skip to Main Content
Nieuwe Pride Edition-bandjes Voor Apple Watch
Afbeelding: Apple / Als sinds 2016 fungeren Pride Edition-bandjes en -wijzerplaten als symbool van steun voor de LGBTQ+-gemeenschap en haar bondgenoten.

Nieuwe Pride Edition-bandjes voor Apple Watch

In juni is het Pride-maand en ter ere daarvan brengt Apple twee nieuwe Pride Edition-bandjes met dynamische Pride-wijzerplaten uit, ter ondersteuning van de wereldwijde LGBTQ+-gemeenschap en de strijd om gelijke rechten voor iedereen. In het geweven Pride Edition-sportbandje van dit jaar zit een kleurenreeks, en het woord ‘pride’ zit direct in het bandje geweven. Apple lanceert ook een nieuwe Shot on iPhone-pridecampagne op Instagram om de essentie van artiesten en andere figuren binnen de wereldwijde LGBTQ+-gemeenschap voor het voetlicht te brengen.

Apple is er trots op voort te kunnen bouwen op bestaande ondersteuning voor LGBTQ+-organisaties die zich inzetten voor positieve verandering, zoals Encircle, een organisatie die affirmatieve therapie en diensten aanbiedt aan LGBTQ+’ers en hun gezin, en The Trevor Project, de grootste organisatie ter wereld die zich inzet voor suïcidepreventie en crisisinterventie voor jonge LGBTQ+’ers. Daarnaast ondersteunt Apple de belangenorganisaties Equality Federation Institute, Equality North Carolina, Equality Texas, Gender Spectrum, GLSEN, Human Rights Campaign, ILGA World, The National Center for Transgender Equality, PFLAG en SMYAL. Apple brengt nu voor het zevende jaar Pride Edition-bandjes voor Apple Watch en speciale wijzerplaten uit, waaruit maar weer eens blijkt hoe het bedrijf opkomt voor de LGBTQ+-gemeenschap en hoe trots het is op de LGBTQ+’ers in zijn geledingen.

Pride Edition geweven sportbandje

Leden en bondgenoten van de creatieve LGBTQ+-gemeenschap bij Apple werden geïnspireerd om door middel van dit unieke ontwerp met een nieuwe uiting van trots te komen. Als basis heeft Apple het prettige, duurzame en verstelbare ontwerp van het geweven sportbandje genomen. Met een nieuwe techniek zijn een aantal dubbellaagse nylon lusjes van het bandje weggehaald zodat het woord ‘pride’ verschijnt, cursief, geïnspireerd op de groet ‘hello’ op de eerste Macintosh in 1984. Het woord heeft hiermee een nieuwe driedimensionale uitstraling gekregen.

Het team heeft een kleurenreeks ontworpen met daarin de regenboogkleuren plus kleuren uit diverse pridevlaggen, waaronder lichtblauw, roze en wit, ter representatie van transgender en non-binaire personen, en zwart en bruin voor de zwarte en de Latijns-Amerikaanse gemeenschap. De kleuren staan ook voor mensen die lijden aan of overleden zijn aan hiv/aids.

Pride Threads-wijzerplaat

Deze nieuwe wijzerplaat is geïnspireerd op diverse pridevlaggen en symboliseert met een mix van kleuren de kracht en de wederzijdse steun van de LGBTQ+-beweging. Als echo van de lusjes van het geweven sportbandje draagt elk felgekleurd draadje bij aan de compositie van de wijzerplaat. De kleurige draadjes bewegen als er aan de Digital Crown op Apple Watch wordt gedraaid, als er op het scherm wordt getikt of als de gebruiker de pols optilt. Er zit ook een App Clip-code bij het bandje. Daarmee krijgen klanten op een eenvoudige en handige manier direct toegang tot de nieuwe bijpassende wijzerplaat.

Pride Edition geweven sportbandje van Nike

Een nieuw geweven Pride Edition-sportbandje van Nike toont trots het hele spectrum van de regenboog, en er is ook een bijpassende regenboogkleurige Bounce-wijzerplaat. Samen met de BeTrue-collectie van Nike is het sportbandje een eerbetoon aan personen die sport voor meer mensen toegankelijk maken, en die anderen inspireren om ook helemaal authentiek zichzelf te zijn. BeTrue maakt deel uit van de bredere betrokkenheid van Nike bij de LGBTQ+-gemeenschap, met de focus op erkenning, belangenbehartiging, inspiratie en voorlichting.

Nieuwe Shot on iPhone-pridecampagne

Van Harvey Milk Plaza in San Francisco tot Paulista Avenue in São Paulo: in de Shot on iPhone-pridecampagne komen foto’s te staan van een illustere groep intersectionele creatieven, en worden queer pioniers in de schijnwerpers gezet op plaatsen van historisch belang voor de LGBTQ+-beweging. De serie is binnenkort te zien via @apple op Instagram en bevat werk van de fotografen Ryan McGinley bij Stonewall Inn in New York, Evan Benally Atwood bij Window Rock in Arizona, Meinke Klein bij het Homomonument in Amsterdam, Caia Ramalho op Paulista Avenue in São Paulo, Lydia Metral op Plaza de Chueca in Madrid en Collier Schorr op Harvey Milk Plaza in San Francisco, met Baobei.

Prijzen en verkrijgbaarheid

  • Het geweven Pride Edition-sportbandje en het geweven Pride Edition-sportbandje van Nike zijn verkrijgbaar voor € 49.
  • De nieuwe Pride Edition-bandjes zijn vanaf vandaag te bestellen op apple.com en in de Apple Store-app. Ze zijn vanaf 26 mei ook verkrijgbaar bij de Apple Store. Het geweven Pride Edition-sportbandje van Nike is binnenkort ook verkrijgbaar via nike.com.
  • De nieuwe Pride-wijzerplaat is vanaf vandaag beschikbaar en vereist Apple Watch Series 4 of nieuwer met watchOS 8.6, en iPhone 6s of nieuwer met iOS 15.5.
  • Zowel het geweven Pride Edition-sportbandje als het geweven Pride Edition-sportbandje van Nike is compatibel met iedere Apple Watch.

 

 

Back To Top