skip to Main Content
Alex Gorsky In Raad Van Bestuur Bij Apple
Afbeelding: Carlas Rabada / Apple Campus 2

Alex Gorsky in raad van bestuur bij Apple

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat Alex Gorsky, voorzitter en CEO van Johnson & Johnson, is gekozen als lid van de raad van bestuur van Apple. Gorksy heeft enorm veel ervaring met leiderschap, gezondheidstechnologie en het leiden van innovatieve teams met uiteenlopende achtergronden.

Tijdens zijn periode als CEO en voorzitter groeide Johnson & Johnson uit tot ’s werelds grootste bedrijf in de gezondheidssector. Het is bovendien een van de meest innovatieve bedrijven op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van nieuwe gezondheidstechnologie.

“Alex is een visionair als het op gezondheidszorg aankomt. Hij combineert zijn inzicht, ervaring en passie voor technologie om het welzijn van mensen te verbeteren en bij te dragen aan de volksgezondheid”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “We zijn erg trots dat we hem in de raad van bestuur van Apple mogen verwelkomen. Hij neemt een schat aan ervaring met zich mee en daar kunnen we allemaal ons voordeel mee doen.”

“Alex is een weloverwogen en enthousiast leider. Mede dankzij hem is er baanbrekende technologie om de meest complexe en urgente uitdagingen in de gezondheidszorg aan te gaan”, aldus Arthur Levinson, voorzitter van Apple. “Met Alex in de gelederen is Apple nog beter in staat het welzijn van mensen te verbeteren door de inzet van technologie.”

“Net als Apple ben ik ervan overtuigd dat technologie het welzijn kan verbeteren en kan bijdragen aan de volksgezondheid”, zei Alex Gorsky. “Het is een eer om toe te mogen treden tot de raad van bestuur van Apple en deel uit te maken van een bedrijf dat wordt gedreven door waarden, en dat continu innoveert om onze manier van leven mogelijk te maken én te verbeteren.”

Gorsky begon in 1988 bij Johnson & Johnson, waar hij ervaring opdeed in sales, management en marketing. In 2012 werd hij CEO van het bedrijf. Innovatie en technologie werden prioriteiten onder Gorsky, en dankzij enorme investeringen ziet de toekomst van sectoren als de farmaceutische industrie, medische apparatuur en consumentengezondheidszorg er heel anders uit.

Als zakenman in de zorg zwaait Gorsky de scepter over een wereldwijd team van ruim 130.000 werknemers bij Johnson & Johnson. Hij is ook lid van de raad van bestuur van het Amerikaanse Business Roundtable en voorzitter van de Corporate Governance-commissie van deze organisatie. Gorsky zit in het bestuur van IBM, de Travis Manion Foundation en The Wharton School of the University of Pennsylvania.

Hij heeft zich als voormalig kapitein in het Amerikaanse leger uitgesproken over het verbeteren van mentale gezondheidszorg voor veteranen en hun familie. Ook is Gorsky een voorvechter van diversiteit en inclusiviteit, en onder zijn leiding is Johnson & Johnson een van de toonaangevende organisaties op dat gebied geworden. Zo is het ouderschapsverlof uitgebreid en zijn er mentorprogramma’s voor medewerkers van het bedrijf.

Gorsky heeft een Bachelor of Science van de US Military Academy in West Point, New York. Hij heeft zes jaar in het Amerikaanse leger gezeten en sloot zijn militaire carrière af als kapitein. Verder heeft Gorsky in 1996 een Master Bedrijfskunde behaald aan The Wharton School of the University of Pennsylvania.

 

Back To Top