skip to Main Content
Apple Presenteert HomePod mini In Nieuwe Levendige Kleuren
Afbeelding: Apple / HomePod mini is nu verkrijgbaar in drie nieuwe levendige kleuren: oranje, geel en blauw, naast wit en spacegrijs.

Apple presenteert HomePod mini in nieuwe levendige kleuren

Apple heeft vandaag HomePod mini gepresenteerd in drie nieuwe levendige kleuren (geel, oranje en blauw), waarmee je aan elke ruimte je eigen draai kunt geven. HomePod mini is nog geen 8,5 cm hoog en biedt fantastische muziekkwaliteit, de intelligentie van Siri en slimme mogelijkheden voor in huis, en dit alles met ingebouwde privacy en veiligheid. HomePod mini werkt naadloos samen met producten en diensten van Apple en is daarmee de ultieme slimme speaker voor iedereen met een Apple device. HomePod mini is vanaf november verkrijgbaar voor slechts USD 99 in deze nieuwe kleuren en daarnaast in wit en spacegrijs, met bijpassende kleurdetails, zoals een gekleurd touch-oppervlak, netstof, volumeknoppen en een stoffen stroomkabel.

“HomePod mini levert fantastisch geluid en is de ideale slimme speaker voor iedereen met een iPhone vanwege de toegang tot de Apple Music-bibliotheek met ruim 90 miljoen nummers en de diepliggende integratie met Apple devices”, aldus Bob Borchers, Vice President Worldwide Product Marketing bij Apple. “Met de nieuwe levendige kleuren past HomePod mini op nog meer plekken in huis en geniet je van prachtig geluid, de kracht van Siri, en veilige en eenvoudige toegang tot slimme accessoires in huis. En bij dit alles blijft je privacy vooropstaan.”

Krachtig geluid uit een kleine speaker

HomePod mini maakt gebruik van computational audio voor een rijke akoestiek met veel details en optimale prestaties. Voor krachtig geluid uit zo’n compact design gebruikt de Apple S5-chip geavanceerde software om de unieke eigenschappen van de muziek te analyseren. Met behulp van complexe geluidsmodellen kan HomePod mini in realtime het volume optimaliseren, het dynamisch bereik aanpassen en de beweging van de driver en passieve radiators regelen. De driver met volledig bereik, hoogwaardige neodymiummagneet en twee passieve force-cancelling-radiators van HomePod mini zorgen voor een diepe bas en kraakheldere hoge tonen.

Daarnaast is hij voorzien van een door Apple ontwikkelde akoestische golfgeleider die de geluidsstroom in de speaker omlaag en naar buiten stuurt, zodat het klinkt alsof je midden het geluid in zit. Dit design zorgt niet alleen voor een rijk en helder geluid, ook kan je de HomePod mini overal in een ruimte neerzetten en vanuit elke hoek van prachtig geluid genieten. Als je HomePod mini-speakers in meerdere kamers zet, kun je tegelijkertijd dezelfde muziek in het hele huis afspelen, of juist in elke kamer een ander nummer. Door twee HomePod mini-speakers in dezelfde ruimte te plaatsen, creëer je een stereopaar waarmee het geluid nog beter klinkt. Drie microfoons luisteren of ze “Hé, Siri” horen en wanneer er tegelijk muziek wordt afgespeeld, zorgt een vierde, naar binnen gerichte microfoon voor afscherming van het geluid uit de speaker, zodat de stem beter gedetecteerd kan worden.

Apple Music Voice op HomePod mini

HomePod mini is ontworpen voor gebruik in combinatie met Apple Music, Apple Podcasts, duizenden radiozenders (waaronder de bekroonde zender Apple Music 1) en populaire muziekdiensten zoals Pandora en Deezer. Zo heeft iedereen in huis iets te kiezen.1 Apple Music geeft je toegang tot ruim 90 miljoen nummers die zijn geselecteerd door kenners van over de hele wereld, duizenden samengestelde playlists, waarvan er honderden specifiek zijn gemaakt voor het Apple Music Voice-abonnement, en ruim 25.000 exclusieve radioafleveringen en andere originele content. Dankzij deze nieuwe soort dienst hebben nog meer mensen toegang tot deze geweldige catalogus. En het is helemaal handsfree, vraag het gewoon aan Siri.2

Ultieme slimme speaker voor iedereen met een iPhone

Of je nu naar muziek of podcasts luistert of een telefoontje aanneemt, je kunt het geluid moeiteloos overzetten door je iPhone bij HomePod mini te houden. Dit gaat nog soepeler met een iPhone met U1-chip, want door de visuele, hoorbare en haptische effecten lijkt het alsof de devices fysiek met elkaar verbonden zijn terwijl het geluid van het ene device naar het andere vloeit. Als er niks wordt afgespeeld op HomePod mini, krijg je automatisch gepersonaliseerde suggesties op je iPhone wanneer deze in de buurt van de speaker is. Ook kun je hem bedienen zonder je iPhone te ontgrendelen.3

Krachtige, intelligente assistent

Met de intelligentie van Siri bezorgt HomePod mini iPhone-gebruikers een persoonlijke en volledig geïntegreerde ervaring. Siri herkent de stemmen van maximaal zes mensen binnen hetzelfde huishouden, en kan muziek en podcasts op ieders voorkeur afstemmen. Verder reageert Siri op persoonlijke verzoeken, zoals het voorlezen van berichten, herinneringen, aantekeningen en agenda-afspraken, of het voeren en aannemen van telefoongesprekken.4 Siri kan gebruikers ook een kort overzicht geven van alles wat er op een dag gebeurt. Je hoeft alleen maar te vragen “Hé Siri, hoe ziet mijn dag eruit?” en je krijgt een overzicht van het laatste nieuws, het weerbericht, de verkeersinformatie, je herinneringen en je agenda-afspraken.

Moeiteloos je slimme woning bedienen

Met HomePod mini is het makkelijker dan ooit om je slimme accessoires in huis te bedienen dankzij eenvoudige gesproken commando’s voor Siri. Zo kun je bijvoorbeeld de lampen uitdoen, de temperatuur aanpassen, deuren op slot draaien, een scène starten of andere devices bedienen. Met Siri kun je rechtstreeks tegen je andere slimme accessoires in huis praten – helemaal handsfree. Vragen aan accessoires met Siri via je HomePod mini gaan via hetzelfde netwerk, om zo de privacy te garanderen die je van Apple mag verwachten.

Met de intercom kunnen gezinsleden thuis snel even iets tegen elkaar zeggen. Iemand kan een intercombericht van de ene HomePod mini naar de andere sturen, bijvoorbeeld naar een HomePod mini in een andere kamer, in een bepaald gedeelte van het huis of naar meerdere kamers in huis. Het audiobericht wordt dan automatisch op de gewenste HomePod mini afgespeeld. Intercom werkt met iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods en CarPlay, dus ieder gezinslid kan overal intercomberichten ontvangen en versturen, zelfs vanuit de tuin, onderweg naar huis of als je buiten de deur bent.

Beveiliging en privacybescherming standaard ingebouwd

Beveiliging en privacy zijn twee vaste pijlers onder alle hardware, software en diensten van Apple. Pas nadat “Hé, Siri” lokaal op het device is herkend of als een gebruiker Siri met de hand activeert wordt er informatie van HomePod mini naar Apple servers gestuurd. Verzoeken worden niet aan de Apple ID van de gebruiker gekoppeld en er worden geen persoonlijke gegevens aan adverteerders of andere organisaties verkocht. HomePod mini voert samen met iPhone de verzoeken voor berichten en aantekeningen op het device uit, zonder dat die informatie bij Apple bekend wordt.

Andere nieuwe features

 • Uitgebreide stemherkenning van meerdere gebruikers: De ondersteuning voor stemherkenning van meerdere gebruikers door Siri wordt later dit jaar uitgebreid naar alle regio’s waar HomePod mini verkrijgbaar is. Zo kan iedereen in huis muziek luisteren die op hun smaak is afgestemd, playlists beheren, ‘Persoonlijke verzoeken’ gebruiken en nog veel meer.
 • Automatisch volume Siri: Siri past automatisch het spraakvolume op de HomePod mini aan op basis van de ruimte en het volume van de gebruiker.
 • Diversere Siri-stemmen: Siri heeft nu diversere stemmen voor Engelstaligen in de VS, zodat je zelf een stem kunt instellen die je aanspreekt als je je device voor het eerst configureert.
 • Beter geluid op Apple TV 4K: Je kan HomePod mini koppelen aan Apple TV 4K voor fantastisch geluid met een groot bereik. HomePod mini analyseert het geluid met computational audio en past dit aan om dialoog kristalhelder te laten klinken.
 • Bediening Apple TV: Met Siri en HomePod mini kun je je Apple TV op nieuwe manieren bedienen. Met Siri kun je bijvoorbeeld Apple TV aanzetten, een film of serie starten, en deze bedienen.
 • Leuke geluiden: Op HomePod mini kun je Siri vragen welk geluid bepaalde dieren, instrumenten of voertuigen maken. Siri zal antwoorden met een leuk high-fidelity geluid.
 • Nieuwe manieren om slimme devices in je woning te bedienen: Siri kan nu slimme accessoires in huis bedienen op gezette tijden, en bijvoorbeeld over 10 minuten het licht uitdoen of de buitenlamp aanzetten als de zon onder is.
 • ‘Zoek mijn’: Op je HomePod mini kun je Siri vragen om te helpen je iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple Watch of AirTag terug te vinden door een geluid af te laten spelen.

HomePod mini en het milieu

Bij het ontwikkelen van HomePod mini is rekening gehouden met het milieu in het kader van de intentie van Apple om de uitstoot in 2030 over de gehele linie op nul te laten uitkomen, dus vanaf de productie door onze toeleveranciers tot aan het moment dat onze producten aan het einde van hun levenscyclus komen. HomePod mini gebruikt 99 procent gerecyclede zeldzame aardmetalen, en de neodymiummagneet in de driver van de speaker bestaat voor 100 procent uit gerecycled materiaal. De naadloze netstof is voor ruim 90 procent gemaakt van gerecycled plastic, en de houtvezels in de kartonnen verpakking zijn afkomstig uit verantwoord beheerde bossen of van gerecycled materiaal. HomePod mini bevat ook geen kwik, broomhoudende vlamvertragers, pvc en beryllium.

HomePod mini is voorzien van energiezuinige onderdelen en software die deze onderdelen in periodes van inactiviteit automatisch kan uitschakelen. Zo is HomePod mini via geoptimaliseerde features voor energiebeheer en een zeer efficiënte voeding zuinig in de Energie­besparings­­modus, waar hij het grootste deel van de tijd in staat. Met het resultaat dat HomePod mini 75 procent minder energie verbruikt dan de strengste eisen van ENERGY STAR.

Prijzen en verkrijgbaarheid

 • HomePod mini is voor USD 99 (VS) verkrijgbaar in de kleuren geel, oranje en blauw, naast wit en spacegrijs via apple.com/nl/store, in de Apple Store-app en in de Apple Store. HomePod mini is ook verkrijgbaar bij erkende Apple resellers en bepaalde providers (de prijzen kunnen variëren).
 • Voor klanten in Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, India, Ierland, Italië, Japan, Mexico, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Spanje, Taiwan, het VK en de VS is HomePod mini in november verkrijgbaar.
 • HomePod mini is compatibel met iPhone SE, iPhone 6s of nieuwer of iPod touch (7e generatie) met iOS 15, en daarnaast met iPad Pro, iPad (5e generatie of nieuwer), iPad Air 2 of nieuwer of iPad mini 4 of nieuwer met iPadOS 15.
 1. Voor streamingdiensten is mogelijk een abonnement vereist.
 2. Het nieuwe Apple Music Voice-abonnement is later dit najaar in een beperkt aantal landen en regio’s verkrijgbaar voor USD 4,99 per maand.
 3. iPhone met U1-chip vereist. Beschikbaarheid van Ultra Wideband verschilt per regio. Voor streamingdiensten is mogelijk een abonnement vereist.
 4. Features voor meerdere gebruikers zijn in het Engels beschikbaar in Australië, Canada, Ierland, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Later dit jaar zal Siri-ondersteuning voor stemherkenning van meerdere gebruikers worden uitgebreid naar andere regio’s.
Back To Top