skip to Main Content
Gijzeling In Apple Store Amsterdam

Gijzeling in Apple Store Amsterdam

Op dit moment is er in de Apple Store in Amsterdam, gevestigd aan het Leidseplein, een gijzeling gaande. De gijzeling volgde op een gewapende overval door vermoedelijk twee mannen met bivakmutsen. De politie is massaal aanwezig en meldt dat er specialistische eenheden ter plaatse zijn. Boven het Leidseplein vliegt er ook zichtbaar een politiehelikopter.

Een oogetuige meldde aan de krant “Het Parool”, dat twee mannen de Apple Store uitliepen rond 18:00 uur. Toen men de politie zag, pakte een van de mannen een persoon onder zijn arm en hield een pistool tegen zijn hoofd. De overvaller(s) zijn daarna de Apple Store weer ingegaan en zitten daar nog steeds verschanst. Volgens getuigen zouden er pistoolschoten zijn gehoord.

Medewerkers en klanten die nog aanwezig waren, konden zich terugtrekken in een andere ruimte en zijn rond 18:30 uur geëvacueerd door de politie.

De gijzeling is nog niet ten einde en de politie heeft een groter gebied rond de Apple Store inmiddels afgezet.

+++ Update

Omstreeks 23:00 uur is de gijzeling ten einde gekomen. De gijzelaar kon wegkomen nadat hij een pakketje bij de deur moest pakken. De gijzelnemer, die alleen handelde, rende hem hierop achterna, maar werd bewust aangereden door een politiewagen. Hierdoor lag hij gewond op de grond. Nadat hij gecontroleerd was op explosieven door een robot, is hij met de ambulance afgevoerd. De gijzelaar is ongedeerd gebleven. De politie vertelde later in een verklaring, dat er nog mensen in de Apple Store waren die zich hadden verstopt. En werd er bekend gemaakt dat de gijzelnemer explosieven droeg, die niet op scherp stonden.

Back To Top