple Specialists hulp krijgen bij het shoppen. Daarbij kunnen ze ook kiezen voor financieringsopties met maandelijkse termijnen en kunnen ze een device inruilen, support krijgen of contactloos een online bestelling laten bezorgen of ophalen bij de Store.
Apple Via del Corso in Rome gaat op donderdag 27 mei om 10:00 uur open (CEST).

Back To Top