skip to Main Content
Apple Maakt Resultaten Vierde Kwartaal Bekend
Afbeelding: Carlas Rabada / Apple Campus 2

Apple maakt resultaten vierde kwartaal bekend

Apple heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal van het boekjaar 2021, dat werd afgesloten op 25 september 2021. De kwartaalomzet was met $ 83,4 miljard de hoogste ooit, en 29% hoger dan het vierde kwartaal in het voorgaande jaar. De kwartaalwinst bedroeg per aandeel $ 1,24.

“Dit jaar hebben we onze krachtigste producten ooit geïntroduceerd. Van Macs met de M1-chip tot de nieuwe iPhone 13-modellen, die prestaties naar een hoger plan tillen en onze klanten de kans geven om op nieuwe manieren te creëren en in contact te blijven”, zei Tim Cook, CEO bij Apple. “We verwerken onze waarden in alles wat we maken. Zo komen we steeds dichter bij ons doel om in 2030 CO2-neutraal te zijn, zowel met onze hele aanleveringsketen als met de complete levenscycli van onze producten. Daarnaast bouwen we steeds verder aan een eerlijkere toekomst.”

“Met dit sterke laatste kwartaal ronden we een opmerkelijk boekjaar af, waarin we een omzetgroei met dubbele cijfers konden noteren en nieuwe omzetrecords boekten in al onze geografische segmenten en productcategorieën, ondanks aanhoudende macro-economische onzekerheid”, zei Luca Maestri, CFO bij Apple. “Onze recordomzet, de ongekende trouw van onze klanten en de kracht van ons ecosysteem hebben ertoe geleid dat er meer Apple devices dan ooit in gebruik zijn. En dit kwartaal hebben we ruim $ 24 miljard laten terugvloeien naar onze aandeelhouders, wat bijdraagt aan ons streven naar een neutrale nettokaspositie.”
De raad van bestuur van Apple heeft aangekondigd een cashdividend van $ 0,22 per algemeen Apple aandeel uit te keren. Het dividend wordt per 11 november 2021 uitgekeerd aan aandeelhouders die op 8 november 2021 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd.

De conference call waarin de resultaten van het vierde kwartaal van boekjaar 2021 worden besproken, kan vanaf 23:00 uur op 28 oktober 2021 worden beluisterd via apple.com/investor/earnings-call. Deze webuitzending blijft vanaf die datum gedurende circa twee weken beschikbaar.

Back To Top