skip to Main Content
Apple Watch Ultra
Afbeelding: Apple / Nieuw: Apple Watch Ultra, de meest robuuste en veelzijdige Apple Watch.

Apple Watch Ultra

Apple heeft vandaag Apple Watch Ultra aangekondigd, met een nieuw opvallend design en een groot aantal features voor duursport, ontdekkingsreizen en avontuur. De Apple Watch Ultra heeft een titanium kast van 49 mm en een platte voorkant van saffier, met daaronder het grootste en meest heldere display ooit. Met een aanpasbare actieknop heb je meteen toegang tot een groot aantal handige features. Bij normaal gebruik gaat de batterij van de Apple Watch Ultra 36 uur mee, langer dan elke andere Apple Watch.1 En met de nieuwe instellingen voor energiebesparing gaat de batterij tot wel 60 uur mee. Ideaal voor een trip van meerdere dagen.2 De wijzerplaat Wegwijzer is speciaal ontworpen voor het grotere display van de Apple Watch Ultra. Deze wijzerplaat heeft namelijk een ingebouwd kompas en ruimte voor maximaal acht complicaties. Bij de Apple Watch Ultra horen ook drie nieuwe bandjes: de Trail Loop, Alpine Loop en Ocean Band. Deze bandjes hebben een uniek design dat stevig en lekker blijft zitten tijdens al je avonturen.

Apple Watch Ultra is vanaf vandaag te bestellen en ligt vanaf vrijdag 23 september in de winkel.

“We hebben ons laten inspireren door ontdekkingsreizigers en sporters van over de hele wereld, en hebben een compleet nieuwe categorie voor de Apple Watch gemaakt. Dit is onze meest robuuste en veelzijdige Apple Watch ooit, speciaal ontworpen voor nieuwe en extreme omgevingen”, aldus Jeff Williams, Chief Operating Officer van Apple. Apple Watch Ultra is een multifunctionele tool waarmee gebruikers hun grenzen kunnen verleggen op het gebied van avontuur, duursport en ontdekkingsreizen.”

Groter, helderder en sterker

Apple Watch Ultra is gemaakt van hoogwaardig titanium, en biedt een perfecte balans van gewicht, valbestendigheid en roestbestendigheid De kast omringt de randen van de platte voorkant van saffier, waardoor het Retina-display goed beschermd is. Met 2000 nits is dit twee keer zo helder als elk ander Apple Watch-display. De nieuwe feloranje actieknop is makkelijk aan te passen en geeft je direct toegang tot een groot aantal features, zoals work-outs, kompasroutepunten en Backtrack.

Apple Watch Ultra heeft drie ingebouwde microfoons om de geluidskwaliteit tijdens het bellen drastisch te verbeteren in alle weersomstandigheden. Een adaptief straalvormend algoritme vangt stemgeluid op met de microfoons en vermindert tegelijkertijd het achtergrondgeluid, waardoor je altijd kraakhelder klinkt. En op plekken waar het erg hard waait, maakt de Apple Watch Ultra gebruik van geavanceerde algoritmen zoals machine learning, die het geluid van de wind onderdrukken zodat je goed te verstaan bent.

Nieuwe bandjes voor in de buitenlucht

De Trail Loop is speciaal ontworpen voor duursporters en hardlopers. Dit is het dunste Apple Watch-bandje ooit. Het lichte geweven textiel is zowel zacht als flexibel, zodat het bandje lekker blijft zitten. En met het handige lipje kun je het bandje snel en eenvoudig verstellen.

De Alpine Loop is gemaakt voor de echte ontdekkingsreiziger. Doordat het bestaat uit twee geïntegreerde lagen van één doorlopend weefproces, zijn er geen stiksels nodig. De bovenste bandjes zijn verterkt met zeer sterk draad en zorgen ervoor dat het bandje te verstellen is en dat je er veilig een G-haak sluiting aan vast kunt maken.

De Ocean Band is speciaal gemaakt voor extreme watersporten en recreatieve duikers. De gesp is van titanium en het bandje heeft een veermechanisme. Het bandje is gemaakt van uitrekbaar fluorelastomeer en maakt gebruik van de buisvormige geometrie voor een goede pasvorm. Ook is er een optionele extra lange versie van de Ocean Band, waardoor je het makkelijk over een wetsuit kunt dragen.

Duursporten en professionele atleten

Apple Watch Ultra is de ideale tool voor duursporters of voor mensen die hun grenzen willen verleggen. De nauwkeurige dual-frequency gps integreert zowel L1 als de nieuwste frequentie L5 plus nieuwe positioneringsalgoritmes, voor het eerst in een Apple Watch. Apple Watch Ultra biedt de meest nauwkeurige gps in een Apple Watch ooit. Gebruikers hebben hierdoor de meest precieze gegevens over afstand, tempo en route tot hun beschikking, wat ideaal is voor trainings- en wedstrijddoeleinden.

Apple Watch Ultra draait op watchOS 9, met nieuwe meetwaarden voor hardlopers om hun prestaties te meten, zoals staplengte, grondcontacttijd, verticale oscillatie en hardloopvermogen. Met nieuwe work-outweergaven, waaronder Segmenten, Tussentijden en Hoogte, kun je de belangrijkste gegevens in één oogopslag zien. Dankzij het grotere display is Apple Watch Ultra de enige Apple Watch die zes meetwaarden tegelijk kan tonen. Haal alles uit je training met features als hartslagzones, aangepaste work-outs, Pacer en Route, dat later dit jaar verschijnt. Voor triatlons, duatlons of activiteiten met een combinatie van zwemmen, fietsen of hardlopen kun je de nieuwe work-out Multisport gebruiken. Multisport detecteert automatisch wat je aan het doen bent en wisselt vervolgens tussen trainingen. De batterij van Apple Watch Ultra gaat lang genoeg mee om een lange triatlon mee te voltooien: 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer hardlopen.

Met de actieknop kun je meteen een work-out starten en naar het volgende onderdeel van een aangepaste work-out of van een Multisport-work-out gaan. Je kunt er ook segmenten mee markeren, een aanvulling op de nieuwe Track-hardloopervaring, die op een parcours automatisch het ultieme tempo en afstandsramingen geeft.3

Ontdekkingsreizigers

Dankzij het grotere, helderdere display en het robuuste design is Apple Watch Ultra de perfecte tool voor avonturiers en ontdekkingsreizigers, zowel voor alledaags gebruik als in extreme omstandigheden. De volledig vernieuwde Kompas-app in watchOS 9 geeft nog meer informatie en heeft drie verschillende weergaven. De app heeft een nieuwe hybride weergave die zowel een analoge als een digitale weergave ondersteunt. Door de Digital Crown te draaien open je een extra weergave met breedte- en lengtegraad, hoogte en helling, en een oriëntatieweergave met kompasroutepunten en Backtrack.

Met kompasroutepunten kun je snel en makkelijk een locatie of een nuttige plaats direct in de app markeren. Je kunt een routepunt plaatsen door op de actieknop of het symbool voor kompasroutepunten te tikken. Tik vervolgens op het symbool dat verschijnt om dit routepunt te bewerken. De complicatie Routepunten kompas wordt in realtime bijgewerkt, met zowel de richting van het punt als de afstand ernaartoe.

Backtrack maakt gebruik van gps-gegevens om een pad weer te geven van waar je bent geweest, wat handig is als je de weg kwijt bent of gedesoriënteerd bent en de weg terug wilt vinden. Je kunt ook instellen dat Backtrack in afgelegen gebieden op de achtergrond automatisch wordt ingeschakeld. Met één druk op de actieknop kun je een kompasroutepunt plaatsen of een Backtrack starten of bekijken. Ook is er een sirene van 86 dB die je kunt gebruiken bij noodgevallen, bijvoorbeeld als je verdwaald bent of gewond raakt. Door de luide sirene kan je locatie sneller worden gevonden. Het geluid dat wordt afgespeeld bestaat uit twee kenmerkende en afwisselende patronen, die een paar uur lang herhaald kunnen worden. Het eerste patroon klinkt als een noodsignaal en het tweede patroon is het universele SOS-signaal. Voor meerdaagse trektochten kan de batterijduur verlengd worden tot 60 uur, dankzij de energiebesparingsmodus plus een extra instelling voor energiebesparing. Deze modus verlaagt de frequentie van de gps en hartslagmetingen.

De temperaturen die Apple Watch Ultra tijdens het gebruik aankan zijn aangepast aan de meest extreme omstandigheden op de meest afgelegen plekken, van ijskoude bergtoppen van -20 ºC tot de snikhete woestijn van 55 ºC.4 Apple Watch Ultra is gecertificeerd conform de militaire norm MIL-STD 810H, die wordt gebruikt voor militaire uitrusting en populair is bij fabrikanten van robuust materieel. Voor deze norm wordt er onder andere getest met lage druk (op hoogte), hoge temperatuur, lage temperatuur, thermische schok, verontreiniging door vloeistoffen, regen, vocht, onderdompeling, zand en stof, vorst/dooi, ijs/ijzel, schok en trilling. Om ook in het donker goed te kunnen zien, kun je op de wijzerplaat Wegwijzer het scherm rood maken door de Digital Crown te draaien.

Zeeliefhebbers en watersporters

Apple Watch Ultra is gemaakt voor watersporten, waaronder extreme activiteiten als kitesurfen en wakeboarden. Ook duikers kunnen hem gebruiken, de nieuwe Oceanic+-app ondersteunt een diepte van maximaal 40 meter. Voor al deze onderwateravonturen heeft Apple Watch Ultra een gradatie van 10 ATM (100 meter). Ook voldoet Apple Watch Ultra aan EN13319, een internationale standaard voor duikaccessoires als dieptemeters, die wereldwijd wordt gebruikt door duikers.5

Apple Watch Ultra heeft een nieuwe dieptemeter en een Diepte-app die eenvoudig te bedienen is. In één oogopslag geeft de Diepte-app je informatie over de tijd, huidige diepte, watertemperatuur, maximaal behaalde diepte en de tijd dat je onder water bent. Je kunt de actieknop zo instellen dat de Diepte-app wordt geopend als je erop drukt.

De nieuwe Oceanic+-app is gemaakt in samenwerking met Huish Outdoors, dat bekendstaat om zijn innovatieve en betrouwbare duikuitrusting. Met deze app wordt de Apple Watch Ultra een soort duikcomputer. De app, die later dit najaar in de App Store staat, maakt gebruik van het Bühlmann-algoritme voor decompressie. De functionaliteit omvat duikplanning, overzichtelijke duikstatistieken, visuele en voelbare alarmen, de NDL (no decompression limit), de stijgsnelheid en richtlijnen voor veiligheidsstops. Verder biedt Oceanic+ een gepersonaliseerd gebruikersprofiel, rapporten over lokale duikomstandigheden en een duiklogboek dat je met familie en vrienden kunt delen en dat automatisch met iPhone wordt gesynchroniseerd.

“We zijn erg blij dat we met Apple samenwerken en onze wereldberoemde expertise op het gebied van duiken kunnen combineren met de Apple Watch Ultra. We hebben een horloge dat je elke dag draagt veranderd in een innovatieve duikcomputer”, aldus Mike Huish, CEO van Huish Outdoors. “Met Oceanic+ genieten gebruikers van Apple Watch Ultra van een nieuwe ervaring tijdens het duiken.”

Andere nieuwe features

Apple Watch Ultra beschikt over alle features voor connectiviteit, activiteit en gezondheid waarmee Apple Watch de best verkopende smartwatch ter wereld is geworden. Dit zijn onder andere de hartslagmeters en de Ecg- en Saturatie-app, maar ook de activiteitsringen en Mindfulness, en andere features voor gezondheid, veiligheid en navigatie.

Apple Watch Ultra maakt gebruik van innovatieve temperatuurregistratie, voor meer inzicht in de gezondheid van vrouwen. Het unieke design met twee sensoren zorgt dat deze zo min mogelijk beïnvloed worden door omgevingsfactoren en het lichaam zelf. Met deze nieuwe sensoren wordt het mogelijk om schattingen achteraf te bekijken van wanneer je je ovulatie hebt gehad, wat een uitkomst kan bieden als je zwanger wilt worden.6 Ook kunnen er door de temperatuurregistratie betere menstruatievoorspellingen worden gedaan voor gebruikers die daar baat bij hebben.7 Met iOS 16 en watchOS 9 krijg je een melding als je vastgelegde cyclusgeschiedenis een afwijking vertoont, wat zou kunnen wijzen op onderliggende aandoeningen.

Dankzij twee nieuwe bewegingssensoren en een geavanceerd algoritme kan Apple Watch een ernstig auto-ongeluk detecteren met crashdetectie. Wanneer Apple Watch een ernstig auto-ongeluk heeft gedetecteerd, wordt gecontroleerd of de gebruiker in orde is. Als de gebruiker na 10 minuten nog geen reactie heeft gegeven, worden de hulpdiensten automatisch gebeld. Hulpverleners krijgen de locatie van het device van de gebruiker door en deze wordt ook gedeeld met de SOS-contactpersonen van de gebruiker.

Apple Watch Ultra en het milieu

Apple Watch Ultra is ontworpen met het oog op een minimale impact op het milieu. Zo is dit de eerste Apple Watch met gerecycled goud in het soldeer van meerdere printplaten, en is er gebruik gemaakt van 100 procent gerecyclede zeldzame aardmetalen in alle magneten en 100 procent gerecycled wolfraam in de Taptic Engine. Apple Watch Ultra heeft arseenvrij displayglas en is vrij van kwik, broomhoudende vlamvertragers, pvc en beryllium. De verpakking van Apple Watch bevat geen plastic omhulsel meer en bestaat voor minimaal 98 procent uit vezels. Hierdoor komen we dichter bij ons doel om in 2025 helemaal geen plastic meer in onze verpakkingen te gebruiken.

De internationale bedrijfsvoering van Apple is al CO₂-neutraal en in 2030 moeten de volledige toeleveringsketen en alle levenscycli van producten voor 100 procent CO₂-neutraal zijn. Dat betekent dat de uitstoot van elk verkocht Apple product tegen die tijd op nul uitkomt, inclusief de productie van de losse onderdelen, de assemblage, het vervoer, het gebruik, het opladen, de recycling en de terugwinning van herbruikbare grondstoffen.

Privacy

Privacy ligt ten grondslag aan het ontwerp en de ontwikkeling van alle features van Apple. Als je iPhone is vergrendeld met een toegangscode, Touch ID of Face ID, worden alle gezondheids- en fitness­gegevens in de Gezondheid-app (behalve je medische ID) in de app versleuteld. Gezondheids­gegevens waarvan een reservekopie in iCloud wordt geplaatst, worden versleuteld verzonden en worden ook versleuteld op onze servers bewaard. Als je iOS en watchOS gebruikt, een toegangscode hebt ingesteld en de standaardtweestaps­verificatie hebt aangezet, worden de gegevens uit de Gezondheid-app die worden gesynchroniseerd met iCloud end-to-end versleuteld. Apple heeft geen sleutel om de gegevens te ontsleutelen; deze zijn dus onleesbaar voor Apple.

Prijzen en verkrijgbaarheid

  • Klanten in Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, India, Japan, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en in meer dan 40 andere landen en regio’s kunnen de Apple Watch Ultra vanaf vandaag bestellen. Vanaf vrijdag 23 september liggen ze in de winkel.
  • Apple Watch Ultra kost € 999 .
  • watchOS 9 is vanaf maandag 12 september beschikbaar voor Apple Watch Series 4 en nieuwere modellen. Hiervoor is iPhone 8 of een nieuwer model of een iPhone SE (2e generatie) of een nieuwer model met iOS 16 vereist. Niet alle features zijn op alle apparaten en in alle regio’s beschikbaar.

 

  1. Bij normaal gebruik gaat de batterij van Apple Watch Ultra tot 36 uur mee bij gebruik van iPhone.
  2. De instelling voor energiebesparing met de lagere frequentie van gps en hartslagmetingen komt later dit najaar beschikbaar.
  3. Later dit jaar beschikbaar in de VS.
  4. Extreme temperaturen kunnen invloed hebben op sommige features. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie.
  5. Apple Watch Ultra voldoet aan de waterbestendigheidsnorm van 100 meter volgens ISO-norm 22810. Apple Watch Ultra kan worden gebruikt voor recreatieve duiken tot 40 meter (met een compatibele app van een andere ontwikkelaar uit de App Store) en watersporten op hoge snelheid. Apple Watch Ultra is niet geschikt voor duiken onder de 40 meter. De waterbestendigheid kan na verloop van tijd afnemen. Kijk voor meer informatie op support.apple.com/nl-nl/HT205000.
  6. Het wordt afgeraden om de app Cyclus bijhouden als vorm van anticonceptie te gebruiken. Gegevens uit de app Cyclus bijhouden zijn niet geschikt om een medische aandoening te diagnosticeren.
  7. De functie voor de temperatuurregistratie is geen medisch apparaat en is niet bedoeld voor het stellen van een medische diagnose of behandeling voor enig ander medisch doeleinde.

 

Back To Top