skip to Main Content
Apple Introduceert IPhone 14 En IPhone 14 Plus
Afbeelding: Apple / iPhone 14 en iPhone 14 Plus zijn vooruitstrevend duurzaam en hebben een spectaculaire batterijduur. iPhone 14 Plus heeft zelfs de langste batterijduur ooit in een iPhone.

Apple introduceert iPhone 14 en iPhone 14 Plus

Apple heeft vandaag iPhone 14 en iPhone 14 Plus aangekondigd, verkrijgbaar in twee formaten: 6,1-inch en 6,7-inch. Ze hebben een stijlvol design met indrukwekkende camera-updates en baanbrekende nieuwe veiligheidsvoorzieningen. Met iPhone 14 en iPhone 14 Plus maak je schitterende foto’s en video’s dankzij een krachtig camerasysteem met nieuwe hoofdcamera en TrueDepth-camera aan de voorkant, de ultragroothoekcamera voor unieke beelden en Photonic Engine, een verbeterde pipeline voor afbeeldingen. Beide modellen zijn uitgerust met de A15 Bionic-chip met 5-core GPU. Dat tilt de prestaties en efficiëntie voor veeleisende workloads naar ongekende hoogte, terwijl privacy en beveiliging zijn ingebouwd. iPhone 14 en iPhone 14 Plus bieden kritieke veiligheidsvoorzieningen die uniek zijn binnen de branche, zoals Crashdetectie en SOS-noodmelding via satelliet. En met een spectaculair lange batterijduur, toonaangevende duurzaamheid en supersnel 5G is dit de meest geavanceerde iPhone-serie ooit. iPhone 14 en iPhone 14 Plus zijn verkrijgbaar in de kleuren middernacht, blauw, sterrenlicht, paars en (PRODUCT)RED.1 Ze zijn te bestellen vanaf vrijdag 9 september. iPhone 14 is leverbaar vanaf vrijdag 16 september en iPhone 14 Plus is leverbaar vanaf vrijdag 7 oktober.

“Onze klanten rekenen elke dag op hun iPhone. iPhone 14 en iPhone 14 Plus bevatten baanbrekende nieuwe technologieën en belangrijke veiligheidsvoorzieningen. Dankzij het nieuwe, grotere 6,7-inch display van iPhone 14 Plus zien gebruikers meer content tijdens het internetten en nog meer tekst”, aldus Greg Joswiak, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. “Beide telefoons zijn uitgerust met een krachtige nieuwe hoofdcamera voor veel betere prestaties bij weinig licht en geavanceerde connectiviteitsvoorzieningen met 5G en eSIM. Ze bieden de ongelooflijke prestaties van A15 Bionic, waardoor de batterijduur nog verder verbetert. Al deze voordelen, die nauw zijn geïntegreerd in iOS 16, maken iPhone onmisbaarder dan ooit.”

Prachtig design dat tegen een stootje kan, en spectaculair lange batterijduur

iPhone 14 en iPhone 14 Plus, in de populaire 6,1-inch uitvoering of het schitterend nieuwe 6,7-inch formaat,2 hebben een duurzaam en slank design van hoogwaardig aluminium en zijn verkrijgbaar in vijf schitterende kleuren. Het grotere display op iPhone 14 Plus is fantastisch om films te streamen en te gamen. iPhone 14 Plus heeft bovendien de langste batterijduur ooit in een iPhone.3 Beide modellen hebben een verbeterd intern design voor betere thermische prestaties, schitterende Super Retina XDR-displays met OLED-technologie met ondersteuning voor HDR-helderheid met een piek van 1200 nits, een contrastverhouding van 2.000.000:1 en Dolby Vision.

iPhone 14 en iPhone 14 Plus hebben een duurzame voorkant met Ceramic Shield – exclusief voor iPhone en robuuster dan het glas van enig andere smartphone. En dankzij de water‑ en stofbestendigheid kan een beetje morsen of een ongelukje niet zo veel kwaad.4

Krachtige camera-updates dankzij Photonic Engine

iPhone 14 en iPhone 14 Plus zetten een nieuwe standaard voor foto- en video-opnamen met een nieuwe 12-MP hoofdcamera met een grotere sensor en grotere pixels, een nieuwe TrueDepth-camera aan de voorkant, de ultragroothoekcamera om meer op de foto te zetten en Photonic Engine voor een enorme verbetering van prestaties bij weinig licht.

Dankzij een verregaande integratie van hardware en software verbetert Photonic Engine de prestaties bij minder/weinig licht voor foto’s van alle camera’s: tot 2x voor de ultragroothoekcamera, 2x voor de TrueDepth-camera en maar liefst 2,5x voor de nieuwe hoofdcamera. Photonic Engine biedt een aanzienlijke kwaliteitsverbetering door de computationele voordelen van Deep Fusion eerder in het beeldverwerkingsproces toe te passen. Met als resultaat foto’s met ongekende details, subtiele texturen, betere kleuren en meer informatie.

Updates en features van het dual camera-systeem:

 • Nieuwe hoofdcamera met groter diafragma van ƒ/1.5 en 1,9-µm pixels voor betere foto- en video-opnamen in alle belichtingsomstandigheden, voor meer details en het stilzetten van bewegingen, minder ruis, snellere belichtingstijden en optische beeldstabilisatie met sensorverschuiving.
 • Een nieuwe TrueDepth-camera aan de voorkant met een diafragma van ƒ/1.9 voor betere foto’s en video’s bij weinig licht. Nu voor het eerst gebruik wordt gemaakt van autofocus, kun je nog sneller scherpstellen bij weinig licht en groepsfoto’s maken van grotere afstand.
 • Een nieuwe actiemodus voor uiterst vloeiende videobeelden met correctie van grote schud- en trilbewegingen en andere bewegingen, zelfs bij video-opnamen vanuit het middelpunt van de actie.
 • Ultrabreedbeeldcamera voor unieke beelden met een bredere kijkhoek en betere foto’s bij weinig licht met Photonic Engine.
 • Verbeterde True Tone Flash voor 10% meer helderheid en betere uniformiteit voor een consistentere belichting.
 • Filmmodus is nu beschikbaar in 4K met 30 bps en 4K met 24 bps.
 • End-to-end Dolby Vision HDR, alleen beschikbaar op iPhone.

Crashdetectie en SOS-noodmelding via satelliet

De volledige iPhone 14-serie bevat baanbrekende veiligheidsvoorzieningen om hulp te vragen in noodsituaties. Dankzij een nieuwe dual-core versnellingsmeter die G-krachten tot 256 G kan meten en een nieuwe gyroscoop met hoog dynamisch bereik, kan Crashdetectie op iPhone nu ernstige auto-ongelukken detecteren en automatisch hulpdiensten inschakelen wanneer gebruikers bewusteloos zijn of hun iPhone niet kunnen pakken. Deze voorzieningen zijn gebaseerd op bestaande componenten zoals de barometer, die nu veranderingen in de cabinedruk kan meten, gps voor extra informatie over snelheidsveranderingen en de microfoon,5 die nu harde geluiden kan herkennen die kenmerkend zijn voor ernstige auto-ongelukken. Geavanceerde, door Apple ontwikkelde bewegingsalgoritmen, die zijn getraind op basis van meer dan een miljoen uur autorijden en gegevens van botsingen, vergroten de nauwkeurigheid. In combinatie met Apple Watch benut Crashdetectie naadloos de unieke voordelen van beide devices om gebruikers hulp te bieden. Wanneer een ernstig ongeluk wordt gedetecteerd, zie je op Apple Watch de mogelijkheid om de hulpdiensten te bellen, omdat dat device waarschijnlijk het best bereikbaar is voor de gebruiker – maar als iPhone de beste verbinding heeft, wordt het telefoongesprek via iPhone gevoerd.6

iPhone 14-modellen ondersteunen nu ook SOS-noodmelding via satelliet, waarbij aangepaste componenten die diep in de software zijn geïntegreerd via antennes rechtstreeks verbinding kunnen maken met een satelliet, zodat ook buiten het bereik van mobiele of wifi-netwerken berichten kunnen worden uitgewisseld met hulpdiensten. Satellieten zijn bewegende doelen met een lage bandbreedte, waardoor het enkele minuten kan duren voordat een bericht is verzonden. Omdat elke seconde telt, laadt iPhone bij het gebruik van SOS-noodmelding via satelliet vooraf enkele belangrijke vragen om de situatie van de gebruiker te bepalen. Ook wordt aangegeven hoe je de telefoon moet richten om verbinding te maken met een satelliet. Deze vragen en volgende berichten worden vervolgens doorgestuurd naar centra met door Apple getrainde specialisten, die namens de gebruiker om hulp kunnen vragen. Met deze baanbrekende technologie kun je ook handmatig je locatie delen via een satellietverbinding en ‘Zoek mijn’ als er geen mobiele of wifi-verbinding beschikbaar is. Dat biedt gemoedsrust bij wandel- of kampeertochten in afgelegen gebieden. SOS-noodmelding via satelliet is vanaf november beschikbaar voor gebruikers in de VS en Canada, en de service is twee jaar gratis.7

A15 Bionic: een krachtpatser met 5-core GPU

Dankzij de A15 Bionic zijn iPhone 14 en iPhone 14 Plus in staat tot ongelooflijke prestaties. De 5-core GPU (die nog steeds sneller is dan de concurrentie, ongeacht de prijs) ondersteunt nog vloeiendere graphics in video-apps en supersnel gamen. Ook is de GPU de drijvende kracht achter ongelooflijke camerafeatures als Photonic Engine en Filmmodus, de lange batterijduur en de bescherming van de privacy en veiligheid via de Secure Enclave. De 6-core CPU zorgt voor een soepele en efficiënte verwerking van veeleisende taken, terwijl de 16-core Neural Engine 15,8 biljoen bewerkingen per seconde ondersteunt. Machinelearning-berekeningen voor features in iOS 16 en apps van andere ontwikkelaars worden daardoor nog sneller uitgevoerd.

Krachtige verbindingsmogelijkheden

iPhone biedt gebruikers supersnelle downloads en uploads, betere streaming en realtimeverbindingen via 5G om in contact te blijven, informatie te delen en te genieten van content.8 De 5G-ondersteuning van iPhone is nu uitgebreid tot meer dan 250 netwerkaanbieders in meer dan 70 markten over de hele wereld, met uitgebreide ondersteuning voor standalone-netwerken. Via eSIM kunnen gebruikers gemakkelijk verbinding maken of bestaande abonnementen snel digitaal overzetten. eSIM is een veiliger alternatief voor fysieke simkaarten en biedt ondersteuning voor meerdere mobiele abonnementen op één device. Amerikaanse modellen van iPhone 14 en iPhone 14 Plus hebben geen simkaarthouder meer, zodat gebruikers hun device sneller en makkelijker kunnen configureren.

Apple Fitness+ voor alle iPhone-gebruikers

Apple Fitness+ is later dit najaar voor het eerst beschikbaar voor alle iPhone-gebruikers in de 21 landen waar deze service beschikbaar is. Zij kunnen ook zonder Apple Watch een abonnement nemen. iPhone-gebruikers krijgen toegang tot de volledige service met meer dan 3000 work-outs en meditatiesessies onder leiding van een diverse en inclusieve groep trainers. Fitness+-gebruikers zien op hun scherm aanwijzingen van de trainer, tussentijden en het geschatte aantal verbrande calorieën, waarmee ze hun Bewegen-ring vol kunnen krijgen. Fitness+ is volledig geïntegreerd in de Fitness-app in de komende release van iOS 16 en is te vinden op het middelste tabblad. Gebruikers worden gemotiveerd om hun Bewegen-ring vol te krijgen door beloningen te verdienen, activiteiten te delen en meer. Gebruikers hebben een iPhone nodig om zich aan te melden, maar kunnen Fitness+ gebruiken op iPhone, iPad en Apple TV.

Geleverd met iOS 16

iPhone 14 en iPhone 14 Plus worden geleverd met iOS 16, met een vernieuwd toegangsscherm en nieuwe features voor communicatie, delen en intelligentie die samen zorgen voor een nieuwe iPhone-ervaring. Het toegangsscherm is persoonlijker, mooier en handiger dan ooit. In een gelaagd effect komen de onderwerpen op foto’s rondom de tijdsweergave te staan, en nieuwe widgets bieden in één oogopslag toegang tot informatie. De galerij met achtergronden bevat allerlei inspirerende opties voor het toegangsscherm, waaronder Apple verzamelingen, een Weer-achtergrond waarin je ziet hoe de weersomstandigheden in de loop van de dag veranderen, een Astronomie-achtergrond met beelden van de aarde, de maan en het zonnestelsel, en nog veel meer. In Berichten kun je net verstuurde berichten nu wijzigen of intrekken. Ook kun je gesprekken als ongelezen markeren, zodat je er later op terug kunt komen.9 Met ‘Gedeelde iCloud-fotobibliotheek’ kun je nu nog gemakkelijker een verzameling foto’s delen met je gezinsleden.10 Livetekst is nog krachtiger geworden. Deze feature herkent nu tekst in video en kan snel valuta’s omrekenen, tekst vertalen en meer. ‘Visueel opzoeken’ is een nieuwe feature waarmee je je vinger op een foto kunt houden, waarna het onderwerp van de foto uit de achtergrond wordt gelicht en naar een app als Berichten kan worden gesleept.11

iPhone en het milieu

iPhone 14 en iPhone 14 Plus zijn ontworpen met het oog op een minimale impact op het milieu. De antenneleidingen bijvoorbeeld zijn gemaakt van geüpcyclede plastic waterflessen die met chemische processen zijn veranderd in een sterker, duurzamer materiaal. Voor alle iPhone 14-modellen worden 100% gerecyclede zeldzame aardmetalen gebruikt in alle magneten, waaronder die van MagSafe, en 100% gerecycled wolfraam in de Taptic Engine. Beide modellen bevatten bovendien 100% gerecycled tin in het soldeer van meerdere printplaten en 100% gerecycled goud in meerdere printplaten en de bedrading van alle camera’s. Dankzij een verpakking op basis van vezels is het plastic omhulsel niet meer nodig, waarmee we dichter bij ons doel komen om in 2025 helemaal geen plastic meer in onze verpakkingen te gebruiken.

De internationale bedrijfsvoering van Apple is al CO₂-neutraal en in 2030 moeten de volledige toeleveringsketen en alle levenscycli van producten voor 100 procent CO₂-neutraal zijn. Dat betekent dat de uitstoot van elk verkocht Apple product tegen die tijd op nul uitkomt, inclusief de productie van de losse onderdelen, de assemblage, het vervoer, het gebruik, het opladen, de recycling en de terugwinning van herbruikbare grondstoffen.

Prijzen en verkrijgbaarheid

 • iPhone 14 en iPhone 14 Plus zullen verkrijgbaar zijn in de kleuren middernacht, blauw, sterrenlicht, paars en (PRODUCT)RED, met een opslagcapaciteit van 128 GB, 256 GB en 512 GB.
 • Klanten in Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, India, Italië, Japan, Singapore, Spanje, Thailand, de VAE, het VK, de VS en meer dan 30 andere landen en regio’s kunnen iPhone 14 en iPhone 14 Plus vanaf vrijdag 9 september 5:00 uur PDT (14:00 uur Nederlandse tijd) alvast bestellen. iPhone 14 is leverbaar vanaf vrijdag 16 september en iPhone 14 Plus is leverbaar vanaf vrijdag 7 oktober.
 • In Maleisië, Turkije en 20 andere landen en regio’s is iPhone 14 vanaf vrijdag 23 september verkrijgbaar.
 • SOS-noodmelding via satelliet is vanaf november beschikbaar in de VS en Canada. De service is twee jaar gratis beschikbaar bij activering van iPhone 14 en iPhone 14 Plus.
 • Er is al een iPhone 14 voor € 1019 zonder inruiltegoed en een iPhone 14 Plus voor € 1169 zonder inruiltegoed. Ze zijn verkrijgbaar via apple.com/nl/store, in de Apple Store-app en bij alle Apple Stores. iPhone 14 en iPhone 14 Plus zijn ook verkrijgbaar bij erkende Apple resellers en bepaalde providers.12
 • Klanten kunnen besparen op iPhone 14 en iPhone 14 Plus door een ouder model rechtstreeks in te ruilen via apple.com/nl/store of in de Apple Store. Onderworpen aan bepaalde voorwaarden. Voor de voorwaarden en meer details zie apple.com/shop/buy-iphone/carrier-offers.
 • Klanten in de VS kunnen zich tot donderdag 8 september 22:00 uur (PDT) voorbereiden op pre-orders van iPhone 14 en iPhone 14 Plus via apple.com/store of de Apple Store-app. Ze kunnen ervoor kiezen om in één keer of per maand te betalen, inruiltegoed in te zetten bij hun nieuwe iPhone of te upgraden via het iPhone-upgradeprogramma.
 • iOS 16 is vanaf maandag 12 september beschikbaar als gratis software-update.
 • Klanten die iPhone 14 en iPhone 14 Plus kopen, krijgen drie maanden gratis Apple Arcade bij een nieuw abonnement.
 • Leren kaarthouder met MagSafe en hoesjes in leer voor iPhone 14 en iPhone 14 Plus zijn verkrijgbaar in vijf nieuwe kleuren: middernacht, bosgroen, Ink, Umber en oranje. Het doorzichtige hoesje en siliconen hoesjes voor iPhone 14 en iPhone 14 Plus zijn verkrijgbaar in de kleuren middernacht, Storm Blue, rood, kalkroze, lila, Elderberry, Succulent en Sunglow.

 

 1. Elke verkochte iPhone 14 en iPhone 14 Plus (PRODUCT)RED levert een directe bijdrage op aan het Wereldfonds voor de bestrijding van pandemieën als COVID-19 en aids.
 2. Het display heeft ronde hoeken die de vorm van het stijlvolle design volgen. Deze hoeken vallen binnen een normale rechthoek. Als rechthoek meet het scherm 15,40 cm (iPhone 14) of 16,96 cm (iPhone 14 Plus) diagonaal. Het daadwerkelijke display is kleiner.
 3. Alle informatie over batterijen is afhankelijk van mobiel netwerk, locatie, signaalsterkte, configuratie van verschillende functies, gebruik en vele andere factoren; feitelijke resultaten kunnen afwijken. Batterij kan maar een beperkt aantal keren worden opgeladen en moet op den duur mogelijk worden vervangen. Batterijduur en het aantal keren dat de batterij kan worden opgeladen, zijn afhankelijk van gebruik en instellingen. Batterijtests zijn uitgevoerd met specifieke iPhones. Zie apple.com/nl/batteries en apple.com/nl/iphone/compare voor meer informatie.
 4. iPhone 14  en iPhone 14 Plus zijn spat-, water- en stofbestendig en zijn getest onder gecontroleerde omstandigheden. Ze voldoen aan bestendigheidsnorm IP68 volgens IEC-standaard 60529 (tot 6 meter diep en tot 30 minuten lang). Spat‑, water‑ en stofbestendigheid kunnen na verloop van tijd afnemen als gevolg van normale slijtage. Probeer een natte iPhone niet op te laden. Raadpleeg de handleiding voor instructies met betrekking tot reinigen en drogen. Vloeistofschade valt niet onder de garantie.
 5. De microfoon wordt alleen ingeschakeld als wordt gedetecteerd dat er wordt gereden; dit kan worden geactiveerd door Bluetooth, CarPlay of de snelheid. Alle gegevens worden op het device verwerkt en verwijderd nadat een crash is gedetecteerd, tenzij de gebruiker toestemming heeft gegeven om de gegevens te delen om Crashdetectie te verbeteren. Alleen het geluidsniveau wordt met Apple gedeeld, niet de originele audio.
 6. Crashdetectie is ontwikkeld voor botsingen met passagiersvoertuigen met vier wielen met een bepaalde massa, G-kracht en snelheidsprofielen die overeenkomen met ernstige, levensbedreigende botsingen. Deze detectie is ontwikkeld voor ernstige, levensbedreigende botsingen met hoge impact aan voor- en achterkant, met zijwaarts schuiven, en T-botsingen en botsingen waardoor het voertuig gaat rollen. Crashdetectie is wereldwijd beschikbaar op iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, Apple Watch Series 8, Apple Watch SE en Apple Watch Ultra.
 7. SOS-noodmelding via satelliet is ontwikkeld voor gebruik in open ruimten met vrij zicht omhoog. De prestaties kunnen worden beïnvloed door obstakels als bomen of omliggende gebouwen. iPhone blijft werken onder normale temperatuuromstandigheden.
 8. Data-abonnement vereist. 5G, Gigabit LTE, VoLTE en bellen via wifi zijn in een beperkt aantal landen en bij een beperkt aantal providers beschikbaar. Snelheden zijn gebaseerd op theoretische doorvoer en zijn afhankelijk van omstandigheden ter plaatse en provider. Neem voor meer informatie over 5G- en LTE-ondersteuning contact op met je provider of kijk op apple.com/nl/iphone/cellular.
 9. Gebruikers kunnen een bericht tot 15 minuten nadat het is verstuurd nog wijzigen en tot 2 minuten nadat het is verstuurd nog intrekken. Gebruikers kunnen een bericht tot vijf keer wijzigen. Ontvangers kunnen zien welke wijzigingen in een bericht zijn aangebracht.
 10. ‘Gedeelde iCloud-fotobibliotheek’ komt beschikbaar in een latere software-update.
 11. Sommige features zijn mogelijk niet in alle landen of regio’s beschikbaar. Bekijk volledig overzicht.
 12. Deze aanbieding is beschikbaar voor in aanmerking komende klanten. Afbetaling in 24 maandelijkse termijnen als Citizens One of Apple Card Monthly Installments (ACMI) als betaalmiddel bij Apple wordt gekozen. Voor aankopen met ACMI in een Apple Store moet bij iPhone een abonnement bij AT&T, T-Mobile/Sprint of Verizon worden geactiveerd. Belastingen en verzendkosten zijn niet inbegrepen bij ACMI en zijn onderworpen aan het variabele rentepercentage van de klant. De aanvullende voorwaarden voor ACMI zijn te vinden in de klantenovereenkomst. Aanvullende voorwaarden voor betaling voor iPhone in termijnen zijn te vinden op apple.com/legal/sales-support/iphoneinstallments_us.

 

Back To Top