Skip to content
Apple viert Maand van het Hart met diverse producten en diensten. ©Apple

Apple introduceert nieuwe hulpmiddelen voor hartgezondheid

Apple introduceert in februari een reeks nieuwe hulpmiddelen voor hartgezondheid, waarmee gebruikers in de VS in beweging en op de hoogte blijven. Bovendien presenteert de Apple Heart and Movement Study een voorlopige analyse van levensstijltrends in het afgelopen jaar.

Februari is Maand van het Hart en daarom biedt Apple compilaties in Apple Fitness+, de App Store, de Apple TV-app, Apple Podcasts en Apple Books.

“Bij Apple zijn we er stellig van overtuigd dat je het welzijn van mensen kunt verbeteren als je ze voorziet van goede informatie over hun gezondheid”, zegt Jeff Williams, Chief Operating Officer van Apple. “Voor een gezond hart is een holistische aanpak nodig. Dat idee passen we al toe sinds de eerste generatie Apple Watch, met de apps Work‑out en Activiteit, en de mogelijkheid om je hartslag te meten. En tegenwoordig kunnen mensen van alle leeftijden met behulp van onze producten en diensten leren hoe ze gezond blijven en naar persoonlijke doelen toewerken. Allemaal op een leuke manier.”

Om gebruikers van Apple Watch gemotiveerd te houden, biedt Apple een nieuwe Activiteits-uitdaging voor de Maand van het Hart. Deze helpt mensen van alle fitheidsniveaus om hun gezondheid alle aandacht te geven: als ze op 14 februari 30 minuten halen in hun trainingsring, verdienen ze een speciale medaille. Om gebruikers te helpen die medaille te halen en actief te blijven, zit er eveneens vanaf 14 februari een speciaal gedeelte met work-outs van 30 minuten in Fitness+, die gebruikers de energie en de motivatie geven om hun wekelijkse trainingsminuten te halen.

In de App Store kunnen gebruikers een verzameling apps vinden die waardevolle inzichten verschaffen in hun hartslag en activiteitsniveau, zodat ze hun hart en bloedvaten in de gaten kunnen houden. Apps als HeartWatch (Tantsissa), Gentler Streak (Gentler Stories) en Zones (Flask) bieden hulpmiddelen waarmee gebruikers fitter en gezonder kunnen worden: gepersonaliseerde work-outs, bijhouden van belangrijke hartslagmetingen en cijfers over vitale functies.

Apple Books heeft een collectie over hartgezondheid, met onder meer boeken over cardiologie, emotioneel welzijn en gezonde voeding. In de Apple TV-app staat een collectie films en series over hartziektes, cardiologie en gezond leven. En op Apple Podcasts is op het tabblad ‘Ontdek’ een speciaal samengestelde verzameling populaire podcasts te vinden: medisch deskundigen leren luisteraars hoe ze meer over hun gezondheid te weten kunnen komen en welke stappen ze kunnen zetten om gezondheid, fitheid, mindfulness en welzijn te verbeteren.

Voor klanten die in februari hun Apple Watch willen upgraden, biedt Apple in sommige landen extra korting als ze hun Apple Watch inruilen.1

Nieuwe updates Apple Heart and Movement Study

In een nieuwe voorlopige analyse van activiteitsgegevens uit de Apple Heart and Movement Study2 hebben onderzoekers van het Brigham and Women’s Hospital, in samenwerking met de American Heart Association en Apple, meer dan 18 miljoen work-outs geanalyseerd die tijdens de pandemie waren vastgelegd met Apple Watch. De onderzoeksdeelnemers haalden hun activiteitsminuten vooral door wandelen, fietsen en hardlopen. De onderzoekers constateerden ook dat deelnemers van 65 jaar en ouder vaker dan hun jongere tegenhangers hun doel van ten minste 150 minuten activiteit per week haalden.

Gemeten over alle genders en leeftijden hadden deelnemers met een bovengemiddeld cardioconditie­niveau gemiddeld meer dan 200 minuten activiteit per week, en die met een hoge cardioconditie­ gemiddeld meer dan 300 minuten activiteit per week.

Dr. Calum MacRae, hoofdonderzoeker van de Apple Heart and Movement Study, cardioloog en hoogleraar geneeskunde aan Harvard Medical School, constateert dat zijn team steeds meer leert over de wetenschap achter deze trends in activiteit en de relatie met de gezondheid van hart en bloedvaten: “Veel van wat we weten over activiteit en de gezondheid van hart en bloedvaten is gebaseerd op kleine onderzoeken met beperkte metingen en weinig trendgegevens over een periode. In de Apple Heart and Movement Study verzamelen we voortdurend gedetailleerde gegevens over activiteit en gezondheid bij een groot aantal Apple Watch-gebruikers. Zo kunnen onderzoekers voortdurend een schatting maken van de cardioconditie, een geaccepteerde maat voor cardiovasculaire fitheid. Met behulp van dit onderzoek kunnen we de interactie tussen activiteit en cardioconditie analyseren en de trends volgen op manieren die voorheen niet mogelijk waren. Wij verwachten dat de rijke dataset die we verkrijgen uit dit fysiologisch onderzoek op deze schaal, nieuw licht zal werpen op welzijn en gezondheid.”

Wie meer informatie wil over de Apple Heart and Movement Study, kan de Onderzoek-app downloaden in de App Store. Apple werkt ook nog met andere onderzoeksinstellingen samen in onderzoeken naar hartgezondheid, om te kijken hoe Apple Watch verder kan bijdragen aan belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen. Het betreft de Heartline Study en de University Health Network’s Heart Failure Study.

Tools voor een goede hartgezondheid gedurende het hele jaar

Met behulp van krachtige tools als de Ecg-app, waarschuwingen bij een onregelmatig hartritme, waarschuwingen bij een ongewoon hoge of lage hartslag en cardioconditieniveaus krijgen gebruikers van Apple Watch meer inzicht in hun hartgezondheid en kunnen ze potentiële onregelmatigheden met hun arts bespreken.

Voor wie net begint met trainen en gezonder wil leven, biedt Fitness+ ‘Work-outs voor beginners’ in diverse soorten work-outs, zoals kracht, HIIT, yoga, pilates, dansen en core. Trainers demonstreren in elke work-out aanpassingen, zodat zowel beginners als gevorderden altijd iemand kunnen volgen. Work-outs of meditaties duren soms maar 5 of 10 minuten, en zijn dus heel laagdrempelig. Wandelen is een van de allergezondste activiteiten. Je kunt het overal en altijd doen, het helpt tegen stress en is goed voor hart en bloedvaten. Op 14 februari verschijnt de nieuwste aflevering van Time to Walk, een inspirerende audio-ervaring op Apple Watch die gemaakt is om mensen actiever te maken door ze meer te laten wandelen, met daarin deze keer Georges St-Pierre, ex-kampioen mixed martial arts en algemeen beschouwd als een van de grootsten in die sport. Fitness+ presenteert bovendien een nieuwe aflevering van Time to Run, een audiocoach voor hardlopers, op basis van de iconische wijken en hardlooproutes van San Francisco.

  1. Inruilaanbieding beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Duitsland en de Verenigde Arabische Emiraten.
  2. Geanalyseerde gegevens uit de Apple Heart and Movement Study van 22 september 2020 tot en met 22 september 2021.

 

Back To Top