skip to Main Content
Apple Presenteert De Apple Watch Series 7
Afbeelding: Apple / Het verbluffende Apple Watch Series 7-display is bijna 20 procent groter dan dat van Apple Watch Series 6, en meer dan 50 procent groter dan dat van Apple Watch Series 3, met een geoptimaliseerde gebruikersinterface voor betere leesbaarheid en gebruiksgemak.

Apple presenteert de Apple Watch Series 7

Apple heeft vandaag Apple Watch Series 7 aangekondigd, met een opnieuw ontworpen Always-On Retina-display met aanzienlijk meer schermoppervlak en dunnere randen, waardoor dit het grootste en meest geavanceerde display ooit is. Door de dunnere randen is het schermoppervlak gemaximaliseerd, terwijl de afmetingen van de Watch nauwelijks veranderd zijn. De Apple Watch Series 7 heeft zachtere, meer afgeronde hoeken gekregen en het display heeft een unieke lichtbrekende rand, zodat de wijzerplaten schermvullend kunnen worden weergegeven en apps naadloos overgaan op de kast. Apple Watch Series 7 heeft ook een gebruikersinterface die is geoptimaliseerd voor het grotere scherm, waardoor deze beter leesbaar en gebruiksvriendelijker is, plus twee unieke wijzerplaten — Contour en Modular Duo — die speciaal zijn ontworpen voor het nieuwe apparaat. Met de verbeteringen aan het scherm profiteren gebruikers van dezelfde batterijduur van 18 uur,1 nu aangevuld met 33 procent sneller opladen.

Apple Watch Series 7 is de meest duurzame Apple Watch ooit, met een sterker, meer barstbestendig kristal aan de voorkant. Dit is de eerste Apple Watch met een IP6X-certificaat voor stofbestendigheid, en daarnaast voldoet ook deze Watch aan de WR50-waterbestendigheidsnorm.2

De nieuwste Apple Watch biedt nog steeds onmisbare hulpmiddelen voor gezondheid en welzijn, waaronder een elektrische hartsensor en ECG-app,3 en een bloedzuurstofsensor en app.4 watchOS 8 helpt klanten gezond, actief en verbonden te blijven via nieuwe soorten trainingen, de nieuwe Mindfulness-app, innovatieve toegankelijkheidsfuncties, betere toegang met Apple Wallet en meer mogelijkheden met de Home-app, samen met verbeteringen aan Berichten en de Foto’s-app.

Bij Apple Watch Series 7 horen vijf prachtige nieuwe aluminium kastuitvoeringen en een serie bandjes in nieuwe kleuren en stijlen. Het complete productaanbod van Apple Watch Series 7 is later dit najaar verkrijgbaar.

“Apple Watch Series 7 levert aanzienlijke verbeteringen – van ons grootste en meest geavanceerde beeldscherm tot verbeterde duurzaamheid en sneller opladen – waardoor ’s werelds beste smartwatch beter is dan ooit tevoren”, aldus Jeff Williams, Chief Operating Officer van Apple. “Met watchOS 8 beschikt Apple Watch over handige nieuwe mogelijkheden om mensen te helpen connected te blijven, hun activiteit en hun work-outs bij te houden en een beter beeld van hun gezondheid te krijgen.”

Nieuw ontwerp en geoptimaliseerde gebruikersinterface

Het prachtige display van Apple Watch Series 7 heeft bijna 20% meer schermoppervlak en dunnere randen van slechts 1,7 mm, 40% kleiner zijn dan de randen van de Apple Watch Series 6. Door een innovatief ontwerp dat het schermoppervlak maximaliseert en de afmetingen van de totale kastgrootte minimaal verandert, is Apple Watch Series 7 verkrijgbaar in de maten 41 mm en 45 mm. Als je je arm omlaag hebt, is het always-on Retina-display binnenshuis tot 70% helderder dan dat van de Apple Watch Series 6. Zo is de wijzerplaat ook goed zichtbaar zonder dat je je pols op hoeft te tillen of het scherm uit de sluimerstand hoeft te halen.

De gebruikersinterface is geoptimaliseerd om alles uit de vorm en grootte van het nieuwe display te halen. Apple Watch Series 7 biedt twee extra grotere lettergroottes en een nieuw QWERTY-toetsenbord waarop kan worden getikt of geveegd met QuickPath – zodat gebruikers met een vinger kunnen schuiven om te typen – en maakt gebruik van machine learning op het apparaat om te anticiperen op het volgende woord op basis van de context , waardoor tekstinvoer eenvoudiger en sneller wordt. Met watchOS 8 wordt het scherm nog eenvoudiger om te gebruiken door de grotere menunamen en knoppen in apps als Stopwatch, Activiteit en Wekker.

Stevigste Apple Watch ooit

Het glas op de voorkant van de Apple Watch Series 7 heeft een sterkere vorm en is 50% dikker dan dat van de Apple Watch Series 6. Het is dan ook barstbestendiger, maar de optische helderheid wordt er niet minder van. Apple Watch Series 7 is ook stofbestendig volgens de IP6X-norm en is dus geschikter voor strand of woestijn. En doordat hij voldoet aan de WR50-waterbestendigheidsnorm kun je er prima mee zwemmen.

Sneller opladen

Met een batterijduur van 18 uur na één keer laden gaat de Apple Watch Series 7 de hele dag mee. Het laden gaat 33% sneller dan bij de Apple Watch Series 6, dankzij de nieuwe laadarchitectuur en de magnetische snellaadkabel (USB-C).5

watchOS 8

watchOS 8 bevat nieuwe wijzerplaten die speciaal zijn ontworpen voor het grotere display van de Apple Watch Series 7. De nieuwe wijzerplaat Contour vloeit de hele dag langs de randen van het display, met het huidige tijdstip uitgelicht. De nieuwe wijzerplaat Modular Duo benut de extra ruimte met twee grote informatieve complicaties midden op het scherm. Los daarvan houdt de klassieke World Time-wijzerplaat, gebaseerd op historische horloges en ideaal voor reizigers, de tijd bij in 24 tijdzones rond een dubbele wijzerplaat, en is beschikbaar op Apple Watch Series 4 en later. De Portretten wijzerplaat gebruikt de dieptemogelijkheden van de portretmodus van de iPhone om een prachtige, persoonlijke ervaring samen te stellen.

De nieuwe Mindfulness-app, het volgen van de ademhalingsfrequentie en de trainingstypen Tai Chi en Pilates kunnen het algehele welzijn helpen verbeteren. Met de nieuwe functionaliteit van de apps Wallet en Woning is het nog makkelijker om je auto van het slot te halen, je huis binnen te komen, enzovoort. Verbeteringen in de apps Berichten en Foto’s zorgen ervoor dat je makkelijker contact houdt met vrienden en familie.

Updates voor fietsen, work-outs en valdetectie

watchOS 8 heeft ook nieuwe features voor fietsers. Apple Watch gebruikt geavanceerde algoritmen om GPS-, hartslag-, accelerometer- en gyroscoopgegevens te analyseren om te detecteren wanneer gebruikers aan een rit beginnen, en vraagt hen om een Outdoor Cycle-workout te starten als deze niet is gestart.6 Net als bij andere automatische work-outherinneringen kunnen fietsers hun meetwaarden vanaf het begin van hun work-out zien. Bovendien kunnen fietsworkouts automatisch pauzeren en hervatten, zodat de statistieken nauwkeuriger de tijd weergeven die wordt besteed aan bewegen versus stilstaan, zoals wachten bij een stoplicht.

Apple Watch kan nog beter je actieve calorieën bijhouden als je op een e-bike rijdt. Het bijgewerkte algoritme voor work-outs op de fiets bepaalt aan de hand van de gps en je hartslag wanneer je met trapondersteuning of op eigen kracht fietst. Nieuw is de gesproken feedback via de ingebouwde Apple Watch-speaker, AirPods of een andere Bluetooth-koptelefoon. Je hoort het dan automatisch wanneer je een mijlpaal bij je work-out hebt bereikt en wat de status van je Activiteit-ring is. Je kunt je dan helemaal concentreren op waar je mee bezig bent, zoals hardlopen of een intervaltraining.

Sinds de introductie van valdetectie op Apple Watch in 2018 is dit een waardevolle veiligheidsmaatregel gebleken. Valdetectie herkent wanneer iemand na het detecteren van een harde val na ongeveer een minuut nog niet heeft bewogen en belt daarna direct vanaf je pols het alarmnummer. De algoritmes voor valdetectie zijn in watchOS 8 geüpdatet en geoptimaliseerd voor valpartijen bij trainingen, inclusief fietsen. Ze zijn nu zo afgesteld dat ze de unieke beweging en impact van een val van de fiets of tijdens andere soorten work-outs herkennen.7

Apple Watch-collectie

De Apple Watch Series 7-collectie onthult vijf gloednieuwe aluminium kastkleuren, waaronder middernacht, starlight, groen en een nieuw blauw en (PRODUCT)RED, samen met een opwindend palet van Apple Watch-bandjes die compatibel zijn met alle modellen van Apple Watch. Apple Watch Series 7 is bovendien geschikt voor alle eerder uitgebrachte Apple Watch-bandjes. De roestvrijstalen modellen, Apple Watch Edition, Apple Watch SE en Apple Watch Series 3 blijven in de huidige kleuren verkrijgbaar.

Voor de Apple Watch Nike en Apple Watch Hermès worden dit najaar ook exclusieve nieuwe bandjes en wijzerplaten uitgebracht. Het vernieuwde geweven sportbandje van Nike komt uit in drie kleuren en in de stof zijn de Nike Swoosh en de tekst van het logo verwerkt. Dit bandje past mooi bij de nieuwe Nike Bounce-wijzerplaat, die dynamische animaties laat zien als je op het scherm tikt, met de Digital Crown scrolt of met je pols beweegt.

Naast kleurrijke updates in de stijlen Classic, Attelage en Jumping worden voor de Apple Watch Hermès twee nieuwe ontwerpen geïntroduceerd. Ten eerste Circuit H, een gedurfde grafische variant van een ankerketting, gedrukt op Swift-leer met een bijpassende wijzerplaat. Ten tweede Gourmette Double Tour, een eerbetoon aan de hondenriemen van Hermès uit de jaren 30, met schakels van soepel Fauve Barénia-leer die vloeiend in elkaar zijn geweven. Dit elegante bandje, dat twee keer om de pols wordt geslagen, is een iconische weergave van het terugkerende kettingmotief.

Apple Fitness+

Op maandag 27 september Apple Fitness+, de eerste fitnessservice die volledig rond Apple Watch is gebouwd, introduceert een nieuw type lichaamsconditionering met Pilates en een eenvoudige manier om mindfulness overal en altijd te oefenen met geleide meditatie. Ook komt Fitness+ met het nieuwe programma ‘Workouts to Get Ready for Snow Season’ die worden gegeven door skiër Ted Ligety, winnaar van twee gouden olympische medailles en vijfvoudig wereldkampioen, en Fitness+-trainer Anja Garcia. Later dit najaar introduceert Fitness+ Group Workouts met SharePlay, waarbij gebruikers met maximaal 32 mensen tegelijk kunnen sporten om elkaar gemotiveerd te houden.

Later dit jaar wordt Fitness+ met 15 nieuwe landen uitbreid: Brazilië, Colombia, Duitsland, Frankrijk, Indonesië, Italië, Maleisië, Mexico, Oostenrijk, Portugal, Rusland, Saudi-Arabië, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten en Zwitserland. Het is daar beschikbaar in het Engels met ondertiteling in zes talen. Zo kunnen nog meer mensen over de hele wereld meedoen aan work-outs die begeleid worden door een divers en inclusief team trainers die voor iedereen openstaan.

Apple Watch en het milieu

Geheel in lijn met de inzet van Apple voor het milieu worden voor de Apple Watch Series 7 meer gerecyclede materialen gebruikt dan voor eerdere modellen. 100% van de zeldzame aardmetalen in alle magneten en de Taptic Engine, bijna 100% van het wolfraam in het product en 100% van de kasten van de aluminium modellen zijn gerecycled. Apple Watch Series 7 is ook gemaakt zonder schadelijke chemicaliën zoals kwik, PVC, beryllium en BFR’s.

De bedrijfsvoering van Apple zelf is al CO₂‑neutraal. Het plan is nu om de uitstoot in 2030 over de gehele linie op nul te laten uitkomen, dus vanaf de productie door onze toeleveranciers tot aan het moment dat onze producten aan het einde van hun levenscyclus komen. Dit betekent dat elk verkocht Apple-apparaat, van de fabricage van componenten, de assemblage, het transport, het gebruik door de klant, het opladen tot en met de recycling en het terugwinnen van materiaal, 100 procent CO2-neutraal zal zijn.

Prijzen en verkrijgbaarheid

 • Alle Apple Watch Series 7-modellen zijn later dit najaar verkrijgbaar.
 • Apple Watch Series 7 zal verkrijgbaar zijn vanaf USD 399 (VS), Apple Watch SE is verkrijgbaar vanaf  USD 279 (VS) en Apple Watch Series 3 vanaf USD 199 (VS).
 • Apple Watch SE met USB-C-oplaadkabel, nieuwe Apple Watch-bandjes en Apple Watch Nike-bandjes zijn vanaf vandaag te bestellen via apple.com/nl/store en de Apple Store-app, met beschikbaarheid in winkels vanaf donderdag 16 september.
 • Apple Watch Hermès Series 7 en nieuwe Apple Watch Hermès-bandjes zijn later dit najaar verkrijgbaar.
 • watchOS 8 voor Apple Watch Series 3 en nieuwer is vanaf maandag 20 september beschikbaar voor iPhone 6s of nieuwer met iOS 15 of hoger. Niet alle features zijn op alle apparaten en in alle regio’s beschikbaar.

 

 1. Batterijduur is afhankelijk van gebruik.
 2. Apple Watch Series 7 voldoet aan de waterbestendigheidsnorm van 50 meter volgens ISO-norm 22810:2010. Dat betekent dat dit horloge geschikt is voor activiteiten in ondiep water, zoals zwemmen in zee of zwembad. Apple Watch Series 7 is echter niet geschikt voor duiken, waterskiën en andere activiteiten waarbij sprake is van hoge watersnelheden of onderdompeling in diep water. Roestvrij staal en leren bandjes zijn niet waterbestendig.
 3. ECG-app is niet in alle regio’s beschikbaar.
 4. De metingen van de Saturatie-app zijn niet bedoeld voor medisch gebruik, ook niet voor zelfdiagnose of overleg met een arts. Ze zijn alleen bedoeld voor algemene conditie- en gezondheidsdoeleinden.
 5. Sneller opladen is niet in alle regio’s beschikbaar.
 6. Verkrijgbaar voor Apple Watch SE, Apple Watch Series 6 en Apple Watch Series 7.
 7. Valdetectie voor work-outs komt later dit jaar beschikbaar in een update van watchOS 8 voor Apple Watch Series 4-modellen en nieuwer. Deze functie is van toepassing op workouts die zijn gestart in de Workout-app of op workout-apps van derden die worden gesynchroniseerd met de Health-app.
Back To Top