skip to Main Content
Het Programma Van WWDC21 Is Bekend
Afbeelding: Apple / Apple Worldwide Developers Conference op 7 juni online van start

Het programma van WWDC21 is bekend

Vandaag heeft Apple het programma bekendgemaakt van de jaarlijkse Worldwide Developers Conference, inclusief het tijdstip van de openingskeynote en de Platforms State of the Union. Het programma biedt ook dit jaar weer tal van mogelijkheden voor ontwikkelaars om zich op de hoogte stellen van de toekomst van iOS, iPadOS, macOS, watchOS en tvOS. WWDC21 is gratis toegankelijk voor ontwikkelaars, fungeert als centrale ontmoetingsplek voor Apple ontwikkelaars van over de hele wereld en onthult wat er gaat veranderen aan de technologieën, tools en frameworks die ze nu gebruiken. De deelnemende ontwikkelaars kunnen contact leggen met elkaar, en ook met Apple engineers als ze advies willen over het bouwen van unieke, innovatieve apps en games.

Apple keynote
7 juni om 10:00 uur PTD (19:00 uur Nederlandse tijd)

WWDC21 gaat van start met de bekendmaking van wat er later dit jaar verandert aan de Apple platforms. De keynote wordt rechtstreeks gestreamd vanuit Apple Park via apple.com,de Apple Developer-app, de Apple TV-app en YouTube, en kan na afloop ook worden teruggekeken.

Platforms State of the Union
7 juni om 14:00 uur PTD (23:00 uur Nederlandse tijd)

Hierin komen de nieuwste tools, technologieën en innovaties voor de Apple platforms aan de orde, zodat Apple ontwikkelaars nog betere apps kunnen maken. De Platforms State of the Union wordt gestreamd via de Apple Developer-app en de Apple Developer-website.

Apple Design Awards
10 juni om 14:00 uur PDT (23:00 uur Nederlandse tijd)

Elk jaar zetten de Apple Design Awards de spotlight op het creatieve vernuft, het vakmanschap en de technische hoogstandjes van de Apple ontwikkelaars. De uitreiking van de Apple Design Awards wordt gestreamd via de Apple Developer-app en de Apple Developer-website.

Informatie en advies van de experts
Voor WWDC21 staan er ruim 200 technische sessies, individuele workshops en andere informatiesessies op het programma. Hierin worden ontwikkelaars door Apple engineers en vormgevers geïnformeerd over de nieuwste tools en technologieën, waarmee ze de volgende generatie apps kunnen maken. Ontwikkelaars die lid zijn van het Apple Developer Program kunnen een individuele workshop aanvragen met een van de ruim duizend Apple experts, waarin ze vragen kunnen stellen over de nieuwste API’s en beproefde methoden. Ook kunnen ze de gebruikersinterface en het ontwerp van hun apps laten beoordelen. De engineers van Apple zijn de hele week ook actief op de Apple Developer Forums, waar ze vragen beantwoorden en technische uitleg geven. Vanaf 8 juni worden er dagelijks video-opnamen van de sessies gepost, die in de Apple Developer-app en op de Apple Developer-website te bekijken zijn.

Speciale evenementen
Naast de sessies en workshops met de engineers en vormgevers van Apple worden er tijdens WWDC21 ook speciale activiteiten en evenementen georganiseerd om ontwikkelaars in het zonnetje te zetten en het groepsgevoel te bevorderen. Zo kun je je opgeven voor een programmeer- of ontwerpchallenge, luisteren naar een gastspreker of meedoen met een van de vele andere leuke activiteiten.

Paviljoens
WWDC21 heeft ook iets geheel nieuws in petto: de zogeheten paviljoens. Die maken het een stuk eenvoudiger om alle sessies, workshops en activiteiten rond een bepaald onderwerp te zien. Deelnemers aan de WWDC kunnen exclusief in de Apple Developer-app een eigen WWDC-omgeving opzetten, met daarin alle content over bijvoorbeeld SwiftUI, de Developer Tools of toegankelijkheid en inclusie.

Op 1 juni zet Apple aankomende ontwikkelaars van over de hele wereld in het zonnetje met de bekendmaking van de winnaars van de Swift Student Challenge, een wedstrijd waarin leerlingen en studenten van alle leeftijden een Swift-playground bouwen en zo pronken met hun passie voor programmeren.

Ontwikkelaars kunnen het best de Apple Developer-app downloaden: daarin wordt vóór 7 juni nog meer informatie over de WWDC21 bekendgemaakt.

Back To Top