skip to Main Content
Apple Van Start Met Ask Apple Voor Ontwikkelaars
Afbeelding: Apple

Apple van start met Ask Apple voor ontwikkelaars

Via een nieuwe reeks interactieve Q&A’s en persoonlijke sessies hebben ontwikkelaars direct contact met een Apple expert

Apple heeft vandaag Ask Apple gelanceerd, een nieuwe serie interactieve Q&A’s en persoonlijke sessies voor ontwikkelaars. Die hebben hierdoor nog meer mogelijkheden om een Apple expert om advies, hulp of feedback te vragen.

Tijdens een Ask Apple-sessie kunnen ontwikkelaars vragen stellen over een heel scala aan onderwerpen, zoals de testprocedure op de nieuwste prototypen, de implementatie van de nieuwe en bijgewerkte frameworks die tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC) zijn gelanceerd, de implementatie van nieuwe features als het Dynamic Island, de overstap op Swift, SwiftUI en toegankelijkheid, en hoe ze hun eigen apps kunnen afstemmen op de nieuwe OS- en hardware-releases. De Ask Apple-sessies zijn kosteloos en toegankelijk voor alle deelnemers aan het Apple Developer Program en het Apple Developer Enterprise Program.

Tijdens de Q&A’s op Slack of de persoonlijke vragensessies tijdens kantooruren kunnen ontwikkelaars vragen stellen aan iemand van Apple. Op Slack zitten daarvoor evangelists, programmeurs, ontwerpers en andere Apple experts klaar. De deelnemende ontwikkelaars kunnen tijdens dit soort sessies ook over hun eigen bevindingen vertellen en met collega-ontwikkelaars overal ter wereld praten. De persoonlijke sessies tijdens kantooruren zijn vooral bedoeld voor vragen over het maken en distribueren van aansprekende apps die de laatste snufjes op technologisch en designgebied bevatten. Ontwikkelaars kunnen bijvoorbeeld vragen om hulp met hun programmeercode, het algehele design, de App Review-richtlijnen en de distributietools. Ook zijn ze hier aan het juiste adres voor input en advies over zaken als het implementeren van technologieën en frameworks, en het oplossen van problemen. De persoonlijke sessies worden in diverse talen en verschillende tijdzones gehouden en vinden altijd plaats tijdens kantooruren.

“We hebben ontwikkelaars van over de hele wereld gevraagd waar ze het meest behoefte aan hebben wanneer ze nieuwe apps maken. Een persoonlijk supportgesprek met een expert van Apple was een van de veelgehoorde antwoorden”, aldus Susan Prescott, Vice President of Worldwide Developer Relations and Enterprise and Education Marketing bij Apple. “Wij willen al die ontwikkelaars met de meest uiteenlopende achtergronden zo goed mogelijk van dienst zijn, en zijn dan ook heel blij dat we via Ask Apple nog meer hulp en ondersteuning kunnen bieden.”

Ask Apple borduurt voort op eerdere initiatieven als Tech Talks en Meet with App Store Experts, die alleen al het afgelopen jaar ruim tweehonderd livepresentaties en vele duizenden uren aan persoonlijke sessies hebben opgeleverd.

iOS-ontwikkelaar Jordi Bruin uit Amsterdam heeft al meer dan twintig apps in de App Store gepubliceerd, en heeft inmiddels meer dan vijftig Apple sessies en workshops van de Tech Talks-serie en de jaarlijkse WWDC bijgewoond. Een van zijn nieuwste apps, Posture Pal, is bedoeld om je lichaamshouding te verbeteren en maakt daarvoor gebruik van de bewegingssensors in AirPods. Hij vertelt hoe de gesprekken met de experts van Apple hem hebben geholpen bij de ontwikkeling en finetuning van deze app.

“Toen ik nog maar net met Posture Pal begonnen was, heb ik een Tech Talk over de bewegingssensors in de AirPods bijgewoond. Ik heb toen een technicus gesproken die me niet alleen alle parameters en mogelijkheden van deze technologie heeft uitgelegd, maar ook samen met mij heeft gebrainstormd over geavanceerdere features en gebruiksmogelijkheden waar ik zelf nog niet aan had gedacht”, vertelt Bruin. “Een van de designers van Apple heeft gekeken hoe Posture Pal werkt als je een nieuwe gebruiker bent en kwam toen met een lijst met verbeterpunten. Op basis van die feedback heb ik overbodige informatie uit de app verwijderd en het design van de belangrijkste schermen in de app vereenvoudigd. Met de tips van deze UX-expert heb ik nu een aantal designrichtlijnen opgesteld voor al mijn andere projecten.”

Ondine Bullot is de CEO van Better Kids en de bedenker van de onderwijsapp Wisdom: The World of Emotions. In deze app kunnen jonge kinderen via spelletjes en augmented reality (AR) sociale en emotionele vaardigheden opdoen, zoals emoties leren beheersen en conflicten oplossen. Bullot en haar internationale team hebben meegedaan aan verschillende interactieve sessies, zoals Tech Talks, Meet with App Store Experts en de digitale lounges tijdens de WWDC.

“Ik kan me de persoonlijke sessie tijdens kantooruren nog levendig herinneren. Die was ongelooflijk creatief, want toen kwamen er allerlei nieuwe features en gebruiksmogelijkheden van onze app bovendrijven. Met een van die ideeën – het integreren van Siri in de app – zijn we nu bezig. Daardoor kunnen kinderen straks “Hé Siri, ik heb hulp nodig met mijn emoties” zeggen, waarna Wisdom, het hoofdpersonage van onze app, ze een aantal verschillende kalmeringsstrategieën laat zien”, vertelt Bullot. “Onze app bevat allerlei verschillende soorten content: interactieve games, AR, begeleide meditaties, praktische activiteiten, afdrukbaar materiaal, tips voor ouders en onderwijsmateriaal. Op basis van de feedback van de experts van Apple hebben we de navigatie binnen de app onlangs op de schop genomen. Daardoor volgen kinderen, ouders en docenten straks allemaal hun eigen navigatiepad, en was het voor ons meteen duidelijk voor wie welke content relevant is. Verder hebben we het meditatiegedeelte visueler gemaakt, zodat kinderen daar makkelijker mee uit de voeten kunnen.”

Ask Apple is een doorlopende serie die in de week van 17 oktober van start gaat. Alle huidige deelnemers aan het Apple Developer Program en het Apple Developer Enterprise Program kunnen zich hiervoor aanmelden via developer.apple.com/events/ask-apple. Hier staat ook meer informatie over de programmering.

Wanneer je als ontwikkelaar met vragen zit, kun je niet alleen bij Ask Apple terecht. Op de Apple Developer-website en in de Apple Developer-app vind je namelijk ook honderden uren aan eerder opgenomen sessies waarin mensen van Apple van alles over de nieuwste technologieën vertellen. Deze sessies kun je het hele jaar bekijken wanneer het jou uitkomt. Verder vind je er een grote bibliotheek met actuele, relevante en praktische content van experts en technici van Apple over de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals wijzigingen in de API’s en frameworks, de interfacerichtlijnen van Apple, technische artikelen en aankondigingen van nieuwe programma’s. Ook is er een aparte catalogus met technische en designvideo’s. En dan kun je als deelnemer aan het Apple Developer Program ook nog de hulp van een technische supportmedewerker inschakelen als je vastloopt met je programmacode. Die medewerker denkt tijdens een persoonlijke sessie mee over een oplossing voor het probleem, zodat je snel weer verder kunt met je code.

Apple levert een reeks aan geavanceerde tools en complete ondersteuning voor het bouwen, testen, op de markt brengen en distribueren van apps voor gebruik op meer dan anderhalf miljard Apple devices. Ontwikkelaars hebben de beschikking over een uitgebreid pakket gratis tools en frameworks (waaronder Software Development Kits en ontwikkelaarsdiensten met meer dan 250.000 API’s) om apps te bouwen voor iOS, iPadOS, macOS, tvOS en watchOS. Met deze tools kunnen ontwikkelaars snel en gemakkelijk nieuwe functionaliteit in hun apps opnemen en profiteren van technologieën als machinelearning en AR. En via initiatieven als de Developer Academies, Entrepreneur Camps, App Accelerators en WWDC-beurzen, en de gratis beschikbare tools als Everyone Can Code en Swift Playgrounds, maakt Apple de kunst van het programmeren voor iedereen toegankelijk.

De App Store werd in 2008 gelanceerd en is ’s werelds veiligste en levendigste appmarktplaats. De App Store bevat op dit moment 1,8 miljoen apps en bedient per week ruim een half miljard mensen uit 175 verschillende landen en regio’s. De App Store biedt makers, dromers en leerlingen alle tools en informatie die ze nodig hebben om mee te bouwen aan een mooiere toekomst en een betere wereld. Ga naar apple.com/nl/app-store/developing-for-the-app-store voor meer informatie over het ontwikkelen van apps voor de App Store.

 

Back To Top