skip to Main Content
Apple Scoort 35 Emmy-nominaties
Afbeelding: Apple / Comedyserie Ted Lasso

Apple scoort 35 Emmy-nominaties

Apple sleepte vandaag 35 Primetime Emmy Award-nominaties in de wacht, waarvan 20 voor ‘Ted Lasso’, waarmee deze hitserie dit jaar het record van meest genomineerde komedieserie én van meest genomineerde komedieserie in een schoolsetting breekt. De winnaars van de 73e jaarlijkse Primetime Emmy Awards worden op 19 september 2021 tijdens een feestelijke tv-show bekendgemaakt.

De internationaal succesvolle serie ‘Ted Lasso’ van Apple sleepte 20 nominaties in de wacht in meerdere belangrijke categorieën, waaronder ‘Outstanding Comedy Series’, ‘Outstanding Lead Actor in a Comedy Series’ (Jason Sudeikis), twee nominaties voor ‘Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series’ (Hannah Waddingham en Juno Temple), vier nominaties voor ‘Outstanding Supporting Actor in a Comedy Series’ (Brendan Hunt, Brett Goldstein, Jeremy Swift en Nick Mohammed), drie nominaties voor ‘Outstanding Directing for a Comedy Series’, twee nominaties voor ‘Outstanding Writing for a Comedy Series’ en twee nominaties voor ‘Outstanding Single-Picture Editing in a Comedy Series’.

Apple werd dit jaar in totaal voor tien programma’s genomineerd voor een Primetime Emmy Award, waaronder voor ‘Mythic Quest’, ‘Central Park’, ‘Servant’, ‘Billie Eilish: The World’s A Little Blurry’, ‘Boys State’, ‘Mariah Carey’s Magical Christmas Special’, ‘Bruce Springsteen’s Letter To You’, ‘The Year Earth Changed’ en ‘Carpool Karaoke: The Series’.

“In de kleine twee jaar dat Apple TV+ nu bestaat, hebben we met groot genoegen gezien hoe programma’s als ‘Ted Lasso’, ‘Mythic Quest’, ‘Central Park’, ‘Billie Eilish: The World’s A Little Blurry’ en ‘Servant’ de harten veroverden van kijkers in de hele wereld”, aldus Zack Van Amburg, Head of Worldwide Video van Apple. “Zij sturen ons hun persoonlijke verhalen, bijvoorbeeld hoe zij zichzelf in bepaalde personages herkennen en welke weerslag dat heeft op hun eigen ervaringen. Namens heel Apple wil ik iedereen feliciteren die ertoe bijdraagt om deze unieke verhalen tot leven te brengen. Deze erkenning hebben zij dubbel en dwars verdiend.”

“We zijn natuurlijk apetrots op al die getalenteerde acteurs en actrices en de creatieve teams die zulke mooie dingen neerzetten en daar nu voor worden beloond. We laten ons graag meeslepen door alle ontwikkelingen in onze Apple Originals en de groei die de personages doormaken. De komende seizoenen hebben we nog veel meer in petto voor onze kijkers”, vertelt Jamie Erlicht, Head of Worldwide Video van Apple. “Het is niet niks dat de Television Academy in meerdere categorieën oog heeft voor de kwaliteit van zoveel Apple programma’s. We zijn dan ook iedereen dankbaar voor de geweldige prestaties die ze hebben neergezet.”

In totaal heeft Apple 35 Emmy Award-nominaties gescoord:

 • Outstanding Comedy Series: ‘Ted Lasso’
 • Outstanding Lead Actor in a Comedy Series: ‘Ted Lasso’, Jason Sudeikis
 • Outstanding Supporting Actor in a Comedy Series: ‘Ted Lasso’, Brett Goldstein
 • Outstanding Supporting Actor in a Comedy Series: ‘Ted Lasso’, Brendan Hunt
 • Outstanding Supporting Actor in a Comedy Series: ‘Ted Lasso’, Nick Mohammed
 • Outstanding Supporting Actor in a Comedy Series: ‘Ted Lasso’, Jeremy Swift
 • Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series: ‘Ted Lasso’, Juno Temple
 • Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series: ‘Ted Lasso’, Hannah Waddingham
 • Outstanding Cinematography for a Single-Camera Series (Half-Hour): ‘Servant’
 • Outstanding Directing for a Comedy Series: ‘Ted Lasso’, Zach Braff
 • Outstanding Directing for a Comedy Series: ‘Ted Lasso’, M.J. Delaney
 • Outstanding Directing for a Comedy Series: ‘Ted Lasso’, Declan Lowney
 • Outstanding Writing for a Comedy Series: ‘Ted Lasso’, pilot
 • Outstanding Writing for a Comedy Series: ‘Ted Lasso’, ‘Make Rebecca Great Again’
 • Outstanding Casting for a Comedy Series: ‘Ted Lasso’
 • Outstanding Original Main Title Theme Music: ‘Ted Lasso’
 • Outstanding Production Design for a Narrative Program (Half-Hour): ‘Ted Lasso’
 • Outstanding Sound Editing for a Comedy or Drama Series (Half-Hour) and Animation: ‘Ted Lasso’
 • Outstanding Single-Camera Picture Editing for a Comedy Series: ‘Ted Lasso’, A.J. Catoline
 • Outstanding Single-Camera Picture Editing for a Comedy Series: ‘Ted Lasso’, Melissa McCoy
 • Outstanding Sound Mixing for a Comedy or Drama Series (Half-Hour) and Animation: ‘Ted Lasso’
 • Outstanding Picture Editing for a Nonfiction Program: ‘Billie Eilish: The World’s A Little Blurry’
 • Outstanding Music Direction: ‘Billie Eilish: The World’s A Little Blurry’
 • Outstanding Sound Editing for a Nonfiction or Reality Program (Single or Multi-Camera): ‘Billie Eilish: The World’s A Little Blurry’
 • Outstanding Sound Mixing for a Nonfiction or Reality Program (Single or Multi-Camera): ‘Billie Eilish: The World’s A Little Blurry’
 • Outstanding Character Voice-Over Performance: ‘Central Park’, Stanley Tucci
 • Outstanding Character Voice-Over Performance: ‘Central Park’, Tituss Burgess
 • Outstanding Narrator: ‘Mythic Quest’, Anthony Hopkins
 • Outstanding Sound Editing for a Comedy or Drama Series (Half-Hour) and Animation: ‘Mythic Quest’
 • Outstanding Documentary or Nonfiction Special: ‘Boys State’
 • Outstanding Directing for a Documentary/Nonfiction Program: ‘Boys State’
 • Outstanding Narrator: ‘The Year Earth Changed’, David Attenborough
 • Outstanding Contemporary Makeup for a Variety, Nonfiction or Reality Program (Non-Prosthetic): ‘Mariah Carey’s Magical Christmas Special’
 • Outstanding Sound Mixing for a Variety Series or Special: ’Bruce Springsteen’s Letter to You’
 • Outstanding Short Form Comedy, Drama or Variety Series: ’Carpool Karaoke: The Series’

Vorig jaar dong Apple voor het eerst mee naar de Emmy’s en sleepte toen het historische aantal van 18 nominaties in de wacht, onder meer voor ‘The Morning Show’, ‘Beastie Boys Story’, ‘Defending Jacob’, ‘Central Park’, ‘Home’ en ‘The Elephant Queen’. In nog geen twee jaar zijn Apple Original-series, -films en -documentaires 471 keer genomineerd en vielen zij 117 keer in de prijzen.

Ted Lasso

Jason Sudeikis speelt Ted Lasso, een American footballcoach uit de VS, ingehuurd om een Engels voetbalteam te trainen. Zijn gemis aan kennis maakt hij goed met optimisme, vastberadenheid en… koekjes. In deze alom geprezen serie spelen verder Hannah Waddingham, Brendan Hunt, Jeremy Swift, Juno Temple, Brett Goldstein, Phil Dunster en Nick Mohammed mee. Dit seizoen komt sportpsychologe Sharon (Sarah Niles) het team van AFC Richmond bijstaan.

Sudeikis staat niet alleen als hoofdrolspeler, maar ook als uitvoerend producent op de titelrol. Hij doet dit samen met Bill Lawrence via hun bedrijf Doozer Productions en in samenwerking met Warner Bros. en Universal Television, onderdeel van de Universal Studio Group. Jeff Ingold van Doozer Productions treedt ook op als uitvoerend producent, met Liza Katzer uitvoerend co-producent. De serie komt uit de koker van Sudeikis, Lawrence, Brendan Hunt en Joe Kelly en is gebaseerd op het bestaande format en de personages van ‘NBC Sports’.

Mythic Quest

Nu de quarantaine eindelijk voorbij is, zit iedereen (of bijna iedereen) weer op kantoor voor het nieuwe seizoen van ‘Mythic Quest’ om met een nieuwe epische uitbreiding verder te bouwen op het succes van Raven’s Banquet. Maar Ian (Rob McElhenney) en de nieuwe co-creative director Poppy (Charlotte Nicdao) hebben moeite met de nieuwe richting van de game. In de tussentijd lost C.W. (F. Murray Abraham) nog een paar onopgeloste problemen uit zijn verleden op, testen de testers de grenzen van een kantoorromance en raakt David (David Hornsby) nog een vrouw uit zijn leven kwijt als Jo (Jessie Ennis) hem verlaat om Brad (Danny Pudi) te gaan assisteren.

‘Mythic Quest’ is bedacht door Rob McElhenney, Charlie Day en Megan Ganz. Uitvoerend producenten zijn McElhenney en Day (RCG), Michael Rotenberg en Nicholas Frenkel (3 Arts) en Jason Altman, Danielle Kreinik en Gérard Guillemot (Ubisoft Film and Television). David Hornsby en Megan Ganz zijn ook nog uitvoerend producenten. De serie wordt in opdracht van Apple TV+ door Lionsgate, 3 Arts Entertainment en Ubisoft gemaakt.

Billie Eilish: The World’s A Little Blurry

‘Billie Eilish: The World’s A Little Blurry’ vertelt over het vroege leven van deze singer-songwriter en hoe zij uitgroeide tot een internationale superster. Deze film van bekroond filmmaker R.J. Cutler gunt ons een doordringende blik op de bijzondere weg die deze jonge vrouw al heeft afgelegd. Ze was pas 17 jaar oud toen ze al meerdere ballen in de lucht moest zien te houden: haar leven op tournee, op het podium en thuis, terwijl ze tussen de bedrijven door ook nog haar debuutalbum ‘WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?’ schreef, opnam en uitbracht. ‘Billie Eilish: The World’s A Little Blurry’ is van Apple Original Films, een productie van Interscope Films, The Darkroom en This Machine in samenwerking met Lighthouse Management & Media.

Boys State

Elk jaar komen duizend Texaanse tienerjongens samen om een representatieve regering vanaf de grond op te bouwen. Deze rauwe reis naar het hart van de Amerikaanse democratie legt dit bijzondere overgangsritueel vast. Hoogstaande idealen botsen met gekonkel in de wandelgangen wanneer vier jongens van verschillende achtergronden en politieke kleuren zich voor de taak gesteld zien om politieke partijen op te richten, alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en stemmen te veroveren. In ‘Boys State’ passeren allerlei aspecten van het politieke toneel de revue: dreigende impeachments, verhitte debatten, online lastercampagnes… In de diverse verhaallijnen zien we hoe onze politieke keuzes en onze burgerplicht zich naar de dagelijkse realiteit vertalen. Deze serie maakt eens te meer duidelijk dat de politiek in Amerika en in Texas in het bijzonder niet bepaald perfect is en dat democratie een werk in uitvoering is. ‘Boys State’ is een productie van Mile End Films en Concordia Studio met Laurene Powell Jobs, Davis Guggenheim, Jonathan Silberberg en Nicole Stott als uitvoerend producenten.

“Central Park”

‘Central Park’ is een geanimeerde muzikale komedie over de familie Tillerman, die in Central Park in New York woont. Parkbeheerder Owen en zijn vrouw, journaliste Paige, wonen met hun kinderen Molly en Cole in het bruisende park, maar moeten het opnemen tegen rijke erfgename Bitsy Brandenham en haar lijdzame assistent Helen, die het park wil gebruiken om appartementen te bouwen. ‘Central Park’ is bedacht, geschreven en geproduceerd door Emmy Award-winnaar Loren Bouchard (‘Bob’s Burgers’) plus Grammy Award-winnaar Josh Gad (‘Frozen’) en Emmy Award-winnaar Nora Smith (‘Bob’s Burgers’). Ook Sanjay Shah en Halsted Sullivan doen mee als uitvoerend producent. De serie wordt uitgebracht door 20th Century Fox Television.

Bruce Springsteen’s Letter to You

‘Bruce Springsteen’s Letter to You’ is een liveregistratie van ‘Letter To You’ van Springsteen met de voltallige E Street Band. Zij spelen tien nummers van het nieuwe album. Deze film is door Springsteen zelf geschreven en is geregisseerd door oude bekende Thom Zimny (‘Western Stars’, ‘The Gift: The Journey of Johnny Cash’, ‘Springsteen on Broadway’). Het is een eerbetoon aan de E Street Band, rock-’n-roll en de rol die dit genre heeft gespeeld in het leven van Springsteen.

Mariah Carey’s Magical Christmas Special

De magie van kerst wordt bedreigd door een crisis en de Noordpool doet een beroep op de enige die het feest kan redden: Mariah Carey. De onbewiste Kerst-koningin schiet te hulp en gooit een combinatie van opzwepende muziek, wervelende dans en baanbrekende animatie in de strijd. Van deze special kom je vanzelf in een kerststemming.

Uitvoerend producenten van ‘Mariah Carey’s Magical Christmas Special’ zijn: Carey zelf, Ian Stewart, Raj Kapoor en Ashley Edens voor Done + Dusted. BAFTA-winnaar Hamish Hamilton en Oscar-kandidaat/Golden Globe-winnaar Roman Coppola zitten in de regisseursstoel en fungeren ook als uitvoerend producenten. De special is geschreven door Caroline Fox.

Servant

Het tweede seizoen van ‘Servant’ krijgt een bovennatuurlijke insteek wanneer Leanne (Nell Tiger Free) terugkeert en haar ware aard laat zien. De toekomst lijkt er somber uit te zien. ‘Servant’ komt uit de koker van BAFTA-kandidaat Tony Basgallop, die ook uitvoerend producent en schrijver is. Naast Shyamalan en Basgallop zijn de andere uitvoerend producenten: Ashwin Rajan, Jason Blumenthal, Todd Black, Steve Tisch, Taylor Latham en Patrick Markey.

The Year Earth Changed

In ‘The Year Earth Changed’ zien we hoe de wereld het afgelopen bizarre jaar heeft doorstaan. Deze actuele documentaire geeft een verfrissend beeld van de wereldwijde lockdown en de positieve dingen die daaruit zijn voortgekomen. Mensen zijn op ongekende manieren in contact gekomen met de natuur om hen heen, van vogelgezang in verlaten steden en walvissen in Glacier Bay tot capybara’s in Zuid-Amerikaanse buitenwijken. In deze documentaire zien we hoe kleine veranderingen in het gedrag van de mens een enorme impact op de natuur kunnen hebben. Denk aan minder cruiseschepen, stranden die een paar dagen per jaar gesloten zijn en meer harmonie tussen mens en natuur. Deze documentaire, met David Attenborough als voice-over, is een liefdesbrief aan onze planeet die ons hoop geeft over de veerkracht van de natuur.

Over Apple TV+

Apple TV+ in meer dan 100 landen en regio’s via de Apple TV-app beschikbaar voor ruim 1 miljard schermen, waaronder iPhone, iPad, Apple TV, Mac, populaire smart-tv’s van onder meer Samsung, LG, Sony, VIZIO en TCL, Roku- en Amazon Fire TV-devices, Chromecast met Google TV, PlayStation- en Xbox-gameconsoles en op tv.apple.com/nl voor een bedrag van $ 4,99 per maand met een gratis proefperiode van zeven dagen. Gedurende een beperkte periode kunnen klanten die een nieuwe iPhone, iPad, Apple TV, Mac of iPod touch kopen, gratis drie maanden gebruikmaken van Apple TV+.

Ga voor meer informatie naar apple.com/tvpr en kijk welke devices worden ondersteund.

Back To Top