skip to Main Content
Apple Lanceert Today At Apple Creative Studios
Afbeelding: Apple / In Los Angeles worden jonge creatievelingen begeleid door de met een Grammy Award bekroonde producer Larrance “Rance” Dopson, documentairefotograaf en filmmaker Bethany Mollenkof, en door Ebro Darden, Global Editorial Head of Hip-Hop and R&B bij Apple Music.

Apple lanceert Today at Apple Creative Studios

Apple heeft vandaag Today at Apple Creative Studios aangekondigd, een wereldwijd initiatief om jong creatief talent uit ondervertegenwoordigde groepen een steuntje in de rug te geven. Onder begeleiding van professionals leren deelnemers aan dit programma de kneepjes van het creatieve vak, met behulp van iPhone, iPad, Mac en diverse andere handige tools. Creative Studios gaat in eerste instantie van start in Los Angeles en Beijing. Later dit jaar volgen Bangkok, Londen, Chicago en Washington. In elke stad werkt Apple samen met maatschappelijke non-profitorganisaties om jongeren in contact te brengen met mentoren en gevestigde artiesten en kunstenaars.

Today at Apple Creative Studios is voor deelnemers een mooie kans om hun creatieve passie op het gebied van muziek, film, fotografie en kunst en design verder uit te diepen. Het programma richt zich op jongeren die minder goed toegang hebben tot kunstonderwijs. Ze worden begeleid door mentoren die samenwerken met Apple en plaatselijke maatschappelijke organisaties. In een periode van 12 weken volgen de jonge creatievelingen praktijksessies, leren ze tips en tricks uit de eerste hand en krijgen ze feedback op hun eigen projecten. Maar het programma gaat verder dan het ontwikkelen van creatieve vaardigheden. Onze mentoren en maatschappelijke partners proberen ook het zelfbewustzijn van de deelnemers te vergroten, zodat ze in hun eigen omgeving een verschil kunnen maken. Na afloop van het programma zijn er festiviteiten en kunnen deelnemers hun werk presenteren in hun plaatselijke Apple Store of op een locatie in hun eigen buurt.

“Creativiteit en toegang tot onderwijs zijn kernwaarden voor Apple. We geven dan ook met heel veel plezier het startsein voor Today at Apple Creative Studios. De Apple Stores in Los Angeles en Beijing bijten het spits af en later volgen diverse andere steden”, aldus Deirdre O’Brien, senior vice president of Retail + People bij Apple. “Onze Stores zijn al langer een plek waar plaatselijke kunstenaars en artiesten een kijkje geven in hun creatieve keuken. En met het nieuwe Creative Studios-programma geven we nu kosteloos kunstonderwijs aan groepen die dat het hardst nodig hebben.”

Today at Apple gaat ook openbare sessies organiseren. Iedereen kan meedoen. De sessies worden verzorgd door dezelfde inspirerende artiesten en kunstenaars die zich als mentor inzetten voor de jonge deelnemers van Today at Apple Creative Studios. Aanmelden voor deze sessies kan via apple.com/today.

Today at Apple Creative Studios – LA

Today at Apple Creative Studios – LA richt zich vooral op het begeleiden van jonge muzikanten. Creative Studios LA werkt hiervoor samen met de Music Forward Foundation en het Inner-City Arts and Social Justice Learning Institute. In het negen weken durende kosteloze programma gaan de deelnemers aan de slag met creative direction, schrijven en productie. Deelnemers passen de opgedane vaardigheden toe in een visueel album genaamd “LA Love Letter”, waarin ze hun verhaal vertellen door middel van muziek, beeld en design. Daarbij maken ze gebruik van iPad, Apple Pencil, Beats-koptelefoons en iPhone, maar ook van apps als GarageBand, Procreate, Notities en Camera. De jonge deelnemers worden begeleid door de met een Grammy Award bekroonde producer Larrance “Rance” Dopson, documentairefotograaf en filmmaker Bethany Mollenkof, en door Ebro Darden, Global Editorial Head of Hip-Hop and R&B van Apple Music. Daarnaast zijn er ook speciale eenmalige sessies door andere artiesten en kunstenaars. Tijdens de Industry Week van Creative Studios LA kunnen de deelnemers hun oor te luisteren leggen bij Apple Music-kopstukken als Zane Lowe en andere experts.

“Music Forward probeert achtergestelde jongeren op een nieuw spoor te zetten door ze kansen te bieden en ze de weg te wijzen naar succes”, aldus Nurit Smith, executive director van de Music Forward Foundation. “Net als wij doet Apple zijn best om meer diverse groepen een kans te geven in het creatieve vak en we zijn trots op onze samenwerking met Today at Apple Creative Studios – LA. Samen bieden we jongeren in LA een geweldige mogelijkheid om hun creatieve talent verder te ontplooien.”

Today at Apple Creative Studios – Beijing

In samenwerking met de China Foundation for Poverty Alleviation en de China Social Entrepreneur Foundation helpt Today at Apple Creative Studios – Beijing migrantenjongeren in Beijing die weinig mogelijkheden hebben voor creatieve expressie. Deelnemers krijgen de kans om zich op een creatieve loopbaan te oriënteren en uitgebreid praktijkervaring op te doen. In een periode van 12 weken maken ze kennis met de mogelijkheden van fotografie en video, muziek en appdesign. Daarbij maken ze gebruik van iPad, Apple Pencil, Beats-koptelefoons en iPhone, en van de apps GarageBand, iMovie en Procreate. De begeleiding wordt verzorgd door iPhone-fotograaf Eric Zhang, drummer Shi Lu, appdesigner Sun Yong en diverse anderen.

“De jeugd is onze toekomst en Chinese jongeren zijn ter wereld gekomen in een tijd van duizelingwekkende economische groei. De verantwoordelijkheid die op hun schouders rust is enorm”, zegt Wang Peng, deputy executive director van de China Foundation for Poverty Alleviation. “Wij willen jonge mensen leren maatschappelijke problemen op een heel nieuwe manier op te lossen. Zo hopen we bij te dragen aan een generatie die niet alleen creatief is, maar ook uitstekend samenwerkt en zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Daarom doen wij mee aan Creative Studios Beijing.”

Today at Apple Creative Studios sluit aan op het Today at Apple-programma, dat deelnemers in Apple Stores overal ter wereld de gelegenheid geeft creatieve vaardigheden op te doen. Verder borduurt dit initiatief voort op programma’s als het Community Education Initiative voor loopbaanontwikkeling. In de VS is het een aanvulling op het Racial Equity and Justice Initiative van Apple om systematische drempels weg te nemen en discriminatie tegen te gaan.

Back To Top