skip to Main Content
App Store Awards Voor De Beste Apps En Games Van 2021
Afbeelding: Apple / App Store

App Store Awards voor de beste apps en games van 2021

Apple heeft vandaag de winnaars bekendgemaakt van de App Store Awards van 2021: de 15 beste apps en games om creatief mee aan de slag te gaan, nieuwe mensen te leren kennen, ervaringen op te doen of gewoon lol te hebben. De winnaars van dit jaar zijn ontwikkelaars van overal ter wereld. Hun apps vielen bij het wereldwijde redacteursteam van de App Store in het oog vanwege de uitzonderlijke kwaliteit, innovatieve technologie, het creatieve design en hun positieve culturele impact.

“De winnaars van de App Store Awards van 2021 hebben allemaal een enorme drive en een sterke visie. Ze weten miljoenen gebruikers overal ter wereld te inspireren”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “Het is een bont gezelschap, van kleine onafhankelijke programmeurs tot inspirerende leiders van wereldwijd opererende bedrijven, en samen hebben ze tal van innovaties tot stand gebracht met technologie van Apple. Een groot aantal van hen heeft bovendien geholpen het gevoel van saamhorigheid te versterken dat we het afgelopen jaar zo goed konden gebruiken.”

De beste apps en games van dit jaar staan borg voor buitengewone ervaringen op Apple devices. Tien jaar na zijn debuut in de App Store laat Toca Life World zien dat het nog altijd de kunst beheerst om de creativiteit van kinderen te prikkelen. In DAZN kun je waar je maar wilt je favoriete sport kijken en Carrot Weather laat betrouwbare weersvoorspellingen zien, gebracht met humor. LumaFusion maakt video’s bewerken veel makkelijker en je kunt er waar je maar wilt mee aan de slag. In Craft leg je al je notities vast in woord en beeld. De games ‘League of Legends: Wild Rift’, ‘MARVEL Future Revolution’, ‘Myst’, ‘Space Marshals 3’ en ‘Fantasian’ uit Apple Arcade weten spelers van alle leeftijden mee te slepen met fenomenale graphics en boeiende verhaallijnen.

Winnaars App Store Awards 2021

Apps

iPhone-app van het jaar: Toca Life World, van Toca Boca.

iPad-app van het jaar: LumaFusion, van LumaTouch.

Mac-app van het jaar: Craft, van Luki Labs Limited.

Apple TV-app van het jaar: DAZN, van DAZN Group.

Apple Watch-app van het jaar: Carrot Weather, van Grailr.

Games

iPhone-game van het jaar: ‘League of Legends: Wild Rift’, van Riot Games.

iPad-game van het jaar: ‘MARVEL Future Revolution’, van Netmarble Corporation.

Mac-game van het jaar: ‘Myst’, van Cyan.

Apple TV-game van het jaar: ‘Space Marshals 3’, van Pixelbite.

Apple Arcade-game van het jaar: ‘Fantasian’, van Mistwalker.

Trend van het jaar: Verbinding

De App Store-redacteuren van Apple hebben niet alleen een selectie gemaakt van de beste apps en games op Apple devices, maar ook een trend benoemd voor het afgelopen jaar. Daarbij is gekeken naar ontwikkelingen die blijvend van invloed zijn op het dagelijks leven en is een selectie gemaakt van apps die bij uitstek van pas kwamen dit jaar. De belangrijkste trend van 2021 is ‘Verbinding’. De trendwinnaars van dit jaar hebben mensen bij elkaar gebracht, zowel op sociaal en persoonlijk vlak als in het professionele domein.

‘Among Us!’ van Innersloth
In ‘Among Us!’ komen spelers geen stap verder zonder samenwerking, maar zijn ze tegelijkertijd elkaars rivalen. In wedstrijdjes zijn ze wel gedwongen goed naar elkaar te luisteren. Het gevolg is een gezellige mix van bluf, plagerijen en teamwork.

Bumble, van Bumble Inc.
Bumble werd uitgebreid met handige features om gebruikers dichter bij elkaar te brengen, voor vriendschap, een date of om het professionele netwerk uit te breiden. In deze app zijn vrouwen steevast het eerst aan zet.

Canva, van Canva
Met de gebruiksvriendelijke ontwerptools en schitterende sjablonen van Canva schudden professionals, studenten, werkzoekenden, vrijwilligers en teams in een mum van tijd een ontwerp uit hun mouw.

EatOkra, van Anthony Edwards Jr. en Janique Edwards
EatOkra is een door gebruikers samengestelde gids met meer dan 11.000 eetgelegenheden gerund door mensen uit de zwarte gemeenschap.

Peanut, van Peanut App Limited
Met een reeks audiopods onder leiding van deskundigen op het gebied van alles uiteenlopend van zwangerschap en de menopauze tot relaties en zelfzorg biedt Peanut ruimte aan gesprekken over alle aspecten van het vrouw zijn in alle levensfasen.

Al meer dan tien jaar hijst Apple aan het eind van het jaar de beste apps en games op het podium. Om de winnende ontwikkelaars nog extra in het zonnetje te zetten, zijn ontwerpers van Apple vorig jaar een nieuwe traditie gestart door winnaars een fysieke App Store-award te bezorgen. De award is geïnspireerd op het blauwe symbool van de App Store, met het App Store-logo ingelegd in het 100% gerecyclede aluminium dat wordt gebruikt in Apple producten, en op de andere kant een inscriptie met de naam van de winnaar.

Kijk in de App Store voor meer informatie over de apps en games die dit jaar zijn bekroond met een App Store Award. Naast de selecties van het redactieteam van de App Store zijn nu hitlijsten beschikbaar voor de populairste apps en gamesvan het jaar, net als een hitljst voor Apple Arcade.

 

Back To Top