skip to Main Content
IPhone 13 Nu Ook In Het Groen
Afbeelding: Apple / Een verfijnd alpengroen en verbluffend groen voegen zich bij de iPhone 13-reeks.

iPhone 13 nu ook in het groen

Apple heeft vandaag twee mooie nieuwe kleuren voor iPhone 13 Pro en iPhone 13 bekendgemaakt, respectievelijk alpengroen en groen. Het slanke design van de iPhone 13-modellen kan nog beter tegen een stootje dankzij Ceramic Shield aan de voorkant. Verder zijn ze voorzien van de baanbrekende A15 Bionic-chip, geavanceerde 5G, innovatieve camerasystemen voor de mooiste foto’s en video’s en een ongekend lange batterijduur. iPhone 13 en iPhone 13 mini bieden ook een helder Super Retina XDR-display, terwijl iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max een levendig Super Retina XDR-display met ProMotion met een adaptieve verversingssnelheid van 10 Hz tot 120 Hz hebben. De nieuwe iPhone 13 Pro in het alpengroen en iPhone 13 in het groen kunnen vanaf aanstaande vrijdag 11 maart alvast worden besteld en zijn vanaf vrijdag 18 maart leverbaar.

“Mensen vinden het design van iPhone 13 Pro en iPhone 13 geweldig. We doen ze dan ook vast een plezier met de prachtige nieuwe uitvoeringen in het alpengroen en groen, als aanvulling op het bestaande kleurenpalet van iPhone 13”, aldus Bob Borchers, Vice President Worldwide Product Marketing bij Apple. “Nu hebben klanten qua kleur nog meer keuze als ze een nieuwe iPhone uitzoeken. En natuurlijk profiteren ze sowieso van alle voordelen van de iPhone 13-modellen, waaronder ongeëvenaarde prestaties dankzij de A15 Bionic-chip, onze beste camerasystemen, enorme verbeteringen in batterijduur bij dagelijks gebruik, snelle 5G, ongelooflijke valbestendigheid en nog veel meer.”

Stijlvol design dat tegen een stootje kan

iPhone 13 Pro en iPhone 13 hebben een slank design dat tegen een stootje kan. De nieuwe alpine groene iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max, gemaakt met behulp van meerdere lagen metaalkeramiek op nanometerschaal die over het oppervlak zijn aangebracht, wordt perfect aangevuld door de roestvrijstalen band van chirurgische kwaliteit en het getextureerde, matte glas aan de achterkant. Beide modellen hebben het meest geavanceerde iPhone-display ooit: Super Retina XDR met ProMotion. Ze zijn verkrijgbaar in 6,1 inch en 6,7 inch. De iPhone 13 en iPhone 13 mini in het groen hebben een elegante aluminium behuizing en een uiterst precies gefreesde glazen achterkant die in dezelfde kleur zijn uitgevoerd, en een sprankelend Super Retina XDR-display. Ze zijn verkrijgbaar in 6,1 inch en 5,4 inch.1 De hele reeks wordt ook beschermd door de voorkant van het Ceramic Shield – exclusief voor iPhone en sterker dan welk glas voor smartphones dan ook – en behoudt een toonaangevende IP68-classificatie voor water- en stofbestendigheid.2

A15 Bionic: de ultieme smartphonechip

iPhone 13 Pro en iPhone 13 worden aangedreven door de A15 Bionic-chip, die ongelooflijke ervaringen zoals de Cinematic-modus mogelijk maakt, fantastische graphics biedt en nauw is geïntegreerd met iOS 15. De A15 Bionic handelt zelfs de zwaarste taken efficiënt af en kan nog snellere machine learning-berekeningen aan. Bovendien maakt de speciaal ontworpen beeldsignaalprocessor (ISP) In combinatie met de krachtige camerahardware features als Slimme HDR 4 en Fotografische stijlen mogelijk. Dankzij de A15 Bionic-chip, energiezuinigere onderdelen en geoptimaliseerde energievoorzieningen die mogelijk worden gemaakt door de nauwe integratie van hardware en software, gaat de batterij van iPhone 13 Pro en iPhone 13 nog langer mee. iPhone 13 Pro Max heeft zelfs de beste batterijduur in een iPhone ooit.3

De meest geavanceerde iPhone-camerasystemen

De allerbeste camerahardware is zo ontworpen dat deze naadloos samenwerkt met iOS 15. In combinatie met de nieuwe ISP in de A15 Bionic-chip bieden iPhone 13 Pro en iPhone 13 de meest geavanceerde professionele en dual camera-systemen in een iPhone ooit. De iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max waren als eerste voorzien van groothoek-, ultragroothoek- en telelenscamera’s waarmee je de mooiste foto’s en video’s kunt maken. Ze hebben ook indrukwekkende nieuwe professionele camerafeatures, waaronder macrofotografie en -video. Het dual camera-systeem van iPhone 13 en iPhone 13 mini betekent een enorme sprong voorwaarts wat betreft cameradesign, met een groothoekcamera met de grootste sensor in een dual camera-systeem op de iPhone ooit, een speciaal ontworpen ultragroothoekcamera en optische beeldstabilisatie met sensorverschuiving. Dankzij de snellere Neural Engine in de A15 Bionic-chip bieden iPhone 13 Pro en iPhone 13 geavanceerde fotografiefeatures zoals Slimme HDR 4, Deep Fusion, Nachtmodus op alle camera’s van alle modellen, Portretmodus met Portretbelichting en Fotografische stijlen. Bovendien zijn iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max voorzien van Apple ProRAW.

Met iPhone 13 Pro en iPhone 13 maak je video’s van betere kwaliteit dan op welke andere smartphone ooit dankzij de Filmmodus, waarmee je video’s een schitterend bokeh-effect geeft. De focus kun je zowel tijdens het filmen als daarna aanpassen.4 iPhone is ook de eerste smartphone ter wereld die een volledige Dolby Vision HDR-workflow biedt — vastleggen, bewerken en delen — en met iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max kunnen gebruikers ook profiteren van ProRes .

Geleverd met iOS 15

iPhone 13 Pro in het alpengroen en iPhone 13 in het groen zijn standaard voorzien van iOS 15.4, met Face ID met een mondkapje op, een nieuwe Siri-stem, ‘Visueel opzoeken’ in meer talen, nieuwe emoji en meer.

Deze nieuwste softwarefeatures bouwen voort op iOS 15, dat nieuwe mogelijkheden biedt om contact te houden en indrukwekkende updates heeft waarmee je geconcentreerder kunt werken en nieuwe dingen kunt ontdekken. Ook zijn er slimme features om nog meer met je iPhone te doen. Dankzij ruimtelijke audio en de Portretmodus voelen FaceTime-gesprekken natuurlijker aan, SharePlay biedt een nieuwe manier om tijdens een FaceTime-gesprek ervaringen met vrienden en familie te delen, Focus voorkomt dat je afgeleid raakt, de meldingen hebben een ander jasje gekregen en Livetekst maakt gebruik van on-device machine learning om tekst op foto’s te herkennen en stelt vervolgens acties voor. Je ontdekt de wereld op een prachtige manier in Apple Kaarten, waarin je in 3D door de stad kunt rijden. En dankzij de AR-weergave weet je ook te voet precies welke kant je op moet. De Weer-app heeft nu schermvullende kaarten en een verbeterde grafische weergave, in Wallet kun je je huissleutels, rijbewijs en identiteitsbewijs kwijt, en dankzij nieuwe privacyregelaars in Siri, Mail en andere features blijven je gegevens gewoon van jou.5

iPhone en het milieu

De iPhone 13-modellen zijn zo ontworpen dat ze een minimale impact op het milieu hebben. Zo gebruiken we in magneten (zoals die voor MagSafe) alleen gerecyclede zeldzame aardmetalen, bestaan de beplating van het moederbord en de bedrading van de camera’s aan de voor- en achterkant voor 100 procent uit gerecycled goud en wordt bij het solderen van het moederbord 100 procent gerecycled tin gebruikt, net als voor het eerst ook bij het solderen van de batterijmanagementunit. Daarnaast hebben iPhone 13 en iPhone 13 mini antennelijnen van gerecyclede plastic waterflessen die via een chemisch proces veranderd zijn in een steviger materiaal: een primeur in de sector. Dankzij de vernieuwde verpakking van de iPhone 13-modellen is het plastic omhulsel niet meer nodig, waarmee we 600 ton aan plastic besparen en we dichter bij ons doel komen om in 2025 helemaal geen plastic meer in onze verpakkingen te gebruiken. iPhone 13 Pro en iPhone 13 voldoen beide aan de hoge eisen van Apple op het gebied van energiezuinigheid en worden nog altijd zo geproduceerd dat het gebruik van schadelijke stoffen wordt vermeden.

De bedrijfsvoering van Apple zelf is al CO₂‑neutraal. Het plan is nu om de uitstoot in 2030 over de gehele linie op nul te laten uitkomen, dus vanaf de productie door onze toeleveranciers tot aan het moment dat onze producten aan het einde van hun levenscyclus komen. Dat betekent dat elk verkocht Apple product tegen die tijd 100 procent CO₂-neutraal is, inclusief de productie van de losse onderdelen, de assemblage, het vervoer, het gebruik, het opladen, de recycling en de terugwinning van herbruikbare grondstoffen.

Prijzen en verkrijgbaarheid

 • iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max zijn momenteel verkrijgbaar in sierrablauw, grafiet, goud en zilver. beschikbaar in het nieuwe alpine groen in 128 GB, 256 GB, 512 GB en 1 TB opslagopties, beginnend bij respectievelijk €1159 en €1259. iPhone 13 en iPhone 13 mini zijn momenteel verkrijgbaar in (PRODUCT)RED,6starlight, middernacht, blauw , en roze, en zal beschikbaar zijn in het nieuwe groen met opslagopties van 128 GB, 256 GB en 512 GB, vanaf respectievelijk €809 en €909.
 • In Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, India, Japan, het VK, de VS en ruim 30 andere landen en regio’s kun je iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max in het alpengroen en iPhone 13 en iPhone 13 mini in het groen vanaf vrijdag 11 maart 5:00 uur PST (14:00 uur Nederlandse tijd) alvast bestellen. Vanaf vrijdag 18 maart zijn ze leverbaar.
 • iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 en iPhone 13 mini zijn ook verkrijgbaar bij erkende Apple resellers en bepaalde providers.
 • iOS 15.4 is vanaf volgende week beschikbaar als gratis software-update.
 • Klanten kunnen besparen door een ouder model rechtstreeks in te ruilen via apple.com/nl/store of in de Apple Store in combinatie met een abonnement van bepaalde providers. Onderworpen aan bepaalde voorwaarden. Voor de voorwaarden en meer details zie apple.com/shop/buy-iphone/carrier-offers.
 • Bij Apple bieden we onze klanten online en in de Stores verschillende services, van persoonlijke assistentie en adviezen van Apple Specialists tot handige ophaal- en bezorgopties: Apple producten koop je het best in de Apple Stores of via apple.com/nl/store.
 1. Het display heeft ronde hoeken die de vorm van het stijlvolle design volgen. Deze hoeken vallen binnen een normale rechthoek. Wanneer gemeten als een standaard rechthoekige vorm, is het scherm diagonaal 6,06 inch (iPhone 13-Pro), 6,68 inch (iPhone 13 Pro Max), 6,06 inch (iPhone 13) of 5,42 inch (iPhone 13 mini). Het daadwerkelijke display is kleiner.
 2. iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 en iPhone 13 mini zijn spat-, water- en stofbestendig, zijn getest onder gecontroleerde laboratoriumomstandigheden en hebben een IP68-classificatie volgens IEC-norm 60529 (maximale diepte van 6 meter tot 30 minuten). Spat‑, water‑ en stofbestendigheid kunnen na verloop van tijd afnemen als gevolg van normale slijtage. Probeer een natte iPhone niet op te laden. Raadpleeg de handleiding voor instructies met betrekking tot reinigen en drogen. Vloeistofschade valt niet onder de garantie.
 3. De levensduur van de batterij is afhankelijk van het gebruik en vele andere factoren; werkelijke resultaten zullen variëren.
 4. De mogelijkheid om het scherptediepte-effect te bewerken is beschikbaar in iMovie voor macOS en Final Cut Pro en vereist macOS Monterey. Final Cut Pro is apart verkrijgbaar.
 5. Sommige features zijn mogelijk niet in alle regio’s of talen beschikbaar. Ga voor meer informatie over iOS 15 naar apple.com/nl/ios/ios-15/features/.
 6. Elke aankoop van een iPhone 13 (PRODUCT)RED draagt rechtstreeks bij aan het Wereldfonds ter bestrijding van pandemieën zoals COVID-19 en aids.

 

Back To Top