skip to Main Content
Het Programma Van WWDC22 Is Bekend
Afbeelding: Apple / Wordwide Developers Conference 2022

Het programma van WWDC22 is bekend

Vandaag heeft Apple het programma van de jaarlijkse Wordwide Developers Conference bekendgemaakt, inclusief keynote en Platforms State of the Union. Het programma biedt ook dit jaar weer tal van mogelijkheden voor ontwikkelaars. WWDC22 is gratis toegankelijk voor alle ontwikkelaars en geeft een inkijkje in de nieuwste technologieën, tools en frameworks die eraan komen voor iOS, iPadOS, macOS, tvOS en watchOS. De conferentie duurt een week en geeft ontwikkelaars de kans om via workshops en Digital Lounges direct contact te leggen met Apple engineers en ontwerpers en meer te weten te komen over hoe je innovatieve en onderscheidende apps en games bouwt.

Apple keynote

6 juni, 10:00 uur PDT (19:00 uur Nederlandse tijd)
WWDC22 gaat van start met de bekendmaking van de baanbrekende veranderingen die later dit jaar voor de Apple platforms worden verwacht. De keynote is te bekijken via apple.com, de Apple Developer-app, de Apple TV-app en YouTube, en kan na afloop ook worden teruggekeken.

Platforms State of the Union

6 juni, 13:00 uur PDT (22:00 uur Nederlandse tijd)
De nieuwste tools, technologieën en innovaties voor de Apple platforms komen aan de orde, waarmee ontwikkelaars nog betere apps kunnen maken. De Platforms State of the Union wordt gestreamd via de Apple Developer-app en de Apple Developer-website.

Apple Design Awards

6 juni, 17:00 uur PDT (7 juni, 2:00 uur Nederlandse tijd)
Elk jaar zetten de Apple Design Awards de spotlight op de kunstzinnigheid, creativiteit, kundigheid en technische expertise van de Apple ontwikkelaars. De uitreiking van de Apple Design Awards wordt gestreamd via de Apple Developer-app en de Apple Developer-website.

Direct contact met deskundigen

Voor WWDC22 staan er ruim 150 gespecialiseerde sessievideo’s op het programma, waarin de nieuwste tools en technologieën centraal staan die ontwikkelaars de kans bieden om de volgende generatie apps te leren maken. Deelnemers aan het Apple Developer Program of het Apple Developer Enterprise Program en de winnaars van de Swift Student Challenge-award van 2022 kunnen individuele workshops met Apple experts aanvragen, waarin ze geholpen worden met de implementatie van de nieuwste technologieën, best practices leren en het ontwerp van hun apps kunnen laten beoordelen.

Vanaf 7 juni worden de sessie-video’s dagelijks in de Apple Developer-app en op de Apple Developer-website gepost.

Activiteiten

Naast de sessies en workshops gaan Apple engineers en ontwerpers de hele week allerlei activiteiten in Digital Lounges organiseren. De perfecte gelegenheid voor ontwikkelaars om over technologie te discussiëren, vragen te stellen en andere ontwikkelaars te ontmoeten. Zo kun je je opgeven voor een programmeer- of ontwerpchallenge, meedoen met een Q&A, de presentatoren van de sessies ontmoeten en meer.

Swift Student Challenge

Vandaag worden de winnaars van de Swift Student Challenge bekendgemaakt, waarmee Apple aankomende ontwikkelaars van over de hele wereld in het zonnetje zet. Het event geeft studenten van alle leeftijden de kans om hun passie voor programmeren te laten zien in hun eigen project in de Swift Playgrounds-app.

Developer-app

De Apple Developer-app is de ideale manier om mee te doen aan WWDC22 op de Mac, iPhone, iPad en Apple TV. Je krijgt elke dag updates en berichten over de laatste nieuwtjes, content en activiteiten. Je kunt op een bepaald onderwerp zoeken, je aanmelden voor Digital Lounges en individuele workshops, samen met je collega’s video’s bekijken via SharePlay, direct vanuit sessievideo’s code kopiëren, achtergrondverhalen lezen en meer.

Alle content, informatie over aanmelding, nieuws, achtergrondverhalen en documenten rondom WWDC zijn ook te vinden op developer.apple.com.

 

Back To Top