skip to Main Content
De Online WWDC Van Apple Komt Er Weer Aan
Afbeelding: Apple

De online WWDC van Apple komt er weer aan

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) wordt gehouden van 6 tot en met 10 juni. Dit online event is gratis voor alle ontwikkelaars. Na het succes van de twee vorige virtuele edities van het event komen tijdens WWDC22 ook dit jaar de nieuwste innovaties in iOS, iPadOS, macOS, watchOS en tvOS aan bod. Daarnaast krijgen ontwikkelaars toegang tot engineers en technologie van Apple om te leren hoe ze baanbrekende apps en interactieve ervaringen kunnen creëren.

“De WWDC is vooral een forum om mensen met elkaar te verbinden en een community op te bouwen”, aldus Susan Prescott, Vice President Worldwide Developer Relations en Enterprise and Education Marketing van Apple. “Vanuit die gedachte is de WWDC22 de ideale plek voor ontwikkelaars van over de hele wereld om samen te komen en te ontdekken hoe ze hun beste ideeën tot leven kunnen brengen en het onmogelijke mogelijk kunnen maken. We houden van het contact met onze ontwikkelaars en we hopen dat alle deelnemers enorm veel energie uit deze ervaring halen.”

Producten van Apple spelen een steeds grotere rol in het dagelijks leven van gebruikers. Ze worden gebruikt om te leren, dingen te maken en met elkaar in contact te komen. Tijdens WWDC22 kan de wereldwijde community van ruim 30 miljoen ontwikkelaars van Apple aan de slag met de technologieën en tools om hun ideeën tot leven te brengen. Naast de presentaties van de openingskeynote en de State of the Union bevat het programma van dit jaar meer informatiesessies, meer geavanceerde learning labs, meer digitale lounges om in contact te komen met deelnemers en meer gelokaliseerde content, zodat WWDC22 echt een wereldwijd event wordt.

Naast de online conferentie organiseert Apple op 6 juni een speciale dag voor ontwikkelaars en studenten in Apple Park om samen met de online community de keynote en State of the Union-video’s te bekijken. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt en details over hoe u zich kunt aanmelden, worden binnenkort verstrekt op de Apple Developer-site en in de app.

Voor het derde jaar op rij organiseert Apple de Swift Student Challenge voor leerlingen en studenten die gek zijn op programmeren. Met de baanbrekende app Swift Playgrounds voor iPad en Mac wordt programmeren een interactieve en leuke ervaring. Tijdens de Challenge van dit jaar kunnen jonge programmeurs van over de hele wereld een project in de Swift Playgrounds-app maken over een onderwerp naar keuze. Dit project kunnen ze tot en met 25 april inleveren. Ga voor meer informatie naar de Swift Student Challenge-website.

Apple is er trots op om de volgende generatie ontwikkelaars te mogen ondersteunen en helpen in de vorm van het jaarlijkse WWDC-studentenprogramma. In de afgelopen drie decennia hebben al duizenden jonge programmeurs nieuwe vaardigheden bijgeleerd en contact gelegd met collega’s van alle leeftijden. Ze hebben lange en succesvolle carrières in de technologie gekoesterd, door ondernemingen gesteunde startups gevonden en non-profitorganisaties opgericht die zich richten op het gebruik van technologie om een betere toekomst op te bouwen.

 

Back To Top