skip to Main Content
Apple Podcasts-abonnementen Nu Beschikbaar
Afbeelding: Apple / Apple Podcasts-abonnementen en -kanalen zijn vanaf vandaag te beluisteren.

Apple Podcasts-abonnementen nu beschikbaar

Apple heeft vandaag aangekondigd dat Apple Podcasts-abonnementen – een wereldwijde marktplaats voor premium podcast-abonnementen – vanaf nu beschikbaar zijn. Vanaf vandaag kunnen luisteraars in meer dan 170 landen en regio’s1 abonnementen voor losse programma’s en groepen programma’s via kanalen kopen. Zo kunnen ze gemakkelijk hun favoriete podcastmakers steunen, nieuwe content beluisteren en profiteren van nog meer voordelen, waaronder zonder reclame luisteren en exclusief materiaal. Allemaal via Apple Podcasts.

Er zijn nu duizenden abonnementen en kanalen te beluisteren, met gloednieuwe programma’s in uiteenlopende genres en formats, waaronder nieuws, comedy, sport en true crime. Dit biedt luisteraars actualiteiten, entertainment en inspiratie van hoog niveau. Zo zijn er abonnementen op programma’s van onafhankelijke, niet te missen podcastmakers als ‘Birthful’ met Adriana Lozada, ‘Pantsuit Politics’ met Beth Silvers en Sarah Stewart Holland, ‘Snap Judgment’ met Glynn Washington en ‘You Had Me At Black’ met Martina Abrams Ilunga; vooraanstaande studio’s als Lemonada Media, Luminary, Realm en Wondery; en toonaangevende merken uit de media- en entertainmentwereld, waaronder CNN, NPR, The Washington Post en Sony Music Entertainment.

Met Apple Podcasts-abonnementen krijgen luisteraars toegang tot unieke verhalen in Luminary’s ‘The Midnight Miracle’ met Talib Kweli, Yasiin Bey en Dave Chappelle, en ‘Revisionist History’ van Pushkin Industries met Malcolm Gladwell; de nieuwste afleveringen van QCODE’s apocalyptische thriller ‘Blackout’ met Rami Malek en Aja Naomi King, en Realm’s ‘Orphan Black’ met Tatiana Maslany; de ongekende chemie en inzichten uit ‘The Handoff’ van CNN en Politico’s ‘Playbook: Deep Dive’; en vele andere.

“Podcasts zijn populairder dan ooit en luisteraars zoeken een toegankelijke manier om de mensen te steunen die deze uitzonderlijke content maken”, aldus Oliver Schusser, Vice President voor Apple Music en Beats bij Apple. “Luisteraars kunnen nu genieten van nieuwe content en extra voordelen voor duizenden nieuwe en populaire podcasts, naast miljoenen gratis programma’s. En elke week komen er meer afleveringen bij. Dankzij Apple Podcasts-abonnementen kunnen podcastmakers hun ondernemingen uitbreiden en ervoor zorgen dat podcasts een belangrijke bron van informatie, entertainment, connecties en inspiratie blijven voor honderden miljoenen luisteraars wereldwijd.”

Abonnementen en kanalen ontdekken

Wanneer luisteraars een abonnement op een programma nemen, gaan ze het programma automatisch volgen. Op de programmapagina komt dan een label te staan waaruit blijkt dat het om de abonnee-versie gaat. Luisteraars kunnen kanalen ontdekken op de programmapagina’s van hun favoriete podcasts, of door er gewoon naar te zoeken. Ook kunnen ze aanbevelingen bekijken via de tabbladen ‘Luister nu’ en ‘Ontdek’, en kanalen delen via Berichten, Mail en andere apps. Met een abonnement krijgen luisteraars op het tabblad ‘Luister nu’ extra rijen te zien met toegang tot de content van dat kanaal en hun abonnement. Luisteraars met abonnementen op meerdere kanalen krijgen op het tabblad ‘Luister nu’ een rij met kanalen te zien, waarin ze het programma-aanbod kunnen doorzoeken en volgen.

Nieuwe programma’s en seizoenen via Apple Podcasts-abonnementen

Luisteraars kunnen nieuwe en originele programma’s ontdekken en krijgen als eerste reclamevrije toegang tot nieuwe seizoenen van populaire en bekroonde series, waaronder:

‘Chameleon: High Rollers’ met Trevor Aaronson van Campside Media: Vorig jaar vertelden Josh Dean en Vanessa Grigoriadis het opmerkelijke waargebeurde verhaal over de Hollywood Con Queen-zwendel. Deze zomer is er een nieuw seizoen van deze populaire serie, dit keer over een rampzalige undercoveroperatie van de FBI in Las Vegas. Trevor Aaronson onderzoekt wat er gebeurt is en hoe het allemaal zo mis kon gaan. Abonnees krijgen de nieuwe afleveringen als eerste te horen en kunnen gedurende het seizoen profiteren van exclusieve bonusafleveringen.

‘The Handoff’ met Don Lemon en Chris Cuomo van CNN: De liefde tussen Don Lemon en Chris Cuomo spat er in deze avondpodcast van af. Lemon en Cuomo komen nu achter hun desk vandaan en gaan elke week een gesprek aan waarin er geen taboes bestaan. ‘The Handoff’ is vandaag exclusief beschikbaar voor Apple Podcasts-abonnees.

‘The Midnight Miracle’ met Talib Kweli, Yasiin Bey en Dave Chappelle van Luminary: Deze innovatieve, originele serie vormt een combinatie van een salon show en een variety show, en is opgenomen tijdens Chappelle’s legendarische Summer Camp in Ohio in 2020. ‘The Midnight Miracle’ is vanaf vandaag exclusief beschikbaar voor abonnees van het Luminary-kanaal.

‘Revisionist History’ met Malcolm Gladwell, onderdeel van PushNik, van Pushkin Industries: Het vervolg van de reis van bestsellerauteur Malcolm Gladwell op zoek naar de vergeten en verkeerd begrepen momenten uit de geschiedenis. In dit seizoen gaat Gladwell racen met zelfrijdende auto’s, neemt hij een geliefd Amerikaans sprookje onder de loep, wordt hij verliefd op een kleinschalige ‘college’ in New Orleans en neemt hij een duik in de vuile was.

‘To Live and Die in LA’ met Neil Strauss van Tenderfoot TV: Na de onthulling van de waarheid achter de tragische dood van een aanstormend Hollywood-talent, keert de bekroonde serie terug met een reeks over tragische en mysterieuze verdwijning van Elaine Park. Neil Strauss probeert samen met zijn vrouw, buren, Incubus-gitarist Mike Einziger en concertviolist Ann Marie Simpson het onderzoek verder te brengen en te zorgen dat de nabestaanden het hoofdstuk kunnen afsluiten. Abonnees van het TenderfootPlus+-kanaal krijgen als eerste exclusieve toegang tot nieuwe bonusafleveringen.

Nieuwe abonnementen en kanalen van vooraanstaande studio’s

Lemonada Media: Omarm de chaos van het dagelijks leven en ontdek inspirerende kwaliteitsprogramma’s met bekende hosts over belangrijke maatschappelijke thema’s. Lemonada Premium-abonnees treden toe tot een geweldige community, steunen relevante content uit een netwerk onder leiding van vrouwen, hebben als eerste toegang tot nieuwe series en krijgen bonusafleveringen van populaire programma’s.

Radiotopia van PRX: De thuisbasis van van podcasts van bijzondere onafhankelijke podcastmakers, waaronder ‘Ear Hustle’ met Earlonne Woods, Nigel Poor en Rahsaan Thomas, ‘Criminal’ met Phoebe Judge, ‘Song Exploder’ met Hrishikesh Hirway, ‘The Stoop’ met Hana Baba en Leila Day, ‘Passenger List’ met Kelly Marie Tran, en meer. Abonnees op het Radiotopia Uninterrupted-kanaal ondersteunen hun werk en krijgen toegang tot content binnen dit bekroonde netwerk, zonder reclame.

Pushkin Industries: Luister naar onthullende programma’s van briljante schrijvers en denkers, waaronder ‘A Slight Change of Plans’ met Dr. Maya Shankar, ‘The Last Archive’ met historicus Jill Lepore, ‘The Happiness Lab’ met Dr. Laurie Santos, ‘Against The Rules’ met schrijver Michael Lewis en ‘Broken Record’ met de legendarische producer Rick Rubin. Abonnees op het PushNik-kanaal kunnen deze en andere programma’s zonder onderbreking beluisteren en krijgen toegang tot exclusief bonusmateriaal.

Tenderfoot TV: Ontdek true crime-verhalen, documentaires en bloemlezingen van de bekroonde onafhankelijke productiestudio van ‘Up and Vanished’ en ‘Atlanta Monster’ met filmmaker Payne Lindsey, ‘Whistleblower’ met sportjournalist Tim Livingston, ‘Radio Rental’ en meer. Abonnees van het TenderfootPlus+-kanaal krijgen als eerste exclusieve toegang tot nieuwe bonusafleveringen.

Vanaf vandaag kunnen luisteraars ook abonnementen afsluiten voor toonaangevende studio’s en entertainmentmerken, zoals Audio Up, Betches Media, Blue Wire, Imperative Entertainment, Lantigua Williams & Co., Magnificent Noise, The Moth, Neon Hum Media, Sony Music Entertainment, Three Uncanny Four, en Wondery, naast de kanalen van Cadence13 en Ramble van Audacy, Barstool Sports, Jake Brennan’s Double Elvis, Headgum, The Black Effect van iHeartMedia, Big Money Players, Grim & Mild, Seneca Women, Shondaland en Relay FM.

Nieuwe en vernieuwende formats dankzij abonnementen

Scripted Fiction: Abonnees krijgen als eerste exclusieve toegang tot meeslepende verhalen zonder onderbreking van bekroonde storytellers, geproduceerd door onder meer Meet Cute, QCODE en Realm.

Mindfulness and Sleep: Met nieuwe programma’s vol rustgevende meditaties, kalmerende muziek en ontspannende verhalen van WaitWhat’s ‘Meditative Story’ met Rohan Gunatillake, Frequency’s ‘Drift’ met Erin Davis en ‘Sleep by Headspace’ kunnen luisteraars hun mindfulness oefenen en zich voorbereiden op een goede nachtrust.

Kids and Family: Laat kinderen kennismaken met mede-detectives, relaxmaatjes en verhalenvriendjes dankzij premiumabonnementen met speciaal samengestelde collecties met originele kinderverhalen zonder reclame, waaronder mysteries, comedy’s, musicals en meer van GBH, Gen-Z Media, Pinna, Wonkybot Studios, TRAX from PRX en anderen.

Abonnementen en kanalen van nieuwsleveranciers

The Athletic: Ontdek de ins en outs van elk belangrijk verhaal uit de sportwereld. The Athletic levert nieuws, commentaar, analyses en achtergronden dankzij een netwerk van honderden lokale fulltime schrijvers die exclusieve sportverslagen leveren vanuit het perspectief van de fans.

FOX News: Luister naar Dana Perino, Bret Baier, Shannon Bream, Trey Gowdy, Martha MacCallum en andere bekende stemmen. Helemaal zonder reclames. Abonnees krijgen als eerste toegang tot seizoensseries van FOX News Investigates, bonusafleveringen van talkshows van FOX News Radio, audioversies van populaire programma’s van FOX News Channel en uiteenlopende lange interviews.

Los Angeles Times: Geniet van de meeslepende, informatieve en diverse journalistiek en storytelling waar de L.A. Times om bekend staat en krijg toegang tot reclamevrije versies van ‘The Times’, een nieuwe dagelijkse nieuwspodcast gepresenteerd door columnist Gustavo Arellano; het nieuwe seizoen ‘Asian Enough’ met verslaggevers Jen Yamato, Johana Bhuiyan, Tracy Brown en Suhauna Hussain; ‘Chasing Cosby’ met Nicki Weisensee Egan en andere series; plus exclusief voor abonnees bonusafleveringen van de gloednieuwe serie ‘The Trials of Frank Carson’ van Christopher Goffard, presentator van ‘Dirty John’ en ‘Detective Trapp’.

NPR: Geniet van reclamevrije versies van bekende NPR-shows over actualiteiten, business, cultuur en meer, waaronder ‘Fresh Air’ met Terry Gross, ‘How I Built This with Guy Raz’, ‘It’s Been a Minute with Sam Sanders’, ‘Planet Money’ met Jacob Goldstein, Karen Duffin en Sarah Gonzalez, ‘Short Wave’ met Madeline Sofia, en de Apple Podcasts Show of the Year 2020 ‘Code Switch’, met Shereen Marisol Meraji en Gene Demby.

The Washington Post: Luister naar reclamevrije edities van bekroonde podcasts van The Post met dagelijks nieuws, documentaires, onderzoeksjournalistiek en diepgaande discussies over specifieke onderwerpen en gebeurtenissen uit de geschiedenis, waaronder ‘Post Reports’ met Martine Powers, ‘Moonrise’ met Lillian Cunningham, ‘Canary’ met Amy Brittain en ‘Cape Up with Jonathan Capehart’.

Luisteraars zien deze maand ook abonnementen op Bloomberg Media, de Los Angeles Times, Politico en Vox Media, plus kanalen van andere toonaangevende kranten, tijdschriften, (radio)omroepen en digitale uitgeverijen, waaronder ABC News, Axios, Billboard, Bravo, CNBC, CNN, Crooked Media, Dateline, Entertainment Weekly, Futuro Media, The Hollywood Reporter, LAist Studios, National Geographic, MSNBC, NBC News, NBC Sports, New York Magazine, The New York Times, SiriusXM, SB Nation, Southern Living, The Verge, TODAY, VICE, Vogue, Vox en WBUR.

Via kanalen nog meer abonnementen

De internationale abonnementen die vanaf vandaag beschikbaar zijn, zijn onder meer op ABC, LiSTNR en SBS uit Australië; Abrace Podcasts uit Brazilië; CANADALAND en Frequency Podcast Network uit Canada; GoLittle uit Denmark; Europe 1, Louie Media en Radio France uit Frankrijk; Der Spiegel, Podimo en ZEIT ONLINE uit Duitsland; Il Sole 24 Ore en Storielibere.fm uit Italië; J-WAVE uit Japan; Brainrich uit Korea; libo/libo uit Rusland; Finyal Media uit de VAE; en Broccoli Productions, The Bugle, Content Is Queen, the Guardian, Immediate Media en Somethin’ Else uit het VK.

Podcastmakers die interesse hebben in het aanbieden van abonnementen en kanalen kunnen terecht op Apple Podcasts for Creators voor meer informatie.

Prijzen en verkrijgbaarheid

  • Apple Podcasts-abonnementen en -kanalen zijn beschikbaar voor luisteraars in meer dan 170 landen en regio’s op Apple devices waarop iOS 14.6, iPad 14.6 of macOS 11.4 of nieuwer geïnstalleerd is.
  • Klanten kunnen abonnementscontent afspelen op Apple Watch met watchOS 7.5 of hoger, HomePod, HomePod mini en CarPlay.
  • De prijzen van de abonnementen worden bepaald door de makers en beginnen bij USD 0,49 per maand. Luisteraars kunnen in de accountinstellingen van hun Apple ID hun abonnementen beheren en overstappen van maandelijkse naar jaarlijkse facturatie (indien beschikbaar). Deze instellingen zijn bovenaan het tabblad ‘Luister nu’ in Apple Podcasts te vinden.
  • Apple Podcasts-abonnementen zijn te koop en cadeau te geven met een Apple cadeaubon.
  • Klanten met een Apple Card krijgen 3 procent Daily Cash bij elk Apple Podcasts-abonnement en vinden voor elk Apple Podcasts-abonnement een gespecificeerde factuur in de Apple Wallet-app.
  • Via ‘Delen met gezin’ kan elk Apple Podcasts-abonnement met maximaal zes gezinsleden worden gedeeld.
  • Volg @ApplePodcasts op Twitter voor tips rond programma’s om te volgen en te beluisteren.

Over Apple Podcasts

Dankzij Apple werden podcasts mainstream. Met iPod en iTunes kregen luisteraars direct toegang tot duizenden gratis programma’s van de beste radiozenders, nieuwsuitgeverijen en onafhankelijke podcastmakers. Al ruim 15 jaar informeren, inspireren en vermaken podcasts honderden miljoenen luisteraars met boeiende verhalen en verfrissende perspectieven. Inmiddels is Apple Podcasts voor luisteraars de beste plek om miljoenen geweldige programma’s te ontdekken en te beluisteren, en om hun favoriete podcasts te steunen. Je vindt er miljoenen programma’s in meer dan honderd talen. Apple Podcasts is gratis beschikbaar in meer dan 170 landen en regio’s op iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple Watch, Apple TV, HomePod, HomePod mini, CarPlay, iTunes in Windows en andere smart speakers en autosystemen.

Back To Top