skip to Main Content
Opnieuw Wint ‘Ted Lasso’ De Meeste Emmy Awards
Afbeelding: Apple / Comedyserie Ted Lasso

Opnieuw wint ‘Ted Lasso’ de meeste Emmy Awards

Met de winst van een award voor ‘Outstanding Comedy Series’ heeft de populaire Apple TV+-hitserie ‘Ted Lasso‘ zich vandaag tijdens de 74e Primetime Emmy Awards in het rijtje van legendarische comedyseries weten te voegen. In de 74 jaar dat de Emmy Awards worden uitgereikt, is het pas de achtste serie die voor zowel het eerste als het tweede seizoen deze award wint. Met het tweede seizoen is ‘Ted Lasso’ voor het tweede jaar op rij de comedyserie die de meeste Emmy’s wint. In totaal sleepte de serie vier awards in de wacht, waaronder die voor ‘Outstanding Lead Actor in a Comedy Series’ (Jason Sudeikis), ‘Outstanding Supporting Actor in a Comedy Series’ (Brett Goldstein) en ‘Outstanding Directing for a Comedy Series’ (MJ Delaney).

Daarmee voegt de Apple serie ‘Ted Lasso‘ zich in het rijtje van slechts zeven andere comedyseries die direct voor de eerste twee seizoenen de award voor ‘Outstanding Comedy Series’ binnensleepten: ‘Modern Family’, ‘30 Rock’, ‘Frasier’, ‘The Golden Girls’, ‘Cheers’, ‘All in the Family’ en ‘The Phil Silvers Show’.

“We voelen ons enorm vereerd dat ‘Ted Lasso’ twee keer op rij de award voor beste comedy heeft gekregen. Het is een teken dat het publiek wereldwijd net zo’n fan van de serie en de personages is als wijzelf”, aldus Zack Van Amburg, Head of Worldwide Video bij Apple. “Het is voor ons bij Apple allemaal een grote eer om samen met een cast en creatief team waarin zoveel talent zit deze hartverwarmende, hilarische en vriendelijke serie op het scherm te mogen zetten. We zijn de Television Academy ontzettend dankbaar voor de erkenning die de serie krijgt en waarderen het geloof dat iedereen in de serie heeft.”

“Het geeft ongelooflijk veel voldoening dat ‘Ted Lasso’ zich met een award voor beste comedy voor de eerste twee seizoenen in het rijtje van comedylegendes heeft weten te voegen”, aldus Jamie Erlicht, Head of Worldwide Video bij Apple. “We feliciteren de hele cast en crew, en in het bijzonder Jason, Brett en MJ voor hun afzonderlijke Emmy Awards. Onze dank gaat uit naar de Television Academy en onze buitengewone teams die zo hard hebben gewerkt om deze bijzondere serie wereldwijd op het scherm te kunnen krijgen.”

In totaal heeft Apple TV+ dit jaar negen Emmy Awards in de wacht gesleept, waaronder vijf ‘Creative Arts Emmy Awards’. ‘Carpool Karaoke: The Series’ won voor de vijfde keer op rij een eervolle vermelding voor ‘Outstanding Short Form Comedy’ en de populaire serie ‘Severance’ maakte z’n Emmy-debuut met een nominatie voor ‘Best Drama Series’ en een award voor ‘Outstanding Music Composition for a Series’ en ‘Outstanding Main Title Design’. De Apple serie ‘Schmigadoon!’ gooide al hoge ogen bij de kenners en won een award voor ‘Outstanding Original Music and Lyrics’ en tot slot won het dramamysterie ‘Home Before Dark’ de al eerder aangekondigde juryaward voor ‘Outstanding Motion Design’.

Voorafgaand aan de awards voor het tweede seizoen, schreef het eerste seizoen van ‘Ted Lasso’ al geschiedenis tijdens de 73e Primetime Emmy Awards vorig jaar, toen het de meest genomineerde nieuwe comedyserie ooit werd. In dat jaar won de serie in totaal zeven awards: die voor ‘Outstanding Comedy Series’, ‘Outstanding Lead Actor in a Comedy Series’ (Jason Sudeikis), ‘Outstanding Supporting Actor in a Comedy Series’ (Brett Goldstein), ‘Outstanding Supporting Actress in a Comedy Series’ (Hannah Waddingham), ‘Outstanding Sound Mixing for a Comedy or Drama Series’ (Half-Hour), ‘Outstanding Single-Camera Picture Editing for a Comedy Series’ en ‘Outstanding Casting for a Comedy Series’.

In totaal zijn Apple Original-series, -films en -documentaires inmiddels 1152 keer genomineerd en vielen ze 275 keer in de prijzen. Zo won ‘CODA’ eerder dit jaar de historische Oscar voor Beste film, waarmee Apple de eerste streamingdienst ooit werd die een Oscar in deze categorie wint.

In 2022 won Apple negen Primetime Emmy Awards in de volgende categorieën:

Ted Lasso

  • Outstanding Comedy Series
  • Outstanding Lead Actor in a Comedy Series: Jason Sudeikis
  • Outstanding Supporting Actor in a Comedy Series: Brett Goldstein
  • Outstanding Directing for a Comedy Series: MJ Delaney

Severance

  • Outstanding Main Title Design
  • Outstanding Music Composition for a Series (Original Dramatic Score)

Carpool Karaoke: The Series

  • Outstanding Short Form Comedy, Drama or Variety Series

Schmigadoon!

  • Outstanding Original Music and Lyrics

Home Before Dark

  • Outstanding Motion Design

Carpool Karaoke: The Series

In elke aflevering van ‘Carpool Karaoke: The Series’ rijden beroemdheden met elkaar mee. Ze beleven onderweg allerlei avonturen en zingen intussen mee met hun eigen playlist. In de eerste aflevering van seizoen vijf rijden Simu Liu en Jessica Henwick met elkaar mee, en in de overige afleveringen zie je ‘The White Lotus’-sterren Murray Bartlett, Alexandra Daddario en Sydney Sweeney, Anitta en Saweetie, Zooey Deschanel en Jonathan Scott (die elkaar tijdens ‘Carpool Karaoke’ hebben ontmoet), de sterren van All Elite Wrestling en de D’Amelio’s.

‘Carpool Karaoke: The Series’ heeft tot nu toe voor elk seizoen een Emmy gekregen, plus verschillende Producers Guild Awards en een Critics Choice Award. De serie wordt voor Apple geproduceerd door CBS Studios en Fulwell 73 Productions, en de uitvoerend producenten zijn James Corden, Eric Pankowski en Ben Winston.

Home Before Dark

‘Home Before Dark’ is een dramamysterie geïnspireerd op het werk van Hilde Lysiak, een jonge onderzoeksjournalist. De serie heeft Jon M. Chu als regisseur en executive producer en volgt Hilde (gespeeld door Brooklynn Prince), een meisje dat vanuit Brooklyn verhuist naar het dorp waar haar vader oorspronkelijk vandaan komt. Daar leidt haar niet-aflatende zoektocht naar de waarheid haar naar een cold case die iedereen in het dorp – waaronder haar vader – het liefst zo diep mogelijk wilde wegstoppen.

De serie komt uit de koker van executive producers Dana Fox (showrunner), Jon M. Chu, Joy Gorman Wettels, Howard Deutch, Dara Resnik, Russel Friend, Garrett Lerner en Sharlene Martin. Dana Fox en Dara Resnik zijn daarnaast ook als maker aan de serie verbonden. De cast bestaat onder meer uit Brooklynn Prince, Jim Sturgess, Abby Miller, Kylie Rogers, Aziza Scott, Michael Weston, Joelle Carter, Jibrail Nantambu, Deric McCabe en Rio Mangini.

Schmigadoon!

In deze nieuwe comedyserie, die een parodie op de beroemde musicals is, spelen Emmy-genomineerde Cecily Strong en Emmy-winnaar Keegan-Michael Key een stel dat gaat backpacken om hun relatie nieuw leven in te blazen. Onderweg komen ze in een bijzondere stad terecht waarin iedereen vastzit in een musical uit de jaren veertig van de vorige eeuw. Vervolgens komen ze tot de ontdekking dat ze deze stad pas kunnen verlaten als ze ‘ware liefde’ hebben gevonden.

‘Schmigadoon!’ wordt uitgebracht door Broadway Video en Universal Television, een onderdeel van de Universal Studio Group, en Cinco Paul en Ken Daurio zijn als maker aan deze serie verbonden. Paul is daarnaast de showrunner en heeft alle originele liedjes geschreven. Robert Luketic werkt mee als regisseur en een van de executive producers. Lorne Michaels en Andrew Singer zijn beide uitvoerend producent, Micah Frank is uitvoerend co-producent en hoofdrolspeelster Cecily Strong en Caroline Maroney fungeren beide als producent.

Severance

In ‘Severance’ is Mark Scout (Adam Scott) teamleider bij Lumon Industries. De werknemers van dit bedrijf hebben een chirurgische ingreep ondergaan, de zogeheten severanceprocedure, waarbij hun geheugen in tweeën is gesplitst: het ene deel is bestemd voor hun werk en het andere voor hun privéleven. Dit baanbrekende experiment om tot een goede werk-privébalans te komen, roept echter de nodige vraagtekens op. Mark blijkt namelijk onderdeel te zijn van een duister complot dat hem confronteert met de ware aard van zijn werk… en die van hemzelf.

‘Severance’ is geschreven en gemaakt door Dan Erickson. Erickson is ook uitvoerend producent, net als Mark Friedman, Chris Black, John Cameron en Andrew Colville. Ben Stiller, Nicky Weinstock en Jackie Cohn treden op als uitvoerend producent voor Red Hour Productions, en zowel Patricia Arquette als Adam Scott zijn als producent aan de serie verbonden. De studio achter de serie is Endeavor Content.

Ted Lasso

Jason Sudeikis speelt Ted Lasso, een American footballcoach uit de VS, ingehuurd om een Engels voetbalteam te trainen. Zijn gemis aan kennis maakt hij goed met optimisme, vastberadenheid en… koekjes. In deze alom geprezen serie spelen verder Hannah Waddingham, Brendan Hunt, Jeremy Swift, Juno Temple, Brett Goldstein, Phil Dunster en Nick Mohammed mee.

Sudeikis staat niet alleen als hoofdrolspeler, maar ook als uitvoerend producent op de titelrol. Hij doet dit samen met Bill Lawrence via hun bedrijf Doozer Productions en in samenwerking met Warner Bros. en Universal Television, onderdeel van de Universal Studio Group. Jeff Ingold van Doozer Productions treedt ook op als uitvoerend producent, met Liza Katzer als uitvoerend co-producent. De serie komt uit de koker van Sudeikis, Lawrence, Brendan Hunt en Joe Kelly en is gebaseerd op het bestaande format en de personages van ‘NBC Sports’.

Over Apple TV+ Apple TV+ in meer dan 100 landen en regio’s via de Apple TV-app beschikbaar voor ruim 1 miljard schermen, waaronder iPhone, iPad, Apple TV, Mac, populaire smart-tv’s van onder meer Samsung, LG, Sony, VIZIO en TCL, Roku- en Amazon Fire TV-devices, Chromecast met Google TV, PlayStation- en Xbox-gameconsoles en op tv.apple.com/nl voor een bedrag van € 4,99 per maand met een gratis proefperiode van zeven dagen. Gedurende een beperkte periode kunnen klanten die een nieuwe iPhone, iPad, Apple TV, Mac of iPod touch kopen, gratis drie maanden gebruikmaken van Apple TV+.

Contactpersonen voor de pers

Martijn Kroonstuiver

Apple

mkroonstuiver@apple.com

+31 (0)20 5352821

Apple Media Helpline

media.benl@apple.com

024 747219

Back To Top