skip to Main Content
Apple Krijgt Miljoenenboete In Brazilië
Met de Apple USB‑C-lichtnetadapter van 20 W laad je snel en efficiënt je devices op. Thuis, op kantoor of onderweg. Bij gebruik met iPhone 8 of nieuwer laad je je device razendsnel op; tot wel 50 procent batterijduur in ongeveer 35 minuten. Of gebruik ’m met iPad Pro en iPad Air voor optimale oplaadprestaties.

Apple krijgt miljoenenboete in Brazilië

Afgelopen donderdag kreeg Apple in Brazilië een boete van 19,5 miljoen euro. Dit vanwege de verkoop van de iPhone zonder oplader. De rechtszaak was aangespannen door de Braziliaanse consumentenbond. Eerder werd al door de overheid bepaald dat de iPhone zonder oplader een incompleet product is. En hierdoor mag Apple geen iPhone 12 of nieuwer meer verkopen, en kreeg het toen ook al een boete van 2,4 miljoen euro.

Apple levert al sinds de introductie van de iPhone 12 geen oplader meer bij zijn iPhones. Omdat veel mensen volgens Apple al een oplader hebben en dat hierdoor beter is voor het milieu om geen oplader meer erbij te doen. Echter is de Braziliaanse overheid van mening, dat er geen bewijs is dat het meeleveren van de oplader slecht is voor het milieu.

Apple heeft laten weten dat het in beroep gaat tegen deze uitspraak.

Back To Top