skip to Main Content
Apple Introduceert De Nieuwe IPhone SE
Afbeelding: Apple / De nieuwe generatie iPhone SE is een krachtige iPhone met een iconisch design, voorzien van de A15 Bionic-chip en 5G.

Apple introduceert de nieuwe iPhone SE

Apple heeft vandaag iPhone SE aangekondigd, een krachtige nieuwe iPhone met een iconisch design, die uitzonderlijke mogelijkheden en prestaties biedt voor een ongelooflijke prijs. iPhone SE heeft een compact en duurzaam ontwerp en levert samen met iOS 15 een naadloze gebruikerservaring. De nieuwe iPhone SE biedt indrukwekkende upgrades, waaronder de prestaties van A15 Bionic, die geavanceerde cameramogelijkheden mogelijk maakt en bijna elke ervaring beter maakt, van fotobewerking tot energie-intensieve bewerkingen zoals gamen en augmented reality. iPhone SE heeft 5G, een langere batterijduur en verbeterde valbestendigheid, en wordt geleverd in drie schitterende kleuren: middernacht, sterrenlicht en (PRODUCT)RED.1 iPhone SE is vanaf vrijdag 11 maart alvast te bestellen en is leverbaar vanaf vrijdag 18 maart.

“iPhone SE is ongelooflijk populair bij onze bestaande gebruikers en nieuwe iPhone-klanten, dankzij het iconische design, de uitzonderlijke prestaties en de betaalbaarheid. Dit jaar hebben we de krachtigste en meest robuuste iPhone SE tot nu toe gebouwd, met een betere batterijduur dankzij A15 Bionic. Dat is dezelfde chip als in de iPhone 13-serie die ook geavanceerde camerafeatures mogelijk maakt, zoals Slimme HDR 4, Fotografische stijlen en Deep Fusion”, aldus Kaiann Drance, Vice President Worldwide iPhone Product Marketing bij Apple. “En met 5G kunnen gebruikers van iPhone SE onder meer sneller downloaden en uploaden, beter video streamen en in realtime samenwerken in apps. Alleen Apple kan voor deze prijs de nieuwste technologie en deze prestaties bieden.”

Iconisch design met een 4,7-inch display

iPhone SE is niet alleen mooi maar ook robuust, met een design van hoogwaardig aluminium, en aan de voor- en achterkant het sterkste glas in een smartphone: het glas waarvan ook de achterkant van iPhone 13 Pro en iPhone 13 is gemaakt. iPhone SE voldoet aan de IP67-norm voor water‑ en stofbestendigheid en is zo ontworpen dat het geen probleem is als je er iets op morst.2 iPhone SE is voorzien van de bekende thuisknop met Touch ID: een makkelijke, (privacy)veilige methode voor inloggen bij apps, het goedkeuren van aankopen in de App Store, transacties met Apple Pay en meer.

A15 Bionic: de ultieme smartphonechip

Dankzij de kracht van Apple silicon biedt iPhone ongekende prestaties en revolutionaire mogelijkheden. De razendsnelle A15 Bionic-chip, die met iPhone 13 werd geïntroduceerd, zit nu ook in iPhone SE. Vrijwel alles gaat daardoor beter, van het starten van apps tot een probleemloze uitvoering van veeleisende taken. In de A15 Bionic-chip zit een krachtige 6-core CPU: de snelste CPU in een smartphone, met twee high-performance-cores en vier high-efficiency-cores. Daarmee is iPhone SE tot 1,8 keer sneller dan iPhone 8, en het verschil met oudere modellen is nog groter. De 16-core Neural Engine kan 15,8 biljoen bewerkingen per seconde doen. Daardoor worden niet alleen nog snellere machine learning-berekeningen in apps van andere ontwikkelaars mogelijk, maar ook features als Livetekst in de Camera-app (in iOS 15) en dicteren op je device. Met A15 Bionic voelt elke actie vloeiend en de chip is dan ook perfect voor fotografie, gamen en augmented reality.

Alles draait om efficiëntie: de A15 Bionic-chip is aangepast op de chemische samenstelling van de nieuwste batterijen en mede door de nauwe integratie met iOS 15 geeft dit de iPhone SE een langere batterijduur. Ondanks het compacte formaat en nieuwe technologieën zoals 5G heeft iPhone SE een langere batterijduur dan de vorige generatie en dan oudere 4,7-inch iPhone-modellen. iPhone SE is compatibel met gecertificeerde Qi‑opladers voor draadloos opladen en ondersteunt ook snel opladen.3

Nieuwe mogelijkheden met de camera dankzij A15 Bionic

iPhone SE heeft een geheel nieuw camerasysteem, mogelijk gemaakt door de A15 Bionic-chip, met een 12-megapixel groothoekcamera met een diafragma van ƒ/1.8, die ongelooflijke mogelijkheden voor computationele fotografie biedt, waaronder Slimme HDR 4, Fotografische stijlen, Deep Fusion en Portretmodus.3 Slimme HDR 4, een feature die we voor het eerst zagen bij iPhone 13 Pro en iPhone 13, doet met behulp van intelligente segmentatie diverse aanpassingen aan het onderwerp in verhouding tot de achtergrond, met betrekking tot kleur, contrast en ruis. Daardoor worden gezichten bij lastige lichtomstandigheden op de juiste manier belicht, waarbij voor personen op dezelfde foto afzonderlijke aanpassingen worden gedaan om verschillende huidstinten tot hun recht te laten komen. Met Fotografische stijlen kunnen gebruikers elke foto naar hun hand zetten en tegelijkertijd blijven profiteren van Apple’s meervoudige beeldbewerking. De vooraf ingestelde en aanpasbare voorkeuren kun je toepassen op zowel onderwerpen als scènes. En in tegenstelling tot eenvoudige filters zijn ze slim genoeg om op verschillende onderdelen van de foto de juiste aanpassingen te maken. Zo weet je zeker dat ieder element, waaronder huidstinten, goed tot zijn recht komt. Deep Fusion maakt gebruik van geavanceerde machine learning om beelden pixel voor pixel te verwerken en in elk deel van de foto een optimaal resultaat te bereiken op het gebied van textuur, details en ruis. De beeldsignaalprocessor in A15 Bionic zorgt voor aanzienlijk betere video met minder ruis, vooral bij weinig licht, met een betere witbalans en levensechtere huidskleur.

5G nu ook op iPhone SE

Met 5G kunnen gebruikers profiteren van de nieuwste draadloze technologie, met snellere uploads en downloads en minder vertraging, zodat je nog meer kunt doen – waar je ook bent. Denk bijvoorbeeld aan FaceTime-gesprekken met je familie in hogere HD-kwaliteit, zelfs als je geen wifi hebt en het mobiele netwerk gebruikt.5 Met SharePlay op 5G in iOS 15 kun je content delen als nooit tevoren: kijk samen met je vrienden precies tegelijk dezelfde films of tv-programma’s in HDR, gewoon in FaceTime. En dankzij de slimme databesparingsmodus gaat iPhone automatisch over op LTE als je geen 5G-snelheid nodig hebt. Daardoor gaat de batterij langer mee. De 5G-dekking wordt wereldwijd steeds groter: tegen het eind van het jaar bieden 200 providers in meer dan 70 markten en regio’s ondersteuning hiervoor.

Geleverd met iOS 15

iOS 15 biedt nieuwe mogelijkheden om contact te houden en heeft indrukwekkende updates waarmee je geconcentreerder kunt werken en nieuwe dingen kunt ontdekken. Ook zijn er slimme features om nog meer met je iPhone te doen. Dankzij ruimtelijke audio en de nieuwe Portretmodus voelen FaceTime-gesprekken natuurlijker aan, SharePlay biedt een nieuwe manier om tijdens een FaceTime-gesprek ervaringen met vrienden en familie te delen, Focus voorkomt dat je afgeleid raakt, de meldingen hebben een ander jasje gekregen en Livetekst maakt gebruik van on-device machine learning om tekst op foto’s te herkennen en stelt vervolgens acties voor. Je ontdekt de wereld op een prachtige manier in Apple Kaarten, waarin je in 3D door de stad kunt rijden. En dankzij de AR-weergave weet je ook te voet precies welke kant je op moet. De Weer-app heeft nu schermvullende kaarten en een verbeterde grafische weergave, in Wallet kun je je huissleutels en identiteitsbewijs kwijt, en dankzij nieuwe privacyregelaars in Siri, Mail en andere features blijven je gegevens gewoon van jou.6

iPhone SE en het milieu

Net als iPhone 13 Pro en iPhone 13 is iPhone SE ontworpen met het oog op een minimale impact op het milieu. iPhone SE is gemaakt van gerecyclede materialen: onder meer 100 procent gerecyclede zeldzame aardmetalen in de Taptic Engine en audiomagneten, 100 procent gerecycled wolfraam in de Taptic Engine en 100 procent gerecycled tin in het soldeer van het moederbord. Dankzij een vernieuwde verpakking is het plastic omhulsel niet meer nodig, waarmee we dichter bij ons doel komen om in 2025 helemaal geen plastic meer in onze verpakkingen te gebruiken. iPhone SE voldoet aan de hoge eisen van Apple op het gebied van energiezuinigheid en is nog altijd zo geproduceerd dat het gebruik van schadelijke stoffen wordt vermeden.

De bedrijfsvoering van Apple zelf is al CO₂‑neutraal. Het plan is nu om de uitstoot in 2030 over de gehele linie op nul te laten uitkomen, dus vanaf de productie door onze toeleveranciers tot aan het moment dat onze producten aan het einde van hun levenscyclus komen. Dat betekent dat elk verkocht Apple product tegen die tijd 100 procent CO₂-neutraal is, inclusief de productie van de losse onderdelen, de assemblage, het vervoer, het gebruik, het opladen, de recycling en de terugwinning van herbruikbare grondstoffen.

Prijzen en verkrijgbaarheid

  • iPhone SE zal beschikbaar zijn in modellen van 64 GB, 128 GB en 256 GB in middernacht, starlight en (PRODUCT)RED vanaf €529.
  • In Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, India, Japan, het VK, de VS en ruim 30 andere landen en regio’s kun je iPhone SE vanaf vrijdag 11 maart 14:00 uur Nederlandse tijd alvast bestellen. Vanaf vrijdag 18 maart is het device leverbaar.
  • iPhone SE is ook verkrijgbaar bij erkende Apple resellers en bepaalde providers.
  • Bij Apple bieden we onze klanten online en in de Stores verschillende services, van persoonlijke assistentie en adviezen van Apple Specialists tot handige ophaal- en bezorgopties: Apple producten koop je het best in de Apple Stores of via apple.com/nl/store.

 

1. Elke verkochte iPhone SE (PRODUCT)RED levert een directe bijdrage op aan het Wereldfonds voor de bestrijding van pandemieën als COVID-19 en aids.
2. iPhone SE is spat-, water- en stofbestendig en is getest onder gecontroleerde laboratoriumomstandigheden met een classificatie van IP67 volgens IEC-norm 60529 (maximale diepte van 1 meter tot 30 minuten). Spat‑, water‑ en stofbestendigheid kunnen na verloop van tijd afnemen als gevolg van normale slijtage. Probeer een natte iPhone niet op te laden. Raadpleeg de handleiding voor instructies met betrekking tot reinigen en drogen. Vloeistofschade valt niet onder de garantie.
3. Tot 50 procent opladen in 30 minuten met 20W-adapter of hoger (apart verkrijgbaar).
4. In Portretmodus op iPhone SE kunnen mensen worden herkend.
5. Data-abonnement vereist. 5G, Gigabit LTE, VoLTE en bellen via wifi zijn in een beperkt aantal landen en bij een beperkt aantal providers beschikbaar. Snelheden zijn gebaseerd op theoretische doorvoer en zijn afhankelijk van omstandigheden ter plaatse en provider. Neem voor meer informatie over 5G- en 4G-ondersteuning contact op met je provider of kijk op apple.com/iphone/cellular.
6. Sommige features zijn mogelijk niet in alle regio’s of talen beschikbaar. Ga voor meer informatie over iOS 15 naar apple.com/nl/ios/ios-15/features/.

Back To Top