skip to Main Content
Apple Watch Pride Edition-bandjes
Afbeelding: Apple / Nieuw gevlochten solobandje voor de Apple Watch laat zien hoe divers de LGBTQ+-gemeenschap is

Apple Watch Pride Edition-bandjes

Sinds de introductie van Apple Watch Pride Edition in 2016 zijn de unieke Pride-bandjes van Apple een zichtbare illustratie van de manier waarop het bedrijf leden van de LGBTQ+-gemeenschap steunt en vol trots tot zijn eigen medewerkers rekent. Vandaag, op de Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie en Bifobie (IDAHOT), komt Apple met een nieuw Apple Watch Pride Edition-bandje en een dynamische Pride-wijzerplaat. Beide hebben nu meer kleuren, geïnspireerd op de vele Pride-vlaggen die in de rijke geschiedenis van de LGBTQ+-gemeenschap symbool stonden voor diversiteit. Het erkennen van die inclusiviteit en gelijkheid is de kernboodschap van de LGBTQ+-beweging. Met de speciale edities van dit jaar willen we niet alleen wijzen op het werk dat nog voor ons ligt, maar brengen we ook een eerbetoon aan de vele multiraciale activisten die deze gemeenschap vanaf dag één hebben gesteund.

“Al voordat de gebeurtenissen bij de Stonewall Inn de LGBTQ+-beweging weer in beeld brachten, liepen zwarte, bruine en transgender-activisten al voorop in de strijd voor gelijkheid”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “De strijd voor gelijkheid is nog lang niet gestreden en Apple steunt deze strijd op vele fronten. Tijdens Pride willen we iedereen de kans geven om een steentje bij te dragen en hun waardering te tonen.”

Met deze nieuwste editie bestendigt Apple de langlopende financiële steun aan organisaties die LGBTQ+-belangen behartigen en zich inzetten voor positieve verandering, zoals Encircle, Equality North Carolina, Equality Texas, Gender Spectrum, GLSEN, Human Rights Campaign, National Center for Transgender Equality, PFLAG National, SMYAL en The Trevor Project in de VS en ILGA wereldwijd.

Design

Bij het Pride Edition gevlochten solobandje zijn de originele regenboogkleuren kunstig verweven met de kleuren uit allerlei Pride-vlaggen. Daarmee staat het bandje symbool voor de enorme diversiteit aan LGBTQ+-ervaringen en de geschiedenis van een beweging die vele generaties omspant. Zwart en bruin staan niet alleen voor de zwarte en Latijns-Amerikaanse gemeenschap, maar ook voor alle mensen die lijden aan of overleden zijn aan hiv/aids. Lichtblauw, roze en wit staan symbool voor transgenders en non-binaire mensen. Dit unieke bandje is gemaakt van rekbaar gerecycled garen verweven met siliconendraad. Het heeft geen gesp of sluiting en biedt optimaal comfort. Klanten kunnen kiezen uit 12 verschillende maten, dus er is altijd wel een bandje dat past.

Pride-wijzerplaat

De speciale Pride-wijzerplaat van dit jaar weerspiegelt de nieuwe kleuren van het bandje en staat daarmee op een prachtige manier symbool voor de kracht van de LGBTQ+-beweging. Met een draai aan de Digital Crown draaien de slierten op de wijzerplaat oneindig door. Bij het optillen van de pols gaan ze bewegen. Voor het eerst zit er ook een App Clip-code bij het bandje. Daarmee krijgen klanten op een eenvoudige en handige manier direct toegang tot de nieuwe bijpassende wijzerplaat.

Pride Edition geweven sportbandje van Nike

Het nieuwe geweven Pride Edition sportbandje van Nike bevat de zes originele regenboogkleuren. Er zit reflecterend garen in, voor iedereen die buiten wil sporten als het al donker is. Het bandje zit prettig, is stevig en is ook nog eens eindeloos verstelbaar en past dus altijd perfect. Bovendien is er een bijpassende Nike-wijzerplaat.

Prijzen en verkrijgbaarheid

  • Het Pride Edition gevlochten solobandje is verkrijgbaar voor 99 euro en het geweven Pride Edition-sportbandje van Nike voor 49 euro.
  • De nieuwe Pride Edition-bandjes zijn vanaf vandaag te bestellen op apple.com en in de Apple Store-app. Ze zijn vanaf 25 mei ook verkrijgbaar bij de Apple Store. Het Pride
  • Edition geweven sportbandje van Nike is binnenkort ook verkrijgbaar via nike.com.
  • Het Pride Edition gevlochten solobandje is geschikt voor Apple Watch SE en Apple Watch Series 4 of nieuwer. Het Pride Edition geweven sportbandje van Nike is geschikt voor Apple Watch Series 3 of nieuwer.
  • De wijzerplaat voor Pride 2021 komt binnenkort beschikbaar in een software-update.
  • Voor App Clip-codes is iOS 14.3 of hoger vereist.
Back To Top