skip to Main Content
Maak Kennis Met De Canon EOS R7 En EOS R10
Afbeelding: Canon / De nieuwe Canon EOS R10

Maak kennis met de Canon EOS R7 en EOS R10

Canon Europe kondigt vandaag haar eerste EOS R System camera’s met APS-C-formaat sensor aan – de EOS R7 en EOS R10, twee systeemcamera’s die de voordelen van het EOS R System naar het populaire APS-C-sensorformaat brengen. Dit sensorformaat biedt diverse voordelen voor liefhebbers van fotografie en content creators, zoals de mogelijkheid om kleinere maar toch snelle en krachtige camera’s te gebruiken die perfect zijn voor een breed scala aan onderwerpen. Bouwend op de essentie van de EOS 7D-serie, is de EOS R7 uitermate geschikt voor natuur- en sportfotografen die de extra reikwijdte van APS-C nodig hebben, maar ook de superieure snelheid en tracking-AF die de hogere modellen in het portfolio bieden. De EOS R10 is daarentegen gebouwd voor de volgende generatie EOS ‘double digit’-gebruikers en is een sterke allrounder, met indrukwekkende foto- en videoprestaties voor lifestyle creators en fotografen die veel onderweg zijn.

Vandaag worden daarnaast ook twee nieuwe RF-S lenzen geïntroduceerd – de RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM, een ultracompacte zoomlens voor dagelijks gebruik, en de RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM, een veelzijdige lens met een hoge vergrotingsfactor. Sinds de introductie van het EOS R System heeft Canon haar full-frame aanbod uitgebreid om een reeks aan tools te bieden die elk voldoen aan de verschillende behoeften van fotografen en content creators. De komst van het APS-C-formaat binnen het EOS R System is de volgende stap in Canon haar streven om nog meer keuzevrijheid te bieden, zodat een nog grotere groep fotografen en content creators hun creatieve ambities kunnen realiseren.

Ervaar nieuwe niveaus in precisie en snelheid
Als nieuwe modellen in het EOS R System portfolio, erven de EOS R7 en EOS R10 de intelligente autofocustechnologie van Canon’s geavanceerde full-frame modellen voor hun APS-C-formaat. Dankzij Deep Learning en Dual Pixel CMOS AF II kunnen gebruikers onderwerpen zoals voertuigen, dieren en mensen volgen met nauwkeurige hoofd-, gezichts- en oogdetectie over 100% van het beeldi. De EOS R7 en EOS R10 bieden AF bij weinig licht tot respectievelijk -5 EV en -4 EVii en werken tot f/22 met tele- converters zodat vogels in de vlucht of atleten op de baan onder alle omstandigheden gemakkelijk zijn te volgen. Beide camera’s zijn uitgerust met Touch and Drag AF, terwijl de EOS R7 geschiedenis schrijft als de eerste camera binnen het EOS R System met een gecombineerde AF multi-controller en bedienings- wiel. Dit maakt AF-puntselectie mogelijk met snelle en handige instel- en weergavefuncties in één duimbeweging of draai aan de draaiknop.

De EOS R7 en EOS R10 bieden toonaangevende prestaties om diverse scènes moeiteloos vast te leggen en hebben met 15 fpsiii de snelste continue mechanische sluiter van alle APS-C EOS-modellen, en 30 fps en 23 fps bij elektronische sluitersiv. De EOS R7 biedt een kortste mechanische sluitertijd van 1/8000ste seconde en een elektronische sluitertijd van 1/16000ste, waarmee snelle onderwerpen effectief zijn te bevriezen in hun beweging. Dankzij de DIGIC X-processor zijn dit razendsnel reagerende camera- modellen die in staat zijn opnamen met hoge snelheid te verwerken. De 30 fps RAW burst-modus stelt fotografen en content creators in staat om beelden die tijdens continu-opnamen worden vastgelegd als filmbestand te bewerken en daarna een eenvoudige beeldselectie uit te voeren. Wanneer de pre- opnamemodus is ingeschakeld, kunnen ook 0,5 seconde durende opnamen worden gemaakt voordat de ontspanknop wordt ingedrukt.

Ook onderweg opnamen van hoge kwaliteit
De ingebouwde In-Body Image Stabilizer (IBIS)v in de EOS R7 is perfect voor iedereen die onderweg of gedurende meerdere seconden uit de hand fotografeert. Daarmee plaatst dit model zich naast de EOS R6, EOS R5 en EOS R3 met ’s werelds hoogste beeldstabilisatieniveau van 8,0 stopsvi. Voor het eerst in EOS- modellen wordt het IS-systeem gebruikt om de horizon waterpas te stellen wanneer de ‘Auto-level’- functie is ingeschakeld. Ook worden verticale trillingen gecompenseerd tijdens het fotograferen in de nieuw toegevoegde panorama- of panning-instellingen. De nieuw ontworpen 32,5 en 24,2 megapixel APS-C-sensoren van de EOS R7 en EOS R10 bieden een nog groter bereik en leveren haarscherpe beelden, zelfs vanaf afstand – ideaal voor sport- en natuurfotografen die dichter bij de actie willen komen. Naast HEIF, Compact RAW en HDR modi biedt Dual Pixel RAW de vrijheid voor nabewerking en maakt het een betere weergave van scènetinten mogelijk. De Digital Lens Optimizer zorgt automatisch voor de beste in-camera JPEG’s waarbij afwijkingen worden gecorrigeerd zonder verlies aan opname- prestaties. Met een gewicht van slechts 612 gram en 429 gram elk – met accu en kaart – bieden de EOS R7 en EOS R10 fotografen en content creators een krachtige upgrade, maar toch de mogelijkheid om met minder gewicht te werken in vergelijking tot hun bestaande DSLR-camera en lenscombinaties. De EOS R7 is compact en ook robuust, en heeft bovendien een weersbestendige vormgeving voor iedereen die onder moeilijke omstandigheden fotografeert.

De stap naar 4K-content
Om aan te sluiten bij de groeiende behoefte om zowel video’s als foto’s te maken, kunnen de EOS R7 en EOS R10 voor de hoogst mogelijke kwaliteit videobeelden vastleggen in 4K 60pvii of 4K 30p die down sampled zijn van respectievelijk 7K en 6K. Dit beeldmateriaal kan worden uitgevoerd naar HDR PQ (YCbCr 4:2:2 10-bits) in-camera, of via HDMI. De EOS R7 heeft een extra 4K 60p crop-modusviii om het bereik nog verder te vergroten – ideaal voor het filmen van wilde dieren op een savanne bijvoorbeeld. Beide camera’s kunnen bovendien opnamen maken voorbij de individuele cliplimiet van 30 minuten en kunnen een uurix lang 4K 60p opnamen maken, perfect voor het opnemen van langere content zoals interviews en evenementen. Beide modellen ondersteunen het vastleggen van HDR PQ (YCbCr 4:2:2 10- bits BT.2020) filmbeelden die een groot dynamisch bereik hebben met minimale grading. Voor iedereen die een stap verder wil gaan, is de EOS R7 de eerste APS-C EOSx die Canon Log 3 en Cinema Gamut gebruikt – dit biedt extra flexibiliteit tijdens beeldbewerkingsprocessen. En voor iedereen die de beeld- kwaliteit en zijn volgersgroep via social media wilt verbeteren dan wel vergroten, ondersteunen beide modellen verticale opnamen en technologieën om videobeelden onderweg stabiel te houden – de EOS R7 kan IBIS combineren met optische en Movie Digital IS voor een ongeëvenaarde stabiliteit en de EOS R10 gebruikt gegevens van lenzen met Optical IS om het effect van Movie Digital IS te maximaliseren.

Maximale creativiteit en connectiviteit
Dankzij het intuïtieve design en de verbeterde aansluitmogelijkheden, kunnen content creators en fotografen hun werkprocessen eenvoudig stroomlijnen. Met een elektronische 2,36m dot zoeker en OVF view assist kunnen DSLR-gebruikers gemakkelijk de overstap naar een systeemcamera-model maken en de vertrouwde zoekerervaring handhaven. Aanpasbare draaiknoppen en een variangle lcd-scherm zorgen voor een probleemloze bediening, terwijl in-camera focus bracketing en dieptecompositie deze modellen tot krachtige creatieve tools maken. De EOS R7 heeft een zoeker met een hoge vergroting van 1,15x, zodat liefhebbers van meeslepende opname- en weergavebeleving alles optimaal ervaren. Met de ingebouwde flitser is de EOS R10 een fantastische alles-in-één tool voor fotografen die in allerlei omgevingen fotograferen, of dat nu binnenshuis is of in slecht verlichte ruimtes. Met de dubbele UHS-II- kaartsleuven ondersteunt de EOS R7 ook instant back-ups, gescheiden opslag van foto’s en films, of het opnemen van verschillende formaten op afzonderlijke kaarten. Om beginnende content creators en fotografen te helpen om in een handomdraai hun werk te delen, op te slaan en te sorteren, bieden beide camera’s verbeterde verbindingsmogelijkheden met Wi-Fi en BluetoothTMxi. Content creators kunnen beeldmateriaal uploaden naar hun eindbestemming via image.canon en de camera bedienen via de Camera Connect-app, naar keuze via een compatibele USB Type-C-kabel of via een draadloze verbinding. Voor streamers bieden beide camera’s een clean HDMI-uitgang voor individueel streamen en streaming naar YouTube via image.canon. Gebruikers kunnen nu ook RAW-bestanden rechtstreeks uploaden naar Canon’s nieuwe Cloud Image beeldverwerkingsservice op image.canon, die Neurale netwerktechnologie voor beeldverwerking toepast om de beeldkwaliteit van een RAW-bestandxii verder te verbeteren. Om de perfecte tool voor content creators te zijn, beschikken zowel de EOS R7 als EOS R10 over een nieuwe multifunctionele accessoireschoen – een primeur voor EOS APS-C-modellen – die geavanceerde nieuwe accessoires van voeding voorziet en een snelle communicatie mogelijk maakt.

Een lens voor elke gelegenheid
Met de EOS R7 en EOS R10 kunnen gebruikers het enorme Canon-portfolio aan RF-lenzen verkennen – met adapters zijn ze ook te gebruiken met EF- en EF-S-lenzen voor een naadloze overstap van DSLR naar systeemcamera’s. Ter uitbreiding van de serie RF-lenzen – een serie die op dit moment in totaal 26 lenzen telt van 5,2mm tot 1200mm – introduceert Canon twee nieuwe RF-S kit-lenzen die met minder gewicht nog meer mogelijkheden bieden voor de EOS R7 en EOS R10: de RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM en de RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM. Met een 35mm equivalente brandpuntsafstandxiii en optische IS zijn deze lenzen perfect voor het maken van diverse opnamen – van alles van landschappen en portretten tot aan foodfotografie en vlogs. De RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM is de ideale multifunctionele lens voor dagelijks gebruik en dankzij de compacte vormgeving en het lens-retractiemechanisme is het ook de perfecte lens om mee rond te reizen. Met een handmatige scherpstelling en leadscrew-type STM voor vloeiende, geruisloze AF tijdens filmen is dit een onmisbare lens voor alledaagse fotografie en het vastleggen van videomateriaal. De RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM is een zoomlens met hoge vergrotings- factor voor groothoek- tot tele-afstanden en kan een maximale vergroting van 0,59x bereiken in de MF-modus om macrofotografie te verkennen in uiteenlopende omgevingen. Uitgerust met Canon’s geavanceerde technologie die chromatische aberraties minimaliseert en vertekeningscorrectie biedt, leveren deze lenzen haarscherpe beelden. De lenzen werken samen met de In Body Image Stabilizer (IBIS) in de EOS R7 en met Movie Digital IS in de EOS R10. Ze zijn voorzien van Dynamic IS en optische beeldstabilisatie in de lens, waardoor tot 7-stops IS mogelijk is bij de RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM en 6,5- stops bij de RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM. Met het uit 7 lamellen opgebouwde cirkelvormige diafragma kunnen fotografen mooie, zachte achtergronden creëren en hun onderwerpen haarscherp vastleggen.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe APS-C-serie van Canon stelt content creators en enthousiaste fotografen in staat hun passies verder te verkennen en hun creativiteit naar een nieuw, nog hoger niveau te tillen, en brengt de innovatieve functies van full-frame systeemcamera’s naar compactere, maar voor liefhebbers toch betaalbare modellen. De R7 is vanaf juni beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van €1.519,99, de EOS R10 vanaf juli voor een verkoopadviesprijs van €999,99. De RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM en de RF-S 18- 150mm F3.5-6.3 IS STM zijn vanaf juni beschikbaar voor respectievelijk een verkoopadviesprijs van €359,99 en €579,99. Ga voor meer informatie over de vandaag geïntroduceerde producten naar www.canon.nl.

i Van toepassing als het onderwerpkader wordt getoond tijdens het volgen en een compatibele lens op de camera is bevestigd terwijl full-range AF actief is, of als het onderwerp met succes wordt gedetecteerd in een andere gebiedsmodus. Voor details over ondersteunde lenzen, zie [Aanvullende informatie] voor [EOS R7/EOS R10] in “cam.start.canon”.
ii Tijdens het maken van foto’s, met een f/1.2 lens, middelste AF-punt, One-Shot AF, bij 23°C/73°F, ISO100. Exclusief RF-lenzen met Defocus Smoothing coating.
iii De continue opnamesnelheid kan variëren afhankelijk van de omstandigheden, zie de specificaties voor meer informatie.
iv De continue opnamesnelheid kan variëren afhankelijk van de omstandigheden, zie de specificaties voor meer informatie.
v 7-stops gebaseerd op de CIPA-norm met de RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM bij een brandpuntsafstand van 150mm
8-stops links-rechts/hoog-laag richting, gebaseerd op de CIPA-norm, met de RF 24-105mm F4 L IS USM bij een brandpuntsafstand van 105mm.
vi Onder alle digitale camera’s met verwisselbare lens, correct per 23 mei 2022, gebaseerd op door Canon uitgevoerd onderzoek. Links-rechts/hoog-laag richting, gebaseerd op de CIPA-norm, 8,0-stops met RF 24-105mm F4 L IS USM bij een brandpuntsafstand van 105mm. IS-prestaties identiek aan die van de EOS R5, EOS R6 en EOS R3. Afhankelijk van de datum van aankoop dient de firmware van de lens te worden bijgewerkt.
vii EOS R10 4K 60p opname-modus heeft 64 % cropping in het horizontale vlak. viii EOS R7 4K 60p opname-modus heeft 55 % cropping in het horizontale vlak. ix Max. movie opnameduur (continu) bij de EOS R7:
• Normaal: 6 uur.
• High Frame Rate movie (Full HD 120/100fps): 90 min.
• Als de interne temperatuur van de camera te hoog wordt, kan de opnameduur afnemen.
• 4K 30p HQ: Circa 60 minuten, indien gestart bij +23°C.
• 4K 60p Crop: Circa 60 min. indien gestart bij +23°C.
Bij de EOS R10:
• Normaal: 2 uur
• High Frame Rate movie (Full HD 120/100fps): 30 min.
• Als de interne temperatuur van de camera te hoog wordt, kan de opnameduur afnemen.
• 4K 30p HQ: Circa 50 minuten, indien gestart bij +23°C.
x Buiten het Cinema EOS-portfolio.
xi Uitgerust met Bluetooth® low energy technologie. Het Bluetooth® woord, merk en logo(s) zijn geregistreerde handelsmerken van Bluetooth SIG, Inc. en elk gebruik van deze merken door Canon Europe gebeurt onder licentie. Andere handelsmerken en handelsnamen zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren. Wi-Fi® is een geregistreerd handelsmerk van de Wi-Fi Alliance. Het Bluetooth® woord, merk en logo(s) zijn geregistreerde handelsmerken van Bluetooth SIG, Inc. en elk gebruik van deze merken door Canon Inc. gebeurt onder licentie. Andere handelsmerken en handelsnamen zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
xii De Canon Cloud Image Processing dienst is een betaalde dienst die eind juli 2022 van start gaat. Deze dienst vereist een firmware update. Zie image.canon voor meer bijzonderheden.
xiii De RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM heeft een brandpuntsafstand van 29 – 72 mm en de RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM een brandpuntsafstand van 29 – 240mm.

Back To Top