skip to Main Content
Apple Maakt Resultaten Tweede Kwartaal Bekend
Afbeelding: Carlas Rabada / Apple Campus 2

Apple maakt resultaten tweede kwartaal bekend

Apple heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal van het boekjaar 2022, dat werd afgesloten op 25 juni 2022. De kwartaalomzet was met $ 83 miljard de hoogste ooit, en 2% hoger dan het derde kwartaal in het voorgaande jaar. De kwartaalwinst bedroeg per aandeel $ 1,20.

“Deze recordcijfers illustreren eens te meer dat we op de goede weg zitten met ons streven om te innoveren, nieuwe mogelijkheden aan te boren en het leven van onze klanten te verrijken”, aldus Tim Cook, CEO van Apple. “Bovendien houden we onverminderd onze waarden aan als leidraad bij alles wat we maken, zoals nieuwe features die de privacy en veiligheid van onze gebruikers beschermen of tools die onze producten toegankelijker maken, waarmee we laten zien dat onze producten voor iedereen zijn.”

“De resultaten van het derde kwartaal tonen aan dat we ons bedrijf ook in een lastig economisch klimaat op koers kunnen houden. Onze omzet voor dit kwartaal was weer een record en het aantal actieve Apple devices in alle markten en productcategorieën was nog nooit zo hoog”, aldus Luca Maestri, CFO van Apple. “We genereerden het afgelopen kwartaal een operationele cashflow van bijna $ 23 miljard en lieten ruim $ 28 miljard terugvloeien naar onze aandeelhouders. Daarnaast bleven we met het oog op onze langetermijngroei investeren in het bedrijf.”

De raad van bestuur van Apple heeft aangekondigd een cashdividend van $ 0,23 per algemeen Apple aandeel uit te keren. Het dividend wordt per 11 augustus 2022 uitgekeerd aan aandeelhouders die op 8 augustus 2022 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd.

De conference call waarin de resultaten van het derde kwartaal van boekjaar 2022 worden besproken, kan vanaf 23:00 uur op 28 juli 2022 worden beluisterd via apple.com/investor/earnings-call. Deze webuitzending blijft vanaf die datum gedurende circa twee weken beschikbaar.

Back To Top