skip to Main Content
Apple Introduceert IPad Pro Met M2-chip
Afbeelding: Apple / Met de baanbrekende prestaties van de M2-chip, een geavanceerde hover-ervaring met Apple Pencil en supersnelle draadloze verbindingen biedt de nieuwe iPad Pro een krachtige en unieke iPad-ervaring die de concurrentie ver achter zich laat.

Apple introduceert iPad Pro Met M2-chip

Apple heeft vandaag de nieuwe iPad Pro met M2-chip aangekondigd, waarin handzaamheid, veelzijdigheid en ongekende prestaties op een unieke manier samenkomen. De nieuwe iPad Pro biedt een unieke hover-ervaring met Apple Pencil, supersnelle draadloze verbindingen, het meest geavanceerde mobiele display ter wereld, hoogwaardige professionele camera’s, Face ID, Thunderbolt en een audiosysteem met vier speakers. Dankzij nieuwe features in iPadOS 16, waaronder Stage Manager, volledige ondersteuning voor externe displays,1 apps van desktopklasse en Referentiemodus, is iPad nu nog geschikter voor professionele workflows. iPad Pro heeft een ongeëvenaard ecosysteem van krachtige professionele apps, dat in combinatie met de hoogwaardige hardware en iPadOS 16 zorgt voor een weergaloze ervaring. De nieuwe iPad Pro kan vanaf vandaag worden besteld en ligt vanaf woensdag 26 oktober in de winkel.

“De iPad Pro van de volgende generatie verlegt de grenzen van iPad. Deze iPad Pro is nog veelzijdiger, krachtiger en handzamer en biedt de ultieme iPad-ervaring,” aldus Greg Joswiak, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. “De nieuwe iPad Pro, die wordt aangedreven door de M2-chip, levert geweldige prestaties en biedt toegang tot de meest geavanceerde technologieën, waaronder een unieke hover-ervaring met Apple Pencil, ProRes-videoregistratie, supersnelle draadloze verbindingen en krachtige features in iPadOS 16. Dit device is echt uniek in zijn soort.”

M2-chip voor baanbrekende prestaties

M2, het begin van de volgende generatie M-chips van Apple, breidt de prestaties en mogelijkheden van iPad Pro nog verder uit met een vooruitstrevende energiezuinigheid, een centrale geheugenarchitectuur en speciale technologieën.

M2 heeft een 8-core CPU – tot 15 procent sneller dan M1 – met verbeterde performance- en efficiency-cores. En voor gebruikers die alleen genoegen nemen met het allerbeste biedt de 10-core GPU tot 35 procent snellere grafische prestaties. In combinatie met deze CPU en GPU kan de 16-core Neural Engine 15,8 biljoen bewerkingen per seconde uitvoeren – 40 procent meer dan M1 – waardoor iPad Pro nog beter machinelearning-taken kan uitvoeren. De M2-chip heeft bovendien een centrale geheugenbandbreedte van 100 GB/s – 50 procent meer dan M1 – en ondersteunt tot 16 GB snel centraal geheugen, zodat je probleemloos kunt multitasken of werken met grote assets.2

M2 biedt superkracht voor de meest veeleisende workflows, of je nu een fotograaf bent die gigantische fotobibliotheken bewerkt, een grafisch vormgever die complexe 3D-objecten opmaakt, een professional op medisch gebied die geavanceerde beelden moet raadplegen en analyseren of een liefhebber van grafisch veeleisende games. Ook de nieuwe media-engine en beeldsignaal­­­processor profiteren van de krachtige M2-chip. In combinatie met de geavanceerde camera’s kun je nu voor het eerst ProRes-video’s opnemen en ProRes-beelden tot 3x sneller transcoderen. Daardoor kunnen contentcreators nu met één device video’s van bioscoopkwaliteit opnemen, bewerken en publiceren, waar ze ook zijn.

Een ongeëvenaarde hover-ervaring met Apple Pencil

In combinatie met de nieuwe iPad Pro en iPadOS 16 biedt de hover-feature van Apple Pencil (2e generatie) een compleet nieuwe manier om te werken met het display. Apple Pencil wordt nu tot 12 mm boven het display gedetecteerd, zodat je een voorbeeld van je bewerkingen kunt bekijken voordat je ze aanbrengt. Zo kun je nog nauwkeuriger schetsen en illustreren en Apple Pencil nog makkelijker gebruiken. In Schrijven worden tekstvelden bijvoorbeeld automatisch uitgevouwen wanneer je Apple Pencil in de buurt van het display houdt en wordt je handschrift nog sneller omgezet in tekst. Ook apps van derden profiteren van deze nieuwe feature, zodat je op compleet nieuwe manieren kunt annoteren en tekenen.

Supersnelle draadloze verbindingen 

De nieuwe iPad Pro ondersteunt de snelste wifiverbindingen met Wifi 6E,3 zodat je zelfs de meest veeleisende workflows altijd en overal kunt uitvoeren. Downloads hebben hiermee een snelheid tot 2,4 Gb/s – 2x sneller dan bij de vorige generatie. Wi-Fi + Cellular-modellen met 5G (sub-6 GHz en mmWave4) ondersteunen nu meer 5G-netwerken over de hele wereld, zodat je ook onderweg vliegensvlug bestanden kunt openen, met collega’s kunt communiceren en back-ups van gegevens kunt maken.5

Ongeëvenaarde professionele features met iPadOS 16

Naast uitgebreide updates van Berichten, nieuwe tools in Mail en Safari, de nieuwe Weer-app en meer manieren om foto’s en video’s te gebruiken met Livetekst en Visueel opzoeken, bevat iPadOS 16 ook krachtige productiviteitsfeatures die de iPad Pro-ervaring naar een hoger niveau tillen:

 • Stage Manager biedt een compleet nieuwe manier om te multitasken. Apps en vensters worden automatisch geordend, waardoor je snel en soepel tussen taken schakelt. Later dit jaar biedt Stage Manager volledige ondersteuning voor externe displays met een resolutie tot 6K, zodat je met tot vier apps op iPad en vier apps op een extern display je ideale werkruimte kunt inrichten.
 • Apps van desktopklasse bieden nieuwe voorzieningen die zijn geoptimaliseerd voor het display van iPad Pro. Ze ondersteunen nieuwe elementen en interacties, zoals een consistente functie voor herstellen en opnieuw doen, een vernieuwde methode voor zoeken en vervangen, een nieuw menu voor documenten, aanpasbare knoppenbalken, de mogelijkheid om bestandsextensies te wijzigen of de grootte van mappen te bekijken in Bestanden, en meer.
 • Met Referentiemodus kun je op de 12,9-inch iPad Pro met Liquid Retina XDR-display kleuren afstemmen voor workflows voor revisie, kleurbewerking en compositing, waarbij een consistente kleurenweergave en beeldkwaliteit essentieel zijn. Fotografen en videomakers kunnen zelfs de kleinste details van HDR-beelden en -video’s rechtstreeks bewerken, terwijl filmmakers al op de set voorvertoningen van content kunnen bekijken in een kleurprofiel dat aansluit op het eindresultaat.

iPad en het milieu

De nieuwe iPad-modellen zijn zo ontworpen dat ze een minimale impact op het milieu hebben. Zo wordt gebruikgemaakt van 100 procent gerecycled goud in het soldeer van meerdere printplaten – een unicum voor iPad. Ook bevatten de nieuwe iPad-modellen gerecycled aluminium en tin en gerecyclede zeldzame aardmetalen. Alle iPad-modellen voldoen aan de strenge Apple normen voor energiezuinigheid en zijn vrij van kwik, broomhoudende vlam­vertragers, pvc en beryllium. Dankzij een vernieuwde verpakking is het plastic omhulsel niet meer nodig en doordat de verpakking voor 99 procent bestaat uit vezels, komen we dichter bij ons doel om in 2025 helemaal geen plastic meer in onze verpakkingen te gebruiken.

De internationale bedrijfsvoering van Apple is al CO₂-neutraal en in 2030 moeten de volledige toeleveringsketen en alle levenscycli van producten voor 100 procent CO₂-neutraal zijn. Dat betekent dat de uitstoot van elk verkocht Apple product tegen die tijd op nul uitkomt, inclusief de productie van de losse onderdelen, de assemblage, het vervoer, het gebruik, het opladen, de recycling en de terugwinning van herbruikbare grondstoffen.

Prijzen en verkrijgbaarheid

 • De nieuwe iPad Pro kan vanaf vandaag, 18 oktober, worden besteld op apple.com/nl/store en in de Apple Store-app in 28 landen en regio’s (waaronder de VS), en ligt vanaf woensdag 26 oktober in de winkel.
 • De nieuwe 11-inch en 12,9-inch iPad Pro zijn verkrijgbaar in zilverkleurige en spacegrijze uitvoering met een capaciteit van 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB en 2 TB.
 • De 11‑inch iPad Pro is verkrijgbaar vanaf € 1.069 voor het Wi‑Fi-model en € 1.269 voor het Wi‑Fi + Cellular-model. De 12,9-inch iPad Pro is verkrijgbaar vanaf € 1.469 voor het Wi‑Fi-model en € 1.669 voor het Wi‑Fi + Cellular-model.
 • Apple Pencil (2e generatie) is apart verkrijgbaar voor € 149 en is compatibel met de nieuwe iPad Pro.
 • Het Magic Keyboard is verkrijgbaar in zwart en wit voor € 369 voor de nieuwe 11‑inch iPad Pro en € 429 voor de nieuwe 12,9‑inch iPad Pro, met indelingen voor meer dan 30 talen.
 • De Smart Keyboard Folio voor de nieuwe iPad Pro is verkrijgbaar voor € 219 voor de nieuwe 11‑inch iPad Pro en € 249 voor de nieuwe 12,9‑inch iPad Pro.
 • De Smart Folio is verkrijgbaar in zwart, wit en marineblauw voor € 99 voor de nieuwe 11-inch iPad Pro en € 125voor de nieuwe 12,9-inch iPad Pro.
 • Onderwijskorting is beschikbaar voor (aankomende) studenten in het hoger onderwijs en hun ouders, docenten, mensen die thuisonderwijs geven en andere medewerkers uit het onderwijs op elk niveau. De nieuwe 11‑inch iPad Pro en de 12,9‑inch iPad Pro zijn nog voordeliger verkrijgbaar met onderwijskorting. Apple Pencil van de 2e generatie is verkrijgbaar   en de Smart Keyboard Folio zijn nog voordeliger verkrijgbaar   voor de 11‑inch iPad Pro en   voor de 12,9‑inch iPad Pro met onderwijskorting. Ook het Magic Keyboard is nog voordeliger verkrijgbaar   voor de 11-inch iPad Pro en   voor de 12,9-inch iPad Pro met onderwijskorting. Ga voor meer informatie naar apple.com/nl-edu/shop.
 • iPadOS 16, het krachtige besturingssysteem dat speciaal voor iPad is ontworpen, is beschikbaar vanaf maandag 24 oktober en wordt gratis geleverd bij de nieuwe iPad Pro. iPadOS 16 is beschikbaar als gratis software-update voor iPad (5e generatie en nieuwer), iPad mini (5e generatie en nieuwer), iPad Air (3e generatie en nieuwer) en alle iPad Pro-modellen.
 • Klanten kunnen hun huidige iPad inruilen voor korting op een nieuwe. Zodra het device ontvangen en gecontroleerd is, stort Apple de waarde ervan terug op het gebruikte betaalmiddel.
 • Laat gratis een persoonlijke inscriptie met emoji, namen, initialen en cijfers op iPad zetten, alleen via apple.com/nl/store of in de Apple Store-app.
 • Bij Apple bieden we onze klanten online en in de Stores verschillende services, van persoonlijke assistentie en adviezen van Apple Specialists tot handige ophaal- en bezorgopties: Apple producten koop je het best in de Apple Stores of via apple.com/nl/store.

 

 1. Volledige ondersteuning voor externe displays met Stage Manager op iPad-modellen met M1 en M2 is later dit jaar beschikbaar via een software-update.
 2. Prestaties vergeleken met iPad Pro van de vorige generatie.
 3. Wifi 6E is niet beschikbaar in vasteland China en Japan.
 4. mmWave is alleen beschikbaar in de VS en Puerto Rico.
 5. 5G‑abonnement en ‑dekking vereist. Snelheden kunnen variëren. Voor meer informatie kun je terecht bij de desbetreffende provider.

 

Back To Top