skip to Main Content
Apple Tower Theatre Opent Zijn Deuren In Los Angeles
Afbeelding: Apple / Apple Tower Theatre bevindt zich in het historische Broadway Theater District in hartje Los Angeles.

Apple Tower Theatre opent zijn deuren in Los Angeles

Apple heeft vandaag een preview gegeven van de nieuwste Store in het historische Tower Theatre, in het centrum van Los Angeles. Apple Tower Theatre is een van Apple’s belangrijkste renovatieprojecten tot nu toe en zal nog meer creativiteit naar het hart van de stad brengen. Naast een nieuwe Store lanceert Apple ook Today at Apple Creative Studios, een wereldwijd initiatief om jong creatief talent praktische ervaring te laten opdoen. De kick-off hiervan valt samen met de opening van de nieuwe Store in Los Angeles.

Apple Tower Theatre is de 26e Apple Store in Los Angeles en omstreken. Het Store-team bestaat uit bijna 100 getalenteerde medewerkers, die zich voegen bij de ruim 3000 Apple Store-medewerkers in de regio. Ook Apple TV+ is in Los Angeles gevestigd en werkt samen met de meest creatieve storytellers ter wereld. Daarmee zorgt het voor duizenden banen in de creatieve sector van Californië.

“Los Angeles barst van de creativiteit op het gebied van kunst, muziek en entertainment. Daarom zijn we zo blij dat we onze band met deze bijzondere stad nog verder kunnen versterken”, aldus Deirdre O’Brien, senior vice president Retail + People bij Apple. “Apple Tower Theatre vormt een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van deze entertainmenthoofdstad.”

Een historisch gebouw

Het monumentale Tower Theatre was oorspronkelijk de eerste bioscoop in Los Angeles waar films met geluid konden worden vertoond. Het is een ontwerp uit 1927 van de bekende bioscooparchitect S. Charles Lee.

Sinds de bioscoop in 1988 zijn deuren sloot, is het gebouw leeg en ongebruikt gebleven. Met dezelfde mate van aandacht die Apple bij eerdere restauratieprojecten aan de dag legde, werkte het bedrijf samen met toonaangevende monumentspecialisten, restauratievaklui en de plaatselijke autoriteiten om de schoonheid en grandeur van de bioscoop te behouden. Elk oppervlak is zorgvuldig opnieuw afgewerkt en het gebouw heeft een totale upgrade ondergaan.

Apple Tower Theatre bevindt zich op de hoek van Eighth Street en Broadway en is na de restauratie weer te herkennen aan zijn toren met klok, Broadway-lichtkrant, strakke terracotta gevels en historische uithangbord. Zodra je de deur door komt, sta je in de monumentale lobby die geïnspireerd is op de Opéra van Charles Garnier in Parijs. Hier vind je een statige trap met bronzen leuningen en aan weerszijden twee Korinthische zuilen.

In het hart van de Store, onder de volledig gerestaureerde boog en originele balkons van de bioscoop, bevinden zich het Forum en de bekende videowand. Op het Forum vindt Today at Apple plaats: dagelijkse gratis sessies onder leiding van Apple medewerkers en lokale creatievelingen, waarin je inspiratie kunt opdoen en praktische skills kunt leren. Temidden van versierde nissen en gerestaureerd brons bevindt zich het ruime auditorium, waar klanten hun favoriete producten vinden, zoals de gloednieuwe iMac, iPad Pro en Apple TV 4K.

Ook bezoekers die naar Apple komen voor service en ondersteuning krijgen alle ruimte. Het bovenste zitgedeelte van de bioscoop is gemoderniseerd en toegankelijker gemaakt, en vormt nu een open, flexibele ruimte voor Genius Bar-afspraken. Er zijn twee nieuwe liften geplaatst, zodat we alle bezokekers op elke verdieping van de nieuwe Store kunnen verwelkomen.

Today at Apple Creative Studios

Today at Apple Creative Studios — LA trapt af met een wereldwijd initiatief om jonge creatievelingen zichtbaarder te maken als onderdeel van de Today at Apple-programmering in Apple Stores overal ter wereld. In samenwerking met liefdadigheidsinstantie Music Forward Foundation, Inner-City Arts en het Social Justice Learning Institute stelt Creative Studios LA negen weken lang technologie en creatieve resources beschikbaar waarmee deelnemers praktische ervaring kunnen opdoen. Daarnaast biedt het een platform voor de verhalen van aanstormend talent.

Today at Apple biedt ook virtuele sessies en openbare Store-sessies bij Tower Theatre onder leiding van kunstenaars en mentoren van Creative Studios, waaronder fotograaf en cineast Bethany Mollenkof, rapper en producer D Smoke, singer-songwriter Syd en cellist en vocalist Kelsey Lu. Ook Noah Humes en zijn mentor Maurice Harris, twee kunstenaars die aan de muurschildering hebben gewerkt aan de buitenkant van Tower Theatre (geïnspireerd op de essentie van Creative Studios), zullen een virtuele sessie presenteren. Iedereen kan zich aanmelden via apple.com/creative-studios-la.

Apple Tower Theatre gaat donderdag om 10:00 uur open.

Klanten die online nieuwe producten willen bestellen, kunnen van Apple Specialists hulp krijgen bij het shoppen. Daarbij kunnen ze ook kiezen voor financieringsopties met maandelijkse termijnen en kunnen ze een device inruilen, support krijgen of contactloos een online bestelling laten bezorgen of ophalen bij de Store.

Back To Top