skip to Main Content
Canon Introduceert Twee Nieuwe Compacte Fotoprinters
Afbeelding: Canon / De nieuwe compacte printer Canon Selphy CP 1500.

Canon introduceert twee nieuwe compacte fotoprinters

Canon vergroot de mogelijkheden van creatief printen met de lancering van twee nieuwe compacte fotoprinters: de Canon SELPHY CP1500 en de Canon Zoemini 2. De Canon SELPHY CP1500 maakt het mogelijk om hoogwaardige foto’s in een handomdraai in allerlei creatieve vormen te printen: van kleurrijke ansichtkaarten tot ministickers die als eyecatcher kunnen fungeren. Met deze compacte printer kun je óók uitnodigingen maken voor allerlei bijzondere gebeurtenissen: van bruiloften en familiereünies tot jubilea. Ook kun je direct herinneringen vastleggen van mooie momenten die je hebt gedeeld met familie, vrienden en geliefden, zonder dat je hiervoor naar de dichtstbijzijnde fotoshop hoeft te gaan. Op de SELPHY CP1500 kan een onbeperkt aantal smartphones worden aangesloten. Met een gewicht van slechts 177 gram weegt de nieuwe Canon Zoemini 2 minder dan de gemiddelde smartphone en daarnaast heeft dit model een handig zakformaati. Creatieve fotografen die veel op pad zijn kunnen de printer dus eenvoudig on-the-road meenemen en overal waar ze komen in een handomdraai fotoprints maken. Met de snelle oplaadmogelijkheden via een USB-C-aansluiting is deze printer in 50 minuten volledig opgeladen; 40 minuten sneller dan het voorgaande model.

Voor zowel de Canon Zoemini 2 als de SELPHY CP1500 zijn gratis compatibele appsii beschikbaar – respectievelijk de Canon Mini Print en de vernieuwde SELPHY Photo Layout appiii. Gebruikers kunnen tekst, kaders en leuke overlays toevoegen of een leuke collage van bijzondere mijlpalen samenstellen.

Charmayne Chow, Product Marketing Specialist van Canon Europe: “Instant fotografie is al enige tijd sterk in opmars. Veruit de meeste foto’s die we maken, blijven op digitale en mobiele apparaten staan en dat is iets waar fotoprint veel waarde kan toevoegen. Zodat je mooie herinneringen kunt vastleggen en direct kunt printen en bijvoorbeeld aan iemand als souvenir cadeau kan doen. Wij zijn ervan overtuigd dat de aanpassingsmogelijkheden van de app voor de Canon SELPHY CP1500 en de Canon Zoemini 2 laten zien hoe goed de werelden van digitale fotografie en printfotografie elkaar kunnen aanvullen.”

Nieuw ontwerp voor intuïtieve bediening

De kleuren LED-indicator is een nieuwe toevoeging aan de Canon Zoemini 2. Deze indicator geeft aan wanneer de fotoprinter is ingeschakeld, de printopdracht wordt verwerkt, de printer bezig is met afkoelen of wanneer het papier op is. De fotoprinter heeft daarnaast duurzamere hardware en een slanker, metallic uiterlijk. De Canon Zoemini 2 is verkrijgbaar in marineblauw, parelwit of roségoud.  De SELPHY CP1500 is voorzien van een groot lcd-scherm en een aantal vereenvoudigde knoppen, zodat de printer niet alleen uiterst intuïtief in gebruik is, maar ook een fraaie uitstraling heeft op een bureau of boekenplank.

Inspiratie en creativiteit met nieuwe app-functies

De Canon Mini Print appii biedt een groot aantal leuke personalisatiemogelijkheden, waaronder nieuwe seizoens- en themaontwerpen voor kaderranden en stickers. Met de tegelfunctie kunnen gebruikers met vier of negen prints grotere posters maken. Collage- en voorgesneden stickeropties stimuleren het hele gezin om aan scrapbooking – het maken van een eigentijds ‘plakboek’- te doen.

De vernieuwde SELPHY Photo Layout 3.0 smartphone-app biedt toegang tot foto’s van camera’s of smartphones die naar social media of de cloud zijn geüpload, zodat herinneringen snel en gemakkelijk tot leven komen in de vorm van fysieke fotoprints. Tot de toepassingen behoren tekst, kaderranden, filters en nieuwe kleurrijke gerasterde overlays, zoals sneeuwvlokken voor kerstkaarten of kleine pootafdrukken voor foto’s van een geliefd huisdier. Professionele content creators kunnen met de app een aangepaste QR-code aan fotoprints toevoegen, een leuke en gemakkelijke manier om naar een portfolio, website of online fotoalbum te linken.

De SELPHY CP1500 gebruikt de snelle dye-sublimatie-technologie om droge fotoprints te maken die meteen kunnen worden verwerkt. Aan het einde van het printproces wordt een coating aangebracht om de foto te beschermen tegen water, vuil, kleurvervaging en ongewenste vingerafdrukken. De ZINKTM-technologie (wat staat voor ‘Zero inkt’) in de Canon Zoemini 2 is een fullcolour printsysteem dat het gebruik van inktcartridges overbodig maakt. Canon ZINKTM fotopapier is bedekt met microkristallen die reageren zodra ze worden verwarmd. Op deze manier veranderen foto’s die zijn gemaakt met mobiele apparaten in veeg-, water- en scheurbestendige prints.

Breed aanbod aan Canon-papier
Voor beide fotoprinters is een breed aanbod Canon-papier verkrijgbaar waarmee mini-souvenirs zijn te maken om albums, apparaten, wanden en geschenken mee te decoreren.

Canon Zoemini 2: deze fotoprinter is compatibel met drie soorten Canon ZINKTM fotopapier, verkrijgbaar in verpakkingen met 20 of 50 vel 2×3 inches (5 x 7,6 cm) of 20 vel 1,3 inches (3,3 cm) ronde stickers.

Canon Selphy CP1500: deze fotoprinter wordt aangevuld met een reeks SELPHY-papiersets, van briefkaarten tot vierkante formaten en ministickers om mee te etiketteren.

 

Beschikbaarheid

De Canon Zoemini 2 is verkrijgbaar vanaf eind 2022 en heeft een adviesverkoopprijs van 129,99; ga voor meer informatie naar: canon.nl

De Canon SELPHY CP1500 is vanaf vandaag verkrijgbaar en heeft een adviesverkoopprijs van 149,99 euro; ga voor meer informatie naar: canon.nl

 

[i] Ga voor meer informatie naar https://www.apple.com/uk/iphone/compare/

[ii] Compatibel met apparaten draaiend onder iOS 9 of hoger, iPadOS 9.0 of hoger, Android 4.4 of hoger.

[iii] Compatibel met apparaten draaiend onder iOS 14 of hoger, iPadOS 14 of hoger, of Android 8 of hoger.

Back To Top