skip to Main Content
Epson Heeft Zijn EcoTank-printers Vernieuwd
Afbeelding: Epson / De nieuwe EcoTank printer ET-4850.

Epson heeft zijn EcoTank-printers vernieuwd

Epson heeft haar kernassortiment EcoTank-printers zonder cartridges vernieuwd om tegemoet te komen aan de behoeften van moderne drukke huishoudens en kleine kantoren. Met de single- en multi-function A4-printers uit het nieuwe assortiment profiteren klanten van probleemloos mobiel afdrukken en uitzonderlijk lage kosten per pagina.

De bekroonde EcoTank-printers van Epson, waarvan nu wereldwijd meer dan 60 miljoen exemplaren zijn verkocht sinds de lancering in 2010 1, zodat klanten tot 90% kunnen besparen op afdrukkosten 2. Ze worden geleverd met speciaal ontworpen inktflessen met hoog rendement en de geïntegreerde inkttanks kunnen eenvoudig worden nagevuld. Zonder cartridges om te vervangen en met flexibele connectiviteitsfuncties is er een printer voor iedereen die in hoge kwaliteit wil afdrukken tegen ongelofelijk lage kosten per pagina.

Dankzij het compacte design met volledige Wi-Fi- en Wi-Fi Direct-connectiviteit kunnen de printers eenvoudig worden geïntegreerd in elke thuisomgeving of klein kantoor. De printers zijn volledig compatibel met de Smart Panel-app van Epson en kunnen worden bediend vanaf een smart device. Met deze app kunt u de nieuwe EcoTank-printers eenvoudig instellen en in de gaten houden, en er eenvoudig mee afdrukken, scannen en nog veel meer; alles vanaf een telefoon of tablet.

Cartridges behoren tot het verleden

U kunt de high-capacity inkttanks van de EcoTank zonder knoeien bijvullen en de flessen hebben een speciale sluiting zodat alleen de juiste kleur kan worden aangesloten. Met de inkttank aan de voorzijde kunt u eenvoudig zien wanneer deze moet worden bijgevuld.

Deze voordelige printers worden geleverd met inkt voor maximaal 3 jaar in de doos3. Met de EcoTank ET-1810 levert één set inktflessen tot 4500 pagina’s in zwart-wit en 7500 pagina’s in kleur 4, terwijl de EcoTank ET-4850 tot 7500 pagina’s in zwart-wit en 6000 pagina’s in kleur kan afdrukken – dat staat gelijk aan 72 inktcartridges in één enkele set inktflessen 2.

Alle nieuwe EcoTank-printers van Epson zijn voorzien van Micro Piezo Heat-Free Technology, zodat u kunt genieten van een lager energieverbruik en minder vervangende onderdelen nodig hebt. De printkop is ook vooraf geïnstalleerd, dus u kunt uw printer probleemloos instellen. Twee van de nieuwe modellen (EcoTank ET-3850 en ET-4850) beschikken ook over de PrecisionCore- printkoptechnologie van Epson. Deze printchips met hoge resolutie van Epson worden gerekend tot een van de snelste inkjettechnologieën ter wereld.

Chris Jones, productmanager bij Epson Europe, gaf aan: “Nu het gezinsleven steeds drukker wordt en meer mensen thuiswerken dan ooit tevoren, zijn onze nieuwe EcoTank-printers een welkome aanvulling op elk thuiskantoor. Dankzij hun uitzonderlijk lage bedrijfskosten en het flexibele, probleemloze gemak van afdrukken zonder cartridges met nog betere mobiele connectiviteit is er een printer voor iedereen.”

1. Cumulatieve omzet van Epson inkttank-printers sinds de lancering in 2010 op basis van interne leveringsgegevens van Epson.
2. De gemiddelde besparing op de kosten per pagina en het gemiddelde aantal inkjetcartridges dat voor het afdrukken van hetzelfde aantal pagina’s als de EcoTank ‘102’ en ‘104’-inktflessen nodig zou zijn. Vergelijking tussen het gemiddelde rendement (A4 afdrukken conform ISO/IEC 24711) van EcoTank ‘102’- en ‘104’-flessen, en de originele verbruiksmaterialen die worden gebruikt in de vijftig bestverkochte printers met inkjetcartridges (volgens de marktgegevens van het GfK Inkjet Printing Devices and Inkjet Printing Cartridges Point-of-Sale-panel voor Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië van april 2019 tot maart 2020).
3. Genoemde rendementen zijn geëxtrapoleerd op basis van Epsons originele methodologie vanuit de afdruksimulatie van testpatronen in ISO/IEC 24712 of 29103. Genoemde rendementen zijn NIET gebaseerd op ISO/IEC 24711 of 29102. Genoemde rendementen kunnen variëren afhankelijk van de afbeeldingen die u print, de papiersoort die u gebruikt, de frequentie van uw afdrukken en omgevingscondities zoals de temperatuur. Tijdens de eerste installatie van de printer wordt er een bepaalde hoeveelheid inkt verbruikt om de nozzles van de printkop te vullen. Hierdoor is het rendement van de oorspronkelijk meegeleverde inktset lager.
4. Epson Smart Panel en Epson Creative Print vereisen een draadloze verbinding en de Epson-printapps. Voor Epson Email Print, Epson Scan-to-Cloud en Epson Remote Print Driver is een internetverbinding vereist. Ga voor meer informatie, ondersteunde talen en apparaten naar www.epson.nl/connect.

Back To Top