skip to Main Content
Apple Introduceert Nieuwe IPad
Afbeelding: Apple /De iPad van de 9e generatie is een grote sprong voorwaarts en biedt geavanceerde functies.

Apple introduceert nieuwe iPad

Apple heeft vandaag de nieuwe iPad (9e generatie) geïntroduceerd, met de krachtige A13 Bionic-chip die nog meer prestaties en mogelijkheden biedt in de populairste iPad, terwijl de batterij de hele dag meegaat.1 De nieuwe iPad is verkrijgbaar vanaf slechts € 389 en heeft een 10,2-inch Retina-display met True Tone, een 12‑MP ultragroothoekcamera aan de voorkant met ‘Middelpunt’, ondersteuning voor Apple Pencil (1e generatie) en Smart Keyboard, het intuïtieve iPadOS 15 en twee keer zoveel opslagruimte als de vorige generatie. De nieuwe iPad is vanaf vandaag te bestellen op apple.com/nl en vanaf vrijdag 24 september in de winkels.

“De iPad is essentiëler dan ooit voor werken, leren en communiceren. We zijn dan ook trots op deze grootste update ooit van onze populairste iPad”, aldus Greg Joswiak, Senior Vice President of Worldwide Marketing bij Apple. “Met de krachtige A13 Bionic-chip, nog mooier videobellen met Middelpunt en twee keer zoveel opslagruimte biedt de iPad allerlei nieuwe mogelijkheden, veelzijdigheid en eenvoud.”

A13 Bionic-chip met Neural Engine maakt iPad krachtiger

De nieuwe iPad is uitgerust met de krachtige A13 Bionic-chip, die 20% betere prestaties levert dan de vorige generatie. Hierdoor is de nieuwe iPad tot wel 3x sneller dan de best lopende Chromebook en tot wel 6x sneller dan de best lopende Android-tablet.2 De betere prestaties zorgen ervoor dat je moeiteloos geavanceerde apps en games kunt gebruiken op de meest betaalbare iPad. De Neural Engine in de A13 Bionic-chip zorgt voor ongekende machine learning-prestaties. Zo maakt Livetekst in iPadOS 15 gebruik van on-device machine learning om tekst op foto’s te herkennen en vervolgens acties voor te stellen.

Geavanceerde 12‑MP ultragroothoekcamera aan de voorkant met Middelpunt

De feature Middelpunt van de iPad Pro is nu ook beschikbaar op iPad, dankzij de nieuwe 12‑MP ultragroothoekcamera aan de voorkant en de Neural Engine. Dat maakt videobellen nog beter. Dankzij Middelpunt beweegt de camera automatisch mee om je in beeld te houden als je beweegt. Wanneer anderen erbij komen zitten, zoomt de camera automatisch uit. Zo past iedereen in beeld en valt er niemand buiten het gesprek. Middelpunt zorgt ervoor dat videobellen in FaceTime en apps van andere fabrikanten soepeler verloopt. Met Middelpunt wordt het nog fijner om met elkaar contact te houden, of je nu videobelt met familie of vrienden of iPad gebruikt voor afstandsonderwijs.

10,2-inch-display met True Tone voor een betere kijkervaring

Voor het eerst is het prachtige 10,2-inch Retina-display van iPad ook voorzien van True Tone. Dankzij een verbeterde omgevingslichtsensor stemt True Tone de content op het scherm af op de kleurtemperatuur van de kamer. Op de nieuwe iPad zien afbeeldingen er dankzij True Tone natuurlijker uit en is de kijkervaring beter in elk licht.

Twee keer zoveel opslag om onderweg meer te doen

Het dunne, lichte design en de mobiele netwerkoptie3 zorgen ervoor dat je met iPad de vrijheid hebt om altijd en overal te werken, te leren en connected te blijven. De nieuwe iPad is verkrijgbaar met een opslagcapaciteit vanaf 64 GB, twee keer zoveel als de vorige generatie, zodat je er alles uit kunt halen. En mocht je echt veel apps, games, foto’s en video’s willen bewaren, dan is er ook een uitvoering van 256 GB.

Nog intuïtiever werken op iPad met iPadOS 15

iPadOS 15 zit boordevol nieuwe features om gebruikers optimaal te laten profiteren van de unieke capaciteiten van iPad. Op de veelzijdige iPad kunnen klanten productiever zijn dan ooit:

 • Multitasking wordt nog intuïtiever. Features als Split View en Slide Over zijn nu makkelijker te vinden en te gebruiken, en daarnaast bieden ze meer mogelijkheden.
 • NIeuwe widget-lay-outs voor het beginscherm en de appbibliotheek maken het gemakkelijk om de iPad te personaliseren en apps te ordenen.
 • De Notities-app is nu overal te gebruiken dankzij Snelle notities. Samenwerken en lijstjes maken kan op nieuwe manieren, zowel met het toetsenbord als met Apple Pencil.
 • De Vertaal-app is binnenkort ook beschikbaar op iPad – compleet met nieuwe functies die gesprekken makkelijker en soepeler laten verlopen, zoals ‘Vertaal automatisch’ en de mogelijkheid om tegenover elkaar te zitten met iPad ertussenin.
 • Livetekst maakt gebruik van on-device machine learning om tekst op foto’s te herkennen en stelt vervolgens acties voorEen foto van de voorkant van een winkel kan bijvoorbeeld een telefoonnummer bevatten. Je krijgt dan de optie te zien om dat nummer te bellen.
 • Met Focus kunnen gebruikers meldingen automatisch filteren afhankelijk van hun bezigheid op dat moment, zoals werken, lezen, sporten, gamen of slapen.
 • FaceTime-gesprekken komen natuurlijker over dankzij ruimtelijke audio en de nieuwe Portretmodus. En in FaceTime-groepsgesprekken kun je met de nieuwe rasterweergave de deelnemers nu weergeven in vierkantjes van gelijke grootte.

iPad en het milieu

De behuizing van de nieuwe iPad is helemaal van gerecycled aluminium gemaakt – een mijlpaal, want nu hebben alle iPad-modellen een behuizing van 100% gerecycled aluminium. iPad gebruikt ook 100 procent gerecycled tin in het soldeer van het moederbord en 100 procent gerecyclede zeldzame-aarde-elementen in de magneten in de behuizing.

De bedrijfsvoering van Apple zelf is al CO₂‑neutraal. Het plan is nu om de uitstoot in 2030 over de gehele linie op nul te laten uitkomen, dus vanaf de productie door onze toeleveranciers tot aan het moment dat onze producten aan het einde van hun levenscyclus komen. Dit betekent dat elk verkocht Apple-apparaat, van de fabricage van componenten, de assemblage, het transport, het gebruik door de klant, het opladen tot en met de recycling en het terugwinnen van materiaal, 100 procent CO2-neutraal zal zijn.

Prijzen en verkrijgbaarheid

 • De nieuwe iPad  kan vanaf vandaag worden besteld via apple.com/nl/store en in de Apple Store-app in 28 landen en regio’s, waaronder de VS. Vanaf vrijdag 24 september ligt het device in de winkel.
 • De Wi-Fi-modellen van iPad zijn verkrijgbaar vanaf € 389 en de Wi-Fi + Cellular-modellen zijn er vanaf € 529, in zilver en spacegrijs. De nieuwe iPad is verkrijgbaar met een opslagcapaciteit vanaf 64 GB, twee keer zoveel als de vorige generatie. Er is ook een uitvoering van 256 GB.
 • Het krachtige besturingssysteem iPadOS 15, dat speciaal voor iPad is ontworpen, is vanaf maandag 20 september beschikbaar en wordt gratis geleverd met de nieuwe iPad. iPadOS 15 zal beschikbaar zijn als gratis software-update voor iPad mini 4 en nieuwer, iPad Air 2 en nieuwer, iPad (5e generatie) en nieuwer, en alle iPad Pro-modellen.
 • Apple Pencil (1e generatie) is apart verkrijgbaar voor € 99 en is compatibel met iPad (9e generatie).
 • Smart Keyboard voor iPad is apart verkrijgbaar voor € 165 en heeft indelingen voor meer dan 30 talen, inclusief Chinees (vereenvoudigd), Duits, Frans, Japans en Spaans.
 • Smart Cover voor iPad is verkrijgbaar voor €55 in zwart, wit en Engels lavendel.
 • Onderworpen aan bepaalde voorwaarden. Klanten kunnen ook hun huidige iPad inruilen voor korting op een nieuwe.
 • Graveer iPad met een betekenisvolle mix van emoji, tekst en cijfers, geheel gratis, op apple.com/nl/store of in de Apple Store app.
 • Apple biedt zijn klanten online en in de Stores verschillende services die uniek zijn voor Apple. Persoonlijke support en adviezen van Apple Specialists, handige bezorg- en afhaalopties, gratis inscriptie, voordelige Apple aanbiedingen van providers en mooie inruilwaarden: Apple producten koop je het best in de Apple Stores en via apple.com/nl/store.
 1. Batterijduur is afhankelijk van configuratie en gebruik.
 2. Tests uitgevoerd door Apple in augustus 2021 met prototypen van iPad (9e generatie) met de Apple A13 Bionic-chip, met Qualcomm SDM 429 Android-tablets met de nieuwste versie van Android 11 op het moment van testen en met Chromebooks met Intel Celeron N4000 met de nieuwste versie van Chrome OS 92 op het moment van testen. Wat de best lopende systemen zijn, is afgeleid uit openbare verkoopcijfers van de afgelopen 12 maanden. Getest met veelvoorkomende taken in commerciële apps en bepaalde gangbare benchmarks. Prestaties zijn afhankelijk van device-instellingen, gebruik, omgeving en vele andere factoren. Tests zijn uitgevoerd met specifieke systemen en geven de prestaties van iPad bij benadering weer.
 3. Abonnement en dekking vereist. Snelheden kunnen variëren. Voor meer informatie kun je terecht bij de desbetreffende provider.
Back To Top