skip to Main Content
Apple Stopt Verkoop In Rusland
Afbeelding: Carlas Rabada / Apple Campus 2

Apple stopt verkoop in Rusland

Apple heeft de verkoop van zijn producten in Rusland voorlopig gestopt. Het bedrijf uit Cupertino heeft dit gedaan als reactie op de oorlog die Rusland is begonnen in het soevereine land Oekraïne. Eerder vroeg de Oekraïense regering al aan diverse tech-bedrijven, waaronder ook Apple, om deze stappen te ondernemen.

De App Store in Rusland is nog wel online. Wel heeft Apple ervoor gezorgd dat buiten Rusland de apps van Russische staatsmedia niet meer te downloaden zijn. Daarnaast laat Apple weten dat Apple Pay in Rusland nog maar deels werkt.

Net als Google is Apple gestopt met het tonen van live verkeersinformatie en incidenten in Oekraïne. Dit is gedaan in samenspraak met de Oekraïense autoriteiten.

Verder laat Apple weten in een interne e-mail, die online staat op de website van ‘The Verge’, dat het zoveel mogelijk zal bijdragen aan humanitaire hulp. En dat het zijn Oekraïense werknemers wil ondersteunen.

 

Back To Top