skip to Main Content
Geheugen IPad Pro 2021 Beperkt Bruikbaar
Afbeelding: Apple / Het Magic Keyboard voor iPad Pro, met zijn zwevende ontwerp en soepele hoekaanpassing, in een nieuwe witte kleur.

Geheugen iPad Pro 2021 beperkt bruikbaar

Apple heeft met de komst van de nieuwe iPad Pro het interne geheugen (RAM) ook uitgebreid. Zo krijg je bij de 128GB, 256GB en 512GB uitvoering 8GB RAM. En bij de 1TB en 2TB krijg je zelfs 16GB aan intern geheugen. Bij het vorige model was dit 6GB.

Goed nieuws zou je zeggen, maar nu blijkt dat Apple het niet toelaat dat applicatie-ontwikkelaars meer dan 5GB aan geheugen gebruiken voor hun applicatie. Als er toch meer dan 5GB wordt gebruikt dan loopt de applicatie vast.

Deze beperking kwam aan het licht doordat één van de ontwikkelaars van de populaire applicatie Procreate dit aangaf op een gestelde vraag over de nieuwe update (ProCreate is nu geoptimaliseerd voor de nieuwe M1 processor), waarom er geen meer layers (lagen) gebruikt konden worden in de applicatie.

De hoop is nu dat iPadOS 15, dat tijdens de aankomende WWDC zal worden aangekondigd, het gebruik van meer dan 5GB van het interne geheugen toelaat.

Back To Top