skip to Main Content
Apple Introduceert Vernieuwde Apple TV 4K
Afbeelding: Apple / De Apple TV 4K van de volgende generatie, een echte krachtpatser op entertainmentgebied, heeft elk gezinslid iets te bieden. Nu kan iedereen in de woonkamer genieten van het beste van Apple.

Apple introduceert vernieuwde Apple TV 4K

De nieuwe Apple TV 4K, die is uitgerust met de A15 Bionic-chip voor snellere prestaties en vloeiendere games, biedt eindeloze entertainmentopties, zodat iedereen volop kan genieten op het grootste scherm in huis. Naast Dolby Vision ondersteunt Apple TV 4K nu ook HDR10+, zodat je op meer tv’s je favoriete films en series kunt bekijken in de beste kwaliteit. Dankzij de naadloze integratie met andere Apple devices en diensten kan elk gezinslid de woonkamer geheel naar eigen wens transformeren. Daarnaast werkt Apple TV 4K als hub voor slimme woningen.

De nieuwe Apple TV 4K met Siri Remote is vanaf vandaag te bestellen voor een nieuwe prijs vanaf € 169. Het device is verkrijgbaar vanaf vrijdag 4 november.

“Apple TV 4K is ideaal voor Apple gebruikers die op het grootste scherm in huis willen genieten van hun favoriete entertainment, en het device is nu krachtiger dan ooit,” aldus Bob Borchers, Vice President Worldwide Product Marketing bij Apple. “Vanwege de naadloze verbinding met andere Apple devices, het gebruiksgemak en de toegang tot fantastische Apple content, is de nieuwe Apple TV 4K uniek in zijn soort. Dit device heeft elk gezinslid iets te bieden.”

Je eigen bioscoop in huis

Met de Apple TV 4K van de volgende generatie, een echte krachtpatser op entertainmentgebied, heb je nu op het grootste scherm in huis toegang tot de beste video- en audiovoorzieningen. De spil van de nieuwe Apple TV 4K is de A15 Bionic-chip, die het device nog krachtiger en energiezuiniger maakt. De CPU-prestaties zijn tot 50 procent sneller dan bij de vorige generatie, voor een hogere reactietijd, snellere navigatie en scherpere UI-animaties.

Met surroundsound via Dolby Atmos, Dolby Digital 7.1 of Dolby Digital 5.1 creëer je een ware thuisbioscoop waar je alles om je heen vergeet.2

De Siri Remote heeft een aanraakgevoelig klikvak waarmee je snel, soepel en nauwkeurig door de eenvoudige, elegante gebruikersinterface van Apple TV navigeert.3 Via de Apple TV-app krijg je toegang tot bekroonde series en films op Apple TV+. Ook kun je meer dan 100.000 films en series kopen of huren, of direct een betaald abonnement nemen op populaire streamingdiensten.

Naadloze integratie met het Apple ecosysteem

Apple TV 4K werkt naadloos samen met andere Apple devices. Dat begint al met de eenvoudige configuratie via iPhone en de soepele bediening via de afstandsbediening voor Apple TV in het Bedieningspaneel. De verregaande integratie van Apple hardware, software en diensten met Apple TV 4K zorgt voor een ongeëvenaarde ervaring en laat je in je woonkamer genieten van het beste wat het Apple ecosysteem te bieden heeft.4

 • Apple Music biedt via Apple TV 4K toegang tot een catalogus met meer dan 100 miljoen nummers, speciaal samengestelde afspeellijsten en videoclips. Met origineel materiaal van de grootste namen uit de muziekwereld, features als automatisch afspelen en synchroon lopende songteksten, Lossless-audio en het overweldigende geluid van ruimtelijke audio met Dolby Atmos biedt Apple Music de beste luisterervaring ter wereld.
 • Op Apple TV+ vind je de beste dramaseries, comedy’s, films en documentaires, maar ook entertainment voor kinderen en het hele gezin. Een kleine greep uit de vele titels: ‘CODA’, dit jaar bekroond met de Oscar voor de beste film, de recordbrekende Emmy-winnaar ‘Ted Lasso’, hitdrama ‘Severance’, het op de gelijknamige bestseller gebaseerde ‘Shantaram’ en de populaire series ‘Bad Sisters’, ‘Mythic Quest’ en ‘Pachinko’. Daarnaast kun je genieten van films als ‘Sidney’, een documentaire over de legendarische Sidney Poitier, ‘Causeway’, geproduceerd door Oscar-winnares Jennifer Lawrence, die ook een van de hoofdrollen speelt, en de kerstkraker ‘Spirited’, met Will Ferrell, Ryan Reynolds en Octavia Spencer. En je kunt op Apple TV+ ook kijken naar livewedstrijden. Vanaf het begin van 2023 geniet je bijvoorbeeld van ‘Friday Night Baseball’ en topvoetbal.
 • Apple Arcade biedt op Apple TV 4K toegang tot bekroonde topgames. Elke week worden er nieuwe titels en grote updates toegevoegd, allemaal zonder reclame of in-app aankopen. Je kunt diverse populaire gamecontrollers koppelen en zo genieten van bekende titels als ‘NBA 2K23 Arcade Edition’ en ‘Jetpack Joyride 2’, klassiekers als ‘Sneaky Sasquatch’, of ‘Warped Kart Racers’ met een nieuwe modus voor meerdere spelers.
 • Apple Fitness+ is een bekroonde fitness- en wellness-dienst die alle gebruikers helpt een gezonder leven te leiden, ongeacht hun niveau. Als je Apple TV 4K gebruikt, krijg je toegang tot de grootste bibliotheek met work-outs in 4K Ultra High Definition. Hierin vind je meer dan 3000 work-outs en meditatiesessies onder leiding van een diverse en inclusieve groep trainers.

tvOS

Dit najaar wordt de Apple TV-ervaring uitgebreid met nieuwe features van tvOS 16, waaronder Siri-updates om Apple TV nog makkelijker met je stem te bedienen en vervolgens de resultaten te gebruiken. Ook kun je de Siri Remote pakken en vragen wat je moet kijken om persoonlijke aanbevelingen te krijgen.

Als je AirPods gebruikt, kun je “Hé, Siri” zeggen om handsfree op Apple TV te zoeken en content te bekijken. Siri op Apple TV wordt nu ook ondersteund in Chili, Finland en Zuid-Afrika, en wordt later dit jaar geïntroduceerd in Denemarken, Luxemburg en Singapore. Daarmee is Siri op Apple TV voortaan beschikbaar in 30 landen en regio’s.

Je kunt nog altijd gebruikmaken van SharePlay door een FaceTime-sessie te starten op je iPhone of iPad en tegelijkertijd een serie of film te bekijken op Apple TV. Zo kun je samen met anderen genieten van het hoogtepunt van een film of het grappigste moment in een comedy.

Apple TV 4K als hub voor je slimme woning

Als woninghub maakt Apple TV 4K veilig verbinding met compatibele slimme woningaccessoires, zoals HomeKit-camera’s, verlichting, zonwering en meer. Je kunt scènes instellen, je slimme woning bedienen als je van huis bent en zorgen dat accessoires automatisch worden ingeschakeld. Apple TV 4K is ook essentieel voor Matter, de nieuwe connectiviteitsstandaard voor slimme woningen die zorgt dat allerlei accessoires op verschillende platforms naadloos samenwerken – waarmee de visie van een écht slimme woning werkelijkheid wordt.

Terwijl je het beeld van een HomeKit-camera bekijkt, kun je met Apple TV accessoires in de buurt bedienen en bijvoorbeeld de buitenverlichting inschakelen. Voor een beter overzicht kun je ook beelden van meerdere camera’s tegelijk weergeven op het tv-scherm. ‘Veilige video in HomeKit’ maakt gebruik van on-device machinelearning op Apple TV 4K en kan privé videobeelden analyseren en mensen, dieren, auto’s en bezorgdiensten herkennen.6

Apple TV 4K en het milieu

Apple TV 4K wordt gemaakt met 100 procent gerecycled goud in het soldeer van meerdere printplaten – een unicum voor Apple TV. Ook het tin in het soldeer is voor 100 procent gerecycled. De thermische module wordt gemaakt met 80 procent gerecycled aluminium, terwijl de behuizing van de Siri Remote 100 procent gerecycled aluminium bevat. Dankzij een vernieuwde verpakking is het plastic omhulsel niet meer nodig en doordat de verpakking voor meer dan 90 procent bestaat uit vezels, komen we dichter bij ons doel om in 2025 helemaal geen plastic meer in onze verpakkingen te gebruiken. De Apple TV 4K-serie bevat geen kwik, broomhoudende vlamvertragers, pvc en beryllium.

De internationale bedrijfsvoering van Apple is al CO₂-neutraal en in 2030 moeten de volledige toeleveringsketen en alle levenscycli van producten voor 100 procent CO₂-neutraal zijn. Dat betekent dat de uitstoot van elk verkocht Apple product tegen die tijd op nul uitkomt, inclusief de productie van de losse onderdelen, de assemblage, het vervoer, het gebruik, het opladen, de recycling en de terugwinning van herbruikbare grondstoffen.

Prijzen en verkrijgbaarheid

 • De nieuwe Apple TV 4K met Siri Remote is vanaf € 169 verkrijgbaar via apple.com/nl/store, via de Apple Store-app en in de Apple Store. Apple TV 4K is ook verkrijgbaar bij erkende Apple resellers en bepaalde aanbieders van betaalzenders.
 • De Siri Remote heeft hetzelfde geliefde design en dezelfde functies als de vorige generatie, maar kan daarnaast ook worden opgeladen via USB-C.
 • Klanten kunnen de nieuwe Apple TV 4K uitproberen in een Apple Store, en kunnen daar ook terecht met vragen. Voordat ze een Apple Store bezoeken, kunnen klanten apple.com/nl/retail raadplegen voor meer informatie over de openingstijden en beschikbare diensten.
 • Als je een nieuwe iPhone, iPad, Apple TV of Mac koopt en aan de voorwaarden voldoet, krijg je tijdelijk gratis een abonnement van drie maanden op Apple TV+ en Apple Arcade.
 1. Niet alle content is beschikbaar in 4K, 4K HDR, HDR10+ of Dolby Vision. 4K‑resolutie vereist een televisie die geschikt is voor 4K.
 2. Toegang tot Dolby Atmos vereist devices die geschikt zijn voor Dolby Atmos. Niet alle content is beschikbaar in 5.1 en 7.1 surroundsound of Dolby Atmos-audio. Weergavekwaliteit is afhankelijk van hardware en internetverbinding.
 3. Siri is niet beschikbaar in alle landen en regio’s.
 4. Voor Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade en Apple Fitness+ is een abonnement vereist.
 5. Sommige features zijn later dit jaar beschikbaar via een update van tvOS.
 6. ‘Veilige video in HomeKit’ vereist een ondersteund iCloud+-abonnement en een woninghub, zoals Apple TV of HomePod mini.

 

Back To Top