skip to Main Content
Apple Maakt Resultaten 3e Kwartaal Bekend
Afbeelding: Carlas Rabada / Apple Campus 2

Apple maakt resultaten 3e kwartaal bekend

Apple heeft vandaag de financiële resultaten bekendgemaakt voor het fiscale derde kwartaal van 2021, eindigend op 26 juni 2021. Het bedrijf boekte een recordomzet in juni van $ 81,4 miljard, een stijging van 36 procent op jaarbasis, en een kwartaalwinst per verwaterd aandeel van $ 1,30.

“Dit kwartaal hebben onze teams voortgebouwd op een periode van ongeëvenaarde innovatie door krachtige nieuwe producten met onze gebruikers te delen, in een tijd waarin het gebruik van technologie om mensen overal ter wereld met elkaar in contact te brengen nog nooit zo belangrijk is geweest”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “We blijven doorgaan met ons werk om alles wat we maken te doordrenken met de waarden die ons definiëren – door een nieuwe generatie ontwikkelaars te inspireren om te leren coderen, dichter bij ons milieudoel voor 2030 te komen en deel te nemen aan het dringende werk van bouwen aan een meer rechtvaardige toekomst.”

“Onze recordresultaten in het kwartaal van juni omvatten nieuwe omzetrecords in elk van onze geografische segmenten, groei met dubbele cijfers in elk van onze productcategorieën en een nieuw record voor onze installed base van actieve apparaten”, zegt Luca Maestri, Apple’s FINANCIEEL DIRECTEUR. “We genereerden $ 21 miljard aan operationele cashflow, keerden in het kwartaal bijna $ 29 miljard terug aan onze aandeelhouders en bleven aanzienlijke investeringen doen in ons bedrijf om onze groeiplannen op lange termijn te ondersteunen.”

De raad van bestuur van Apple heeft een contant dividend van $ 0,22 per aandeel van de gewone aandelen van het bedrijf aangekondigd. Het dividend is betaalbaar op 12 augustus 2021 aan aandeelhouders die geregistreerd staan ​​vanaf de sluiting van de handel op 9 augustus 2021.

Apple zal vanaf 14.00 uur livestreamen van de telefonische vergadering over de financiële resultaten van het derde kwartaal van 2021. PT op 27 juli 2021 op apple.com/investor/earnings-call. Deze webcast zal ook ongeveer twee weken daarna beschikbaar zijn voor herhaling.

Back To Top