skip to Main Content
Doneer Aan Giro555 Voor Oekraïne Of Via Apple Aan UNICEF

Doneer aan Giro555 voor Oekraïne of via Apple aan UNICEF

Vandaag is er een landelijke actiedag van Giro555 voor Oekraïne om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de humanitaire nood waarin miljoenen Oekrainers in verkeren door de oorlog met Rusland.

Er is een speciale uitzending van Radio555 die op tien deelnemende landelijke radiostations te horen is, om aandacht te vragen voor deze actiedag. Vanaf 20:30 tot 23:00 uur zal de NPO, SBS6 en RTL een gezamenlijke televisieprogramma presenteren. Ook zal er een belpanel met bekende Nederlanders klaar staan om donaties voor Giro555 via het actienummer 0800-1112 aan te nemen.

Echter maakt Apple het ook mogelijk om te doneren via de iTunes Store. Gekozen kan worden uit een bedrag van 5 euro, 10 euro, 25 euro, 50 euro, 100 euro of 150 euro. Apple maakt 100% van het bedrag over naar UNICEF USA ter ondersteuning van de families die getroffen zijn door de crisis in Oekraïne. Rechtstreeks doneren aan UNICEF Nederland kan ook.

Achter Giro555 zitten 11 samenwerkende organisaties die bij elkaar komen bij uitzonderlijke rampen. Dit zijn Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF Nederland, Nederlandse Rode Kruis, Plan International, Terre des Hommes en World Vision.  

Back To Top