skip to Main Content
Apple Maakt Resultaten Eerste Kwartaal Bekend
Afbeelding: Carlas Rabada / Apple Campus 2

Apple maakt resultaten eerste kwartaal bekend

Apple heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2022, dat werd afgesloten op 25 december 2021. De kwartaalomzet was met $ 123,9 miljard de hoogste ooit, en 11% hoger dan het eerste kwartaal in het voorgaande jaar. De kwartaalwinst bedroeg per aandeel $ 2,10.

“De recordcijfers van dit kwartaal hebben we te danken aan onze meest innovatieve producten en diensten aller tijden”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “We zijn blij om te zien hoe onze klanten hebben gereageerd in deze tijd waarin contact belangrijker is dan ooit. We doen ons uiterste best om een betere wereld tot stand te brengen. Zo komen we steeds dichter bij ons doel om in 2030 volledig CO₂‑neutraal te zijn, met inbegrip van onze gehele toeleveringsketen en de volledige levenscyclus van onze producten. Daarnaast blijven we ons inzetten voor het onderwijs en voor gelijke kansen en gerechtigheid voor iedereen van kleur.”

“Vanwege de enorme vraag naar onze nieuwste producten en diensten is zowel de omzet als de winst met dubbele cijfers gegroeid”, aldus Luca Maestri, CFO van Apple. “Dankzij de recordresultaten hebben we dit kwartaal bijna $ 27 miljard kunnen laten terugvloeien naar onze aandeelhouders, wat bijdraagt aan ons streven naar een neutrale nettokaspositie.”

De raad van bestuur van Apple heeft aangekondigd een cashdividend van $ 0,22 per algemeen Apple aandeel uit te keren. Het dividend wordt per 10 februari 2022 uitgekeerd aan aandeelhouders die op 7 februari 2022 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd.

De conference call waarin de resultaten van het eerste kwartaal van boekjaar 2022 worden besproken, kan vanaf 23:00 uur op 27 januari 2022 worden beluisterd via apple.com/investor/earnings-call. Deze webuitzending blijft vanaf die datum gedurende circa twee weken beschikbaar.

Back To Top