Skip to content
Apple Campus 2. ©Carlas Rabada

Apple maakt resultaten vierde kwartaal bekend

Apple heeft vandaag de resultaten bekendgemaakt voor het vierde kwartaal van het boekjaar 2022, dat werd afgesloten op 24 september 2022. De kwartaalomzet was met $ 90,1 miljard de hoogste ooit, en 8% hoger dan het vierde kwartaal in het voorgaande jaar. De kwartaalwinst bedroeg per aandeel $ 1,30, 4% hoger dan in het voorgaande jaar. De jaaromzet bedroeg $ 394,3 miljard, 8% hoger dan het voorgaande jaar. De jaarwinst per aandeel bedroeg $ 6,11, een toename van 9% vergeleken met het voorgaande jaar.

“De resultaten van dit kwartaal laten zien dat bij Apple de klant, innovatie en de wereld beter achterlaten dan we hem hebben aangetroffen centraal staan”, zei Tim Cook, CEO van Apple. “We gaan de feestdagen in met onze krachtigste productlijn ooit. Bij alles wat we doen en besluiten gaan we uit van onze waarden. We zijn vastbesloten om het milieu te beschermen, de privacy van gebruikers te waarborgen, toegankelijkheid uit te breiden en producten en diensten te ontwikkelen waarmee de menselijke creativiteit zich ten volle kan ontplooien.”

“Met dit sterke laatste kwartaal laten we eens te meer onze goede bedrijfsvoering zien, ondanks een uitdagend en veranderlijk macro-economisch klimaat”, zei Luca Maestri, CFO van Apple. “We blijven investeren in onze plannen voor langetermijngroei. We hebben een operationele cashflow van ruim $ 24 miljard gegenereerd en konden gedurende het kwartaal ruim $ 29 miljard laten terugvloeien naar onze aandeelhouders. “De kracht van ons ecosysteem, de ongekende trouw van onze klanten en onze recordomzet hebben ertoe geleid dat er meer Apple devices dan ooit in gebruik zijn. Met dit kwartaal eindigt weer een recordjaar voor Apple, waarin de omzet steeg met ruim $ 28 miljard en de operationele cashflow met ruim $ 18 miljard ten opzichte van vorig jaar.”

De raad van bestuur van Apple heeft aangekondigd een cashdividend van $ 0,23 per algemeen Apple aandeel uit te keren. Het dividend wordt per 10 november 2022 uitgekeerd aan aandeelhouders die op 7 november 2022 einde werkdag als zodanig zijn geregistreerd.

De conference call waarin de resultaten van het vierde kwartaal van boekjaar 2022 worden besproken, kan vanaf 23:00 uur op 27 oktober 2022 worden beluisterd via apple.com/investor/earnings-call. Deze webuitzending blijft vanaf die datum gedurende circa twee weken beschikbaar.

Apple verstrekt periodiek informatie voor investeerders op de website van het bedrijf, apple.com, en de website voor investeerdersrelaties, investor.apple.com. Hier zijn onder meer persberichten en andere informatie te vinden over de financiële resultaten, evenals bij de SEC gedeponeerde stukken, informatie over corporate governance en informatie met betrekking tot de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Back To Top