skip to Main Content
Winnaars Van De Apple Design Awards 2021
Afbeelding: Apple / Met Apple Design Awards worden ontwikkelaars beloond voor hun innovatie, vindingrijkheid, ontwerpkwaliteiten en technische prestaties.

Winnaars van de Apple Design Awards 2021

Apple heeft vandaag 12 ontwikkelaars van over de hele wereld een Apple Design Award toebedeeld voor apps en games die de beste in hun klasse zijn. De Apple Design Awards gaan elk jaar naar winnaars die gedurfde, creatieve en onderscheidende ideeën tot leven brengen. Met hun vindingrijkheid, visie, stijl, toewijding en hard werk inspireren de ontwerpers en ontwikkelaars van deze bekroonde apps en games niet alleen hun collega’s in de Apple ontwikkelaarscommunity, maar ook de medewerkers van Apple.

“De Apple Design Award-winnaars van dit jaar tillen het niveau van uitstekende apps nog een stukje hoger. We feliciteren ze van harte, want ze hebben dit echt verdiend”, zegt Susan Prescott, Vice President of Worldwide Developer Relations bij Apple. “Het werk van deze ontwikkelaars weerspiegelt de sleutelrol die apps en games in ons dagelijks leven spelen. Stuk voor stuk kunnen ze dienen als het perfecte voorbeeld in elk van onze zes nieuwe categorieën.”

Inclusiviteit

Winnaars uit deze categorie zorgen dat iedereen de beste ervaring krijgt en denken aan mensen met allerlei soorten achtergronden, capaciteiten en talen.

App: Voice Dream Reader
Ontwikkelaar: Voice Dream LLC (VS)

Voice Dream Reader is een uitmuntende tekst-naar-spraakapp die tekst kan voorlezen vanuit zo ongeveer elke digitale bron. Of het nou een pdf is, een webpagina of een e-book: deze app leest ze in 27 talen voor. Bijna alles aan de app is aanpasbaar, zodat iedereen een stem kan kiezen met een perfecte hoogte, toon, tongval en snelheid voor een ideale leeservaring.

Game: HoloVista
Ontwikkelaar: Aconite (VS)

HoloVista ondersteunt een scala aan toegankelijkheidsfeatures, zoals opties voor gebaarbediening, tekstgrootte, tekstcontrast, geluid en de intensiteit van visuele effecten. Doelgerichte interacties en overwegingen zorgen voor een gameplay die op meer dan één manier ervaren kan worden.

Vermaak en plezier

Winnaars uit deze categorie bieden onvergetelijke, boeiende ervaringen die gestoeld zijn op Apple technologieën.

Game: Pok Pok Playroom
Ontwikkelaar: Pok Pok (België)

Pok Pok Playroom is een speelse app vol schitterende animaties die je betovert met het weloverwogen ontwerp en de boeiende interacties. Dankzij de subtiele haptische effecten en mooie geluidjes biedt deze app, die aanspoort tot creatief denken en experimenteren, eindeloos plezier voor kinderen van alle leeftijden.

Game: Little Orpheus
Ontwikkelaar: The Chinese Room (Verenigd Koninkrijk)

Little Orpheus is een leuke platformgame met gemakkelijke bediening, geweldige storytelling en een console-achtige ervaring. Op elk punt in het scala aan levels heeft de game wel een verrassende wending in petto, maar dankzij de komische dialogen blijft de toon vrolijk.

Interactiviteit

Winnaars uit deze categorie zorgen voor intuïtieve interfaces en moeiteloze bediening die perfect afgestemd is op het platform.

App: CARROT Weather
Ontwikkelaar: Brian Mueller, Grailr LLC (VS)

CARROT Weather staat bekend om de humoristische weerberichten en unieke visuals. Het design is kortgeleden opgefrist, zodat de app nu op alle Apple platforms een minimalistische elegantie uitstraalt. Deze app biedt eindeloos vermaak door de grappige weersvoorspellingen, flinke verzameling aanpasbare widgets en mooie collectie nuttige Watch-wijzerplaten.

Game: Bird Alone
Ontwikkelaar: George Batchelor (Canada)

De bedachtzame interacties van Bird Alone halen het meeste uit gebaren, haptische feedback, bewegingsparallax en dynamische geluidseffecten en vormen een rijke belevingswereld. De game komt tot leven door de slimme integratie met meldingen, graphics en muziek die mee verandert met het weer, jaargetijde en moment van de dag.

Maatschappelijke impact

Winnaars uit deze categorie streven ernaar om levens beter te maken en vestigen de aandacht op belangrijke wereldproblematiek.

App: Be My Eyes
Ontwikkelaar: S/I Be My Eyes (Denemarken)

Be My Eyes koppelt mensen die blind of slechtziend zijn aan vrijwilligers van over de hele wereld. Deze vrijwilligers bekijken wat de camera van de aanvrager ziet en beschrijven het beeld. Meer dan 300.000 blinden en slechtzienden profiteren van de app, met dank aan meer dan 4,5 miljoen vrijwilligers uit ruim 150 landen, die samen meer dan 180 talen spreken.

Game:Alba
Ontwikkelaar: ustwo games (VK)

Terwijl de gemeente een natuurgebied met de grond gelijkmaakt om een hotel te bouwen, zet Alba zich in door wilde dieren te redden, een brug in het natuurgebied te repareren en in de stad zwerfafval op te ruimen. De game maakt duidelijk hoeveel positiviteit er voortvloeit uit respect voor het milieu en vertelt een verhaal over familie, community, activisme en hartelijkheid. Telkens als de game wordt gedownload, planten de makers een boom in het kader van een herbebossingsproject in Madagaskar.

Graphics en visuals

Winnaars uit deze categorie blinken uit in prachtige graphics, schitterend ontworpen interfaces en betoverende animaties die samenkomen in een onderscheidende en samenhangende stijl.

App: Loóna
Ontwikkelaar: Loóna Inc (Wit-Rusland)

Loóna biedt liefdevol geanimeerde sessies voor het slapen gaan, met ontspannende activiteiten, verhalen die worden voorgelezen en achtergrondgeluiden. Elk aspect van de interface, zoals lettertypen, kleuren, animatie en 3D-content, is tot in detail ontworpen voor een kalmerend effect.

Game: Genshin Impact
Ontwikkelaar: miHoYo Limited (China)

De bloedstollende veldslagen en uitgestrekte vergezichten van Genshin Impact verleggen de grenzen van gamen op mobiel. De bewegingsonscherpte, schaduwkwaliteit en beeldsnelheid kunnen tijdens de game worden aangepast – dat wil zeggen, terwijl je bezig bent met slijmmonsters vernietigen, aardbevingen oproepen, met bliksemschichten gooien en de wind beïnvloeden om vlammen en sneeuwstormen extra kracht te geven.

Innovatie

Winnaars uit deze categorie bieden een toonaangevende ervaring en onderscheiden zich doordat ze vernieuwend gebruikmaken van Apple technologieën.

App: NaadSadhana
Ontwikkelaar: Sandeep Ranade (India)

NaadSadhana is een all-in-one muziekapp van studiokwaliteit waarmee muzikanten van elk niveau en binnen elk genre hun muziek zonder grenzen kunnen uitbrengen. NaadSadhana begon als een hulpje om te oefenen met klassieke Indiase zang, maar is ondertussen uitgegroeid tot een app die zeven verschillende genres ondersteunt. Met behulp van kunstmatige intelligentie en Core ML luistert de app naar je terwijl je een zanglijn improviseert, geeft hij direct feedback over de zuiverheid van de noten en schrijft hij meteen de muzikale begeleiding erbij. Allemaal in realtime.

Game: League of Legends: Wild Rift
Ontwikkelaar: Riot Games (VS)

League of Legends: Wild Rift is een van origine complexe PC-game die een verbluffend complete ervaring biedt op mobiel. Het team van Riot Games heeft deze geliefde game totaal opnieuw ontworpen. Je kunt helemaal opgaan in de wereld van League of Legends dankzij de elegant vormgegeven touchscreenbediening die speciaal voor mobiel is ontwikkeld, een auto-targetingsysteem zodat nieuwelingen snel hun draai kunnen vonden, camera-instellingen die alleen op mobiel beschikbaar zijn en nog veel meer.

De winnaars krijgen niet alleen de Apple Design Award, maar ook een prijzenpakket met hardware waarmee de ontwikkelaars nog meer geweldige apps en kunnen maken.

Ga voor meer informatie over de winnaars en finalisten naar de Apple Design Awards.

Back To Top