skip to Main Content
Apple Maakt Resultaten Tweede Kwartaal Bekend
Afbeelding: Carlas Rabada / Apple Campus 2

Apple maakt resultaten tweede kwartaal bekend

Apple heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt voor het tweede kwartaal van het boekjaar 2022, dat werd afgesloten op 26 maart 2022. De kwartaalomzet was met $ 97,3 miljard de hoogste ooit, en 9% hoger dan het tweede kwartaal in het voorgaande jaar. De kwartaalwinst bedroeg per aandeel $ 1,52.

“De recordcijfers van dit kwartaal hebben we te danken aan onze niet-aflatende innovatiedrang en ons vermogen om de beste producten en diensten ter wereld te maken”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “We zijn verheugd met de enorme vraag naar onze nieuwste producten, en met de vooruitgang die we boeken om in 2030 CO₂‑neutraal te zijn voor alle producten en de hele toeleveringsketen. We zijn nog steeds vastberaden om iets goeds te doen in de wereld, zowel door wat we maken als door wat we achterlaten.”

“We zijn erg tevreden met onze recordcijfers voor het tweede kwartaal. We hebben een recordomzet uit diensten en het beste tweede kwartaal ooit gedraaid met nieuwe omzetrecords voor iPhone, Mac, wearables, woning en accessoires. Door de grote vraag naar onze producten was het aantal actieve Apple devices nog nooit zo hoog”, aldus Luca Maestri, CFO van Apple. “Dankzij onze goede bedrijfsvoering konden we beschikken over een operationele cashflow van $ 28 miljard, waarvan we gedurende het kwartaal bijna $ 27 miljard konden laten terugvloeien naar onze aandeelhouders.”

De raad van bestuur van Apple heeft aangekondigd een cashdividend van $ 0,23 uit te keren per algemeen Apple aandeel. Dat komt neer op een toename van 5 procent. Het dividend wordt per 12 mei 2022 uitgekeerd aan aandeelhouders die op 9 mei 2022 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd. De raad van bestuur heeft ook toestemming gegeven om het budget voor de terugkoop van aandelen met $ 90 miljard te verhogen.

De conference call waarin de resultaten van het tweede kwartaal van boekjaar 2022 worden besproken, kan vanaf 23:00 uur op 28 april 2022 worden beluisterd via apple.com/investor/earnings-call. Deze webuitzending blijft vanaf die datum gedurende circa twee weken beschikbaar.

Back To Top