skip to Main Content
Apple Introduceert IMovie 3.0
Afbeelding: Apple / iMovie 3.0 introduceert Storyboards en Magic Movie.

Apple introduceert iMovie 3.0

Apple heeft vandaag een nieuwe versie van iMovie gelanceerd, waarmee het makkelijker dan ooit is om op iPhone en iPad mooi gemonteerde video’s te maken. Storyboards helpt beginnende contentcreators en filmmakers op weg met monteren en met het filmisch vertellen van een verhaal, door middel van kant-en-klare sjablonen voor soorten filmpjes die vaak worden gedeeld op social media, met collega’s of klasgenoten. Denk aan klusfilmpjes, kookhandleidingen, productreviews en wetenschappelijke experimenten. Met Storyboards kunnen gebruikers makkelijk aan de slag met flexibele shotlijsten en stapsgewijze richtlijnen voor welke fragmenten er bij welk soort video horen. En voor wie nog sneller een video wil maken is er nu Magic Movie, waarmee gebruikers in een handomdraai een gelikte video kunnen maken van geselecteerde fragmenten en foto’s, waarbij automatisch overgangen, effecten en muziek aan de montage worden toegevoegd. Om de uitstraling van een video te personaliseren zijn allebei de nieuwe functies voorzien van een aantal stijlen, met op elkaar afgestemde titels, filters, overgangen, kleurenpaletten en muziek.

“iMovie stelt miljoenen mensen overal ter wereld in staat om met behulp van video verhalen te maken en te delen”, aldus Bob Borchers, Vice President Worldwide Product Marketing bij Apple. “Deze nieuwste versie van iMovie met Storyboards en Magic Movie maakt dit allemaal nog gemakkelijker. Wij denken dat dit een nieuwe lichting videomakers kan inspireren om ook aan de slag te gaan.”

Storyboards: beter met film een verhaal vertellen

Met Storyboards worden gebruikers alvast flink op weg geholpen in het hele proces van het maken van video. Beginners leren monteren en verbeteren hun vaardigheden voor het vertellen van verhalen. Filmmakers hoeven niet meer met een lege tijdbalk te beginnen, maar kunnen kiezen uit 20 verschillende storyboards op basis van allerlei populaire soorten video, zoals kookhandleidingen, Q&A’s, productreviews, nieuwsberichten en meer. Elk storyboard heeft een shotlijst waarin fragmenten kunnen worden ingedeeld voor een specifiek soort verhaal. Bij elk onderdeel van de lijst staat een miniatuur, samen met een tip in de vorm van een vraag of voorstel voor het op een interessante manier filmen van het desbetreffende fragment. Vanuit een storyboard kunnen shots naar wens worden toegevoegd, heringedeeld en gewist.

Makers kunnen experimenteren met verschillende videostijlen met verschillende titels en overgangen, en verschillende opties voor de lay-out van titels, lettertypen, filters en kleurenpaletten. Muziek wordt dynamisch aangepast aan de lengte van een project, en gebruikers kunnen fragmenten verder aanpassen met intuïtieve montagetools voor inkorten, splitsen en het regelen van de snelheid en het volume van fragmenten.

Als een Storyboard-video eenmaal klaar is, kan hij vanuit iMovie makkelijk worden gedeeld via Berichten, Mail en op social media.

In een handomdraai een video maken met Magic Movie

Met Magic Movie kunnen gebruikers met slechts enkele tikjes prachtige eigen video’s maken, compleet met titels, overgangen en muziek. Om een Magic Movie te maken hoeven gebruikers alleen maar een album of andere gegroepeerde foto’s of afbeeldingen uit hun bibliotheek te selecteren, en Magic Movie zoekt er dan meteen de beste opnames uit en stelt daar een project uit samen. Makers kunnen vervolgens makkelijk een eigen draai aan een Magic Movie geven door in de vereenvoudigde shotlijst van Magic Movie fragmenten anders in te delen of te wissen, of het project op een andere manier te bewerken. Er kunnen stijlen worden toegevoegd om de hele video een andere uitstraling te geven. Net als Storyboard-video’s kunnen Magic Movies vanuit iMovie worden gedeeld via Berichten of Mail en op social media.

Beschikbaarheid

iMovie 3.0 met de nieuwe functies Storyboards en Magic Movie is vanaf vandaag beschikbaar als gratis update in de App Store voor devices met iOS 15.2 of nieuwer of iPadOS 15.2 of nieuwer.

Back To Top