skip to Main Content
De Nieuwste Generatie AirPods
Afbeelding: Apple / De nieuwe AirPods zijn voorzien van ruimtelijke audio en toonaangevend geluid, langere batterijduur en een gloednieuw design.

De nieuwste generatie AirPods

Apple heeft vandaag de derde generatie AirPods aangekondigd, met ruimtelijke audio, geavanceerde features en prachtig geluid in een nieuw design met aansluitende pasvorm. Dankzij de combinatie van de H1-chip en het door Apple ontworpen akoestische systeem gebruiken de nieuwe AirPods computational audio voor baanbrekend geluid met Adaptieve EQ. Hoor de kwaliteit van Dolby Atmos en ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking terwijl je geniet van Apple Music, films of series op je Apple devices.  De nieuwe AirPods zijn zweet- en waterbestendig en hebben een druksensor waarmee je heel gemakkelijk intuïtief je muziek bedient en telefoongesprekken aanneemt. Met de langere batterijduur heb je tot zes uur luistertijd1, die in combinatie met de handige oplaadcase oploopt tot 30 uur totale luistertijd. De derde generatie AirPods is de nieuwste uitvoering van de populairste koptelefoon ter wereld. De AirPods zijn vanaf vandaag te bestellen en liggen vanaf dinsdag 26 oktober in de winkel.

“Door hun baanbrekende design, prachtige geluid en gebruiksgemak zijn AirPods uniek als draadloze koptelefoon”, aldus Greg Joswiak, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. “Met gepaste trots presenteren we nu de nieuwste generatie AirPods. Met ongeëvenaard geluid dankzij Adaptieve EQ en ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking, en de soepele interactie met Apple devices is de bestverkopende koptelefoon ter wereld nu nog beter.”

Nieuw design

De nieuwe AirPods wegen bijna niks en het design heeft een aansluitende pasvorm. Dankzij de ideale hoek zitten ze lekker en bereikt het geluid je oren optimaal. Ze zien er subtieler uit door de steel, die korter is dan de vorige generatie, maar nog wel dezelfde intuïtieve druksensor heeft als de AirPods Pro voor het bedienen van media. De nieuwe AirPods zijn zweet- en waterbestendig, en zowel de koptelefoon als de oplaadcase voldoen aan bestendigheidsnorm IPX4.2

Baanbrekende audiofeatures

AirPods (3e generatie) gaan verder dan de geluidskwaliteit waar AirPods om bekend staan, met een nieuwe speakerdriver en een versterker met groot dynamisch bereik die samen zorgen voor een krachtige bas en kraakheldere hoge tonen. De microfoon is bedekt met akoestisch gaas, waardoor je ook in de wind nog goed te verstaan bent tijdens het bellen. De AirPods zijn verder uitgerust met AAC-ELD, een spraakcodec die zorgt voor Full HD-stemkwaliteit, voor heldere en natuurlijke communicatie tijdens FaceTime-gesprekken.

De nieuwe AirPods gebruiken computational audio om nog meer mensen te laten profiteren van de baanbrekende technologie van AirPods Pro en AirPods Max, zoals Adaptieve EQ en ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking.

Voor een optimale en precieze luisterervaring zijn de nieuwe AirPods voorzien van Adaptieve EQ, dat het geluid in realtime aanpast aan de hoek van AirPods in je oor. Een microfoon aan de binnenkant controleert het geluid en vervolgens zorgt Adaptieve EQ er dankzij computational audio voor dat de lage en middelhoge tonen worden aangepast aan de pasvorm.

Ruimtelijke audio kan het geluid bijna overal in een ruimte plaatsen, zodat het lijkt alsof je in de bioscoop zit. AirPods klinken beter dan ooit dankzij Dolby Atmos. Deze gelaagde ervaring werkt ook met dynamische hoofdtracking, waardoor je meer dan ooit opgaat in je muziek, video en zelfs FaceTime-groepsgesprekken. Dankzij geavanceerde algoritmes voor ruimtelijke audio en directionele audiofilters die subtiele aanpassingen doen aan de frequenties in elk oor, kunnen de AirPods het geluid laten klinken alsof je er middenin zit.

Ongekend gemak

Met één tikje koppel je AirPods automatisch aan andere Apple devices, zodat je moeiteloos de hele dag van muziek kunt genieten. Met ‘Audio delen’ kun je het geluid van je iPad, iPhone, iPod touch of Apple TV verdelen over twee sets AirPods, AirPods Pro of AirPods Max.

Een nieuwe huidsensor voelt precies of AirPods in je oor zitten of erbuiten, bijvoorbeeld in je zak of op tafel. Als je ze niet in hebt, stoppen ze met afspelen. Bundelvormende microfoons filteren het omgevingsgeluid en leggen de nadruk op je stem voor een nog helderder geluid. Om je AirPods handsfree te bedienen hoef je alleen maar “Hé, Siri” te zeggen.

Een batterij die langer meegaat

Vergeleken met de vorige generaties gaat de batterij van de derde generatie AirPods een uur langer mee, wat betekent dat je er tot zes uur mee kan luisteren en tot vier uur mee kunt bellen. Na vijf minuten opladen gaat de batterij ongeveer een uur mee, en met vier keer opladen in de oplaadcase kun je in totaal tot 30 uur luisteren.3 AirPods zijn nu ook gemakkelijk draadloos op te laden met MagSafe.

AirPods met iOS en iPadOS

Het gebruiksgemak en de geluidskwaliteit van de AirPods zijn geweldig, en met iOS 15 en iPadOS 15 kun je de volgende features gebruiken:

 • Met ruimtelijke audio en dynamische hoofdtracking klinken de stemmen in een FaceTime-groepsgesprek alsof ze vanaf de plek op het scherm komen waar de spreker zich bevindt. Zo lijkt het alsof iedereen in dezelfde ruimte zit.4
 • Met ‘Kondig meldingen aan’ leest Siri urgente meldingen voor, zoals telefoontjes en meldingen van Berichten, Herinneringen, Agenda en apps van andere fabrikanten die de API gebruiken.
 • Net als honderden miljoenen iPhones, iPads en Macs over de hele wereld zitten AirPods nu ook op het ‘Zoek mijn’-netwerk. Zo zie je of ze in de buurt zijn en krijg je een ‘Waarschuwing bij vergeten’ in de ‘Zoek mijn’-app en de Verloren-modus.

Apple en het milieu

Bij het ontwerp van AirPods is op verschillende manieren rekening gehouden met de invloed op het milieu, zoals het gebruik van 100% gerecyclede zeldzame aardmetalen in alle magneten. Voor de case is daarnaast 100 procent gerecycled tin gebruikt in het soldeer op het moederbord en 100 procent gerecycled aluminium in het scharnier. AirPods bevatten geen stoffen die mogelijk schadelijk zijn, zoals kwik, broomhoudende vlamvertragers, pvc en beryllium. AirPods voldoen aan de eisen van het Amerikaanse Department of Energy voor oplaadsystemen van batterijen. Het Zero Waste-programma van Apple helpt toeleveranciers om geen afval te produceren. Alle eindassemblage­­­fabrieken van toeleveranciers schakelen daarnaast over op 100 procent hernieuwbare energie voor hun productie-activiteiten voor Apple. 100 procent van de nieuwe houtvezels in de verpakking is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

De bedrijfsvoering van Apple zelf is al CO₂‑neutraal. Het plan is nu om de uitstoot in 2030 over de gehele linie op nul te laten uitkomen, dus vanaf de productie door onze toeleveranciers tot aan het moment dat onze producten aan het einde van hun levenscyclus komen. Dat betekent dat elk verkocht Apple product tegen die tijd 100 procent CO₂-neutraal is, inclusief de productie van de losse onderdelen, de assemblage, het vervoer, het gebruik, het opladen, de recycling en de terugwinning van herbruikbare grondstoffen.

Prijzen en verkrijgbaarheid

 • De derde generatie AirPods zijn verkrijgbaar voor € 199 en zijn vanaf vandaag te bestellen in de VS en ruim 26 andere landen en regio’s op apple.com/nl/store en in de Apple Store-app. Vanaf dinsdag 26 oktober liggen ze in de winkel.
 • AirPods (2e generatie) zijn verkrijgbaar voor de nieuwe prijs van € 149.
 • AirPods Pro zijn nu met de MagSafe oplaadcase verkrijgbaar voor € 279 .
 • Met het Apple Music Voice-abonnement kun je via Siri genieten van miljoenen nummers, playlists en zenders in de Apple Music-catalogus. Het Apple Music Voice-abonnement is later dit najaar in een beperkt aantal landen en regio’s verkrijgbaar voor USD 4,99 per maand (VS).
 • Nieuwe abonnees krijgen gratis 6 maanden Apple Music bij aankoop van AirPods, AirPods Pro of AirPods Max.5
 • Om AirPods te gebruiken is een Apple device met iOS 15.1, iPadOS 15.1, watchOS 8.1, tvOS 15.1 of macOS Monterey vereist. Deze gratis software-updates zijn vanaf volgende week beschikbaar.
 • Laat gratis een persoonlijke inscriptie met emoji, tekst en cijfers op je cases voor AirPods Pro, AirPods (3e generatie) en AirPods (2e generatie) zetten op apple.com/nl/store en in de Apple Store-app.

 

 1. Vijf uur luisteren met ruimtelijke audio ingeschakeld.
 2. De derde generatie AirPods zijn getest onder gecontroleerde omstandigheden en voldoen aan bestendigheidsnorm IPX4.
 3. Batterijduur is afhankelijk van gebruik. Ga naar apple.com/nl/batteries voor meer informatie.
 4. Beschikbaar op iPhone en iPad met A12 Bionic en nieuwer, en op Mac-modellen (2018 of nieuwer).
 5. Alleen voor nieuwe abonnees. USD 9,99 per maand na afloop van gratis proefperiode. Het abonnement wordt automatisch verlengd totdat het wordt opgezegd. Er zijn beperkingen en andere voorwaarden van toepassing. Ga naar apple.com/nl/promo voor meer informatie.

 

Back To Top