skip to Main Content
Apple Neemt Streamingdienst Primephonic Over

Apple neemt streamingdienst Primephonic over

Apple heeft vandaag aangekondigd dat het Primephonic heeft overgenomen, de gerenommeerde streamingdienst voor klassieke muziek die een uitstekende luisterervaring biedt met zoek- en bladerfunctionaliteit die is geoptimaliseerd voor klassieke audio van topkwaliteit, zorgvuldig geselecteerde aanbevelingen van experts en uitgebreide contextuele details over repertoire en opnames.

Met de toevoeging van Primephonic krijgen Apple Music-abonnees een aanzienlijk verbeterde klassieke muziekervaring, te beginnen met Primephonic-afspeellijsten en exclusieve audiocontent. In de komende maanden zullen Apple Music Classical-fans een speciale ervaring krijgen met de beste functies van Primephonic, waaronder betere browse- en zoekmogelijkheden per componist en per repertoire, gedetailleerde weergaven van klassieke muziekmetadata, plus nieuwe functies en voordelen.

“We houden van en hebben een diep respect voor klassieke muziek, en Primephonic is een favoriet bij fans van klassieke muziek geworden”, zegt Oliver Schusser, Apple’s vice-president van Apple Music en Beats. “Samen brengen we geweldige nieuwe klassieke functies naar Apple Music, en in de nabije toekomst zullen we een toegewijde klassieke ervaring leveren die echt de beste ter wereld zal zijn.”

“Het beste van Primephonic naar Apple Music-abonnees brengen is een geweldige ontwikkeling voor de klassieke muziekindustrie”, zegt Thomas Steffens, medeoprichter en CEO van Primephonic. “Artiesten zijn dol op de Primephonic-service en wat we hebben gedaan in klassiek, en nu hebben we de mogelijkheid om samen te werken met Apple om de absoluut beste ervaring te bieden aan miljoenen luisteraars. We kunnen klassieke muziek naar de mainstream brengen en een nieuwe generatie muzikanten verbinden met de volgende generatie publiek.”

“Primephonic is opgericht om ervoor te zorgen dat klassieke muziek relevant blijft voor toekomstige generaties”, zegt Gordon P. Getty, een grootaandeelhouder van Primephonic. “Primephonic en Apple kunnen samen die missie realiseren en klassiek naar een wereldwijd publiek brengen.”

Primephonic is niet langer beschikbaar voor nieuwe abonnees en wordt vanaf 7 september offline gehaald. Apple Music is van plan om volgend jaar een speciale app voor klassieke muziek te lanceren die de klassieke gebruikersinterface van Primephonic, waar fans dol op zijn, combineert met meer toegevoegde functies. In de tussentijd ontvangen huidige Primephonic-abonnees zes maanden gratis Apple Music, waarmee ze toegang geven tot honderdduizenden klassieke albums, allemaal in Lossless en audio met hoge resolutie, evenals honderden klassieke albums in Spatial Audio van Apple Music, met regelmatig nieuwe albums toegevoegd.

Back To Top