skip to Main Content
Apple Brompton Road Opent Zijn Deuren Op 28 Juli
Afbeelding: Apple / Apple Brompton Road, de nieuwste Apple Store in Londen, opent op donderdag 28 juli zijn deuren in de bruisende wijk Knightsbridge.

Apple Brompton Road opent zijn deuren op 28 juli

Vandaag heeft Apple een preview gegeven van Apple Brompton Road. Deze nieuwste Apple Store in Londen is gevestigd in de bruisende wijk Knightsbridge. Apple Brompton Road ligt op een steenworp afstand van Hyde Park en heeft een design dat geïnspireerd is op plantensoorten uit de buurt. Een nieuwe reeks community events in deze Store is erop gericht om klanten te helpen leren, creëren en alles uit hun Apple producten te halen.

“Londen is een stad die barst van de energie, geschiedenis en culturele diversiteit, en dus zijn we enorm trots op de opening van Apple Brompton Road”, aldus Deirdre O’Brien, Senior Vice President Retail + People bij Apple. “De Store draait helemaal om creativiteit en biedt onze briljante teamleden daarmee de perfecte ruimte om hun passies en expertise te delen met Londenaren en bezoekers van over de hele wereld.”

Speciale sessies

De opening van de Store valt samen met de wereldwijde introductie van ‘United Visions’, een AR-ervaring waarin het vooruitstrevende werk van de Londense dichter en schilder William Blake centraal staat. Kunstenaars en creatief technici Tin Nguyen en Ed Cutting (Tin&Ed) maakten bij de ontwikkeling van de ervaring – die onder meer een poëtische soundtrack van producer en Grammy Award-winnaar Just Blaze heeft gekregen – gebruik van de M1 Ultra-chip van Apple. Klanten kunnen ‘United Visions’ in de Stores komen bekijken. De United Visions-app is ook wereldwijd te downloaden.

Tijdens het openingsweekend worden er allerlei activiteiten georganiseerd, waaronder een paneldiscussie met Nguyen, Cutting en Just Blue over de totstandkoming van ‘United Visions’, en een speciaal optreden en luistersessie met ruimtelijke audio door de Londense artiest Nina Nesbitt. Apple Fitness+-trainers Cory Wharton-Malcolm, Jamie-Ray Hartshorne, Kim Ngo en Jonelle Lewis zullen samen met Jay Blahnik, Vice President Fitness Technologies bij Apple, een Q&A-sessie houden, gevolgd door een wandeling van 3 km en een run van 5 km door Hyde Park. Daarnaast zullen de talentvolle Creative Pro’s van Apple live illustratiesessies presenteren die geïnspireerd zijn op lokale bloemen.

Na afloop van de openingssessies gaat de Store tot en met oktober de ‘Brompton Series’ organiseren. In deze sessies, die elke laatste donderdag van de maand worden gehouden, komt onder meer het volgende aan bod:

  • Inspirerende en leerzame gesprekken met toonaangevende personen in de Wellness Space, waaronder Michael James Wong, Cat Meffan, Lloyd Kempson en Harry Jameson.
  • Muziekworkshops die aansluiten bij de Apple Music-serie ‘Up Next’, waarin nummers van beginnende artiesten uit Londen worden ontleed met behulp van ruimtelijke audio. Met muziek van onder meer Kali Claire, Olivia Dean en Rachel Chinouriri.

De Store en het team

Zodra bezoekers over de drempel stappen bij Apple Brompton Road, zien ze direct een rij van twaalf grote Siciliaanse ficusbomen langs de zeven meter hoge ramen en ingang. De plantenpotten zijn voorzien van banken waarop bezoekers elkaar kunnen treffen. Op deze manier vervaagt de grens tussen binnen en buiten en halen we de natuur naar binnen in de Store. Bezoekers komen binnen in de centrale galerij. Qua formaat komt deze overeen met de oorspronkelijke Brompton Arcade uit 1903, die op exact dezelfde plek stond. Het Forum van de Store – waar gratis Today at Apple-sessies voor een dagelijkse dosis creatieve inspiratie en praktische skills zorgen – heeft een primeur voor Apple in het VK gekregen: een weerspiegelend plafond waarmee een diepte-effect wordt gecreëerd.

Op de uitnodigende producttafels en Avenues daaromheen kunnen bezoekers onze producten uitproberen, waaronder het gloednieuwe aanbod voor iPhone, Mac, iPad, AirPods, Apple Watch en Apple TV, naast accessoires als HomePod mini en AirTag. Het Store-team bestaat uit 200 medewerkers en staat klaar om klanten meer te leren over Apple producten en van advies te voorzien over financieringsopties en het Apple Trade In-programma. Samen spreekt het team ruim 45 talen, dus klanten van over de hele wereld kunnen zich thuis voelen in de Store. In het speciale gedeelte voor ophalen – nog een primeur voor het VK – is het nog makkelijker voor klanten om online bestelde producten op te halen.

Duurzaamheid

In de grote ruimte – die voorzien is van een gewelfd houten plafond – is er voldoende zitruimte voor klanten om op hun gemak te leren hoe ze alles uit hun device halen. Net als alle andere Apple locaties gebruikt Apple Brompton Road uitsluitend hernieuwbare energie.

Apple in het VK

Apple is al bijna 40 jaar actief in het VK en heeft er ruim 6.000 medewerkers. Verspreid over het land zorgt Apple voor 450.000 banen dankzij de bloeiende app-economie van iOS, werk dat wordt uitbesteed aan leveranciers en directe medewerkers. Apple Brompton Road in Londen opent zijn deuren op donderdag 28 juli om 17:00 uur (CET). Klanten kunnen interactieve achtergronden downloaden, naar een speciaal samengestelde Apple Music Brompton Road-playlistluisteren en zich aanmelden voor Today at Apple-sessies.

 

Back To Top