skip to Main Content
Vernieuwde IPad Nu In Vier Stralende Kleuren
Afbeelding: Apple / De volledig vernieuwde iPad biedt meer mogelijkheden en is veelzijdiger en leuker.

Vernieuwde iPad nu in vier stralende kleuren

Apple heeft vandaag de nieuwe iPad geïntroduceerd, met een all-screendesign en een groot 10,9-inch Liquid Retina-display. De nieuwe iPad wordt aangedreven door de A14 Bionic-chip, waardoor alles nog sneller gaat. Deze chip heeft een ongelooflijk laag energieverbruik bij veeleisende taken, terwijl de batterij nog steeds de hele dag meegaat.1 Ook de camera’s zijn verbeterd. Met de 12‑MP ultragroothoekcamera aan de lange zijde van de voorkant voer je nog makkelijker videogesprekken en met de vernieuwde 12-MP camera aan de achterkant maak je haarscherpe, levendige foto’s en 4K-video. Een USB-C-poort ondersteunt allerlei accessoires, Wifi 6 zorgt voor nog snellere verbindingen en de Cellular-modellen zijn uitgerust met supersnel 5G, zodat je ook onderweg online kunt blijven. De gloednieuwe Magic Keyboard Folio met flexibel tweedelig design, die speciaal is ontworpen voor de nieuwe iPad, typt prettig en heeft een handige trackpad. Dankzij iPadOS 16 en ondersteuning voor Apple Pencil (1e generatie)2 kun je met iPad op nog meer manieren creatief en productief aan de slag. De nieuwe iPad kan vanaf vandaag worden besteld en ligt vanaf woensdag 26 oktober in de winkel.

“Het is fantastisch dat we ons meest geavanceerde iPad-assortiment ooit kunnen uitbreiden met de volledig vernieuwde iPad”, aldus Greg Joswiak, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. “Met een groot 10,9-inch Liquid Retina-display, krachtige A14 Bionic-chip, de allereerste camera aan de lange zijde van de voorkant, snelle draadloze verbindingen, USB-C en ondersteuning voor geweldige accessoires zoals de nieuwe Magic Keyboard Folio biedt deze iPad echt waar voor je geld. Hij is veelzijdiger en gewoon leuker.”

Nieuw all-screendesign in vier levendige kleuren

De nieuwe iPad heeft een all-screendesign in vier prachtige kleuren: blauw, roze, geel en zilver. Het schitterende 10,9-inch Liquid Retina-display loopt helemaal door tot aan de randen. Zo heb je nog meer schermruimte voor apps, games en entertainment, terwijl het formaat vrijwel hetzelfde is als bij de vorige generatie. Het nieuwe Liquid Retina-display zorgt voor een geweldige visuele ervaring met een resolutie van 2360 x 1640 pixels, bijna 4 miljoen pixels, een helderheid van 500 nits en True Tone-technologie. En met het vertrouwde Touch ID, dat is verplaatst naar de knop aan de bovenkant van iPad, kun je moeiteloos je device ontgrendelen, inloggen bij apps of betalen met Apple Pay.

A14 Bionic voor nog betere prestaties

iPad is nu uitgerust met de krachtige A14 Bionic-chip, waardoor de prestaties van de CPU met 20 procent zijn verbeterd ten opzichte van de vorige generatie, en die van de graphics met 10 procent. Hiermee is de nieuwe iPad tot 5x sneller dan de bestverkochte Android-tablet.3 En gebruikers die een upgrade van bijvoorbeeld iPad (7e generatie) overwegen, merken al snel dat de algehele prestaties van dit nieuwe model 3x beter zijn. De geavanceerde machinelearning wordt in A14 Bionic aangestuurd door een 16-core Neural Engine (dat zijn twee keer zo veel cores als bij de A13), wat zorgt voor tot 80 procent betere machinelearning-prestaties. Wanneer je aan schoolprojecten werkt, video’s met hoge resolutie bewerkt, grafisch veeleisende games speelt of andere alledaagse taken uitvoert, levert A14 Bionic krachtige prestaties bij een opmerkelijk laag energieverbruik.

Geavanceerde camera’s en audio

De camera aan de voorkant van iPad bevindt zich voor het eerst aan de lange zijde. Daardoor kijk je altijd recht in de camera, of je nu een gesprek voert in FaceTime of een video opneemt voor je socialmediakanaal. De ultragroothoekcamera aan de lange zijde van de voorkant, met een 12-MP sensor en beeldhoek van 122 graden, ondersteunt Middelpunt, waardoor de camera automatisch met je meebeweegt en in- en uitzoomt terwijl je rondloopt. Met de vernieuwde 12-MP groothoekcamera aan de achterkant van iPad maak je foto’s met een hoge resolutie en gedetailleerde 4K-video, met ondersteuning voor slo-mo-beelden in 240 bps.

De twee microfoons werken in perfecte harmonie met de camera’s en leggen de audio vast van de camera die je op dat moment gebruikt, waardoor je minder last hebt van achtergrondgeluiden. En met de nieuwe stereospeakers in horizontale stand, gecombineerd met het grotere display van iPad, wordt video’s kijken een geweldige ervaring.

Wifi 6, 5G en USB-C voor snellere verbindingen

Dankzij de snellere mobiele internetverbinding krijg je met iPad onderweg nog meer gedaan. De nieuwe ondersteuning voor Wifi 6 maakt wifiverbindingen op de nieuwe iPad 30 procent sneller dan 802.11ac wifi op de vorige generatie. Op de Cellular-modellen met 5G zijn in ideale omstandigheden snelheden tot 3,5 Gbps mogelijk,4 zodat je overal probleemloos bestanden kunt openen, met vrienden kunt communiceren en materiaal kunt streamen. Omdat iPad daarnaast ook nog altijd Gigabit LTE, fysieke simkaarten en eSIM met activering op het device ondersteunt, heb je veel vrijheid in het kiezen van je verbindingen. De USB-C-poort ondersteunt allerlei accessoires en als je een oplader met een hoger vermogen gebruikt, is de laadtijd korter.

Accessoires

Met de juiste accessoires wordt iPad nog veelzijdiger, verhoog je je productiviteit en kun je je creativiteit de vrije loop laten. De nieuwe Magic Keyboard Folio, die speciaal is ontworpen voor de nieuwe iPad, typt prettig dankzij toetsen van volledig formaat, een key travel van 1 mm en een soepele aanslag. iPad heeft nu voor het eerst een toetsenbord met een grote trackpad waarop je overal kunt klikken. Ook worden Multi‑Touch-bewegingen ondersteund, zodat je nog vloeiender kunt scrollen, swipen, knijpen of de cursor verplaatsen. De nieuwe rij met 14 functietoetsen biedt snel toegang tot opdrachten en veelgebruikte taken, zoals de helderheids- of volumeregeling. Het zeer flexibele en veelzijdige tweedelige design bestaat uit een afneembaar toetsenbord en een beschermende cover voor de achterkant die magnetisch vastklikt aan iPad. Het toetsenbord klikt magnetisch vast aan de Smart Connector op de rand van iPad, en ook de voeding en gegevensinvoer lopen via deze aansluiting. Dankzij deze technologie hoef je het toetsenbord nooit op te laden of te koppelen. Bovendien kun je het toetsenbord heel handig achter iPad vouwen of volledig verwijderen. De cover voor de achterkant is voorzien van een aanpasbare standaard die je nog meer flexibiliteit biedt tijdens het gamen of wanneer je bijvoorbeeld een video bekijkt.

iPadOS 16 biedt krachtige nieuwe features 

iPadOS 16 bevat nieuwe features voor productiviteit en samenwerking waarmee je nog meer gedaan krijgt op iPad.

 • Dankzij nieuwe features in Berichten kun je berichten die je net verstuurd hebt nog wijzigen of intrekken. Ook kun je berichten herstellen die je onlangs hebt gewist en gesprekken als ongelezen markeren, zodat je er later op terug kunt komen.5 Verder bevat Berichten nieuwe samenwerkingsfeatures waarmee je snel en moeiteloos gezamenlijke projecten start en beheert.
 • Freeform, een krachtige nieuwe productiviteitsapp die is ingebouwd in iPadOS, biedt een flexibel canvas en volledige ondersteuning voor Apple Pencil en is een centrale plek om te visualiseren, te delen en samen te werken.6
 • Met de gedeelde iCloud-fotobibliotheek kun je naadloos en automatisch foto’s delen met maximaal zes gezinsleden.
 • Safari heeft nu gedeelde tabgroepen om samen met anderen websites te bekijken, en met passkeys wordt internetten nog veiliger.
 • In Mail kun je e-mails nu van tevoren inplannen. Ook heb je even de tijd om een verstuurd bericht in te trekken voordat het in de inbox van de ontvanger belandt.7
 • De Weer-app is nu ook beschikbaar op iPad. De prachtige animaties in deze app zijn geoptimaliseerd voor het schitterende display en met één tikje zie je een overzicht van de belangrijkste weersinformatie.
 • Livetekst maakt gebruik van on-device machinelearning om tekst in afbeeldingen op het hele systeem te herkennen. Deze feature is nu ook beschikbaar voor video, waardoor tekst in gepauzeerde videobeelden volledig interactief wordt. Met Visueel opzoeken kun je nu het onderwerp uit een afbeelding halen of een onderwerp isoleren door met een tikje de achtergrond te verwijderen.

iPad en het milieu 

De nieuwe iPad-modellen zijn ontworpen met het oog op een minimale impact op het milieu. Zo wordt gebruikgemaakt van 100 procent gerecycled goud in het soldeer van meerdere printplaten – een unicum voor iPad. De nieuwe iPad is ook de eerste iPad die gerecycled koper bevat: het koper in de folie van het moederbord is voor 100 procent gerecycled. Daarnaast bevat dit model gerecycled aluminium en tin en gerecyclede zeldzame aardmetalen. Alle iPad-modellen voldoen aan de strenge Apple normen voor energiezuinigheid en zijn vrij van kwik, broomhoudende vlam­vertragers, pvc en beryllium. Dankzij een vernieuwde verpakking is het plastic omhulsel niet meer nodig en doordat de verpakking voor 97 procent bestaat uit vezels, komen we dichter bij ons doel om in 2025 helemaal geen plastic meer in onze verpakkingen te gebruiken.

De internationale bedrijfsvoering van Apple is al CO₂-neutraal en in 2030 moeten de volledige toeleveringsketen en alle levenscycli van producten voor 100 procent CO₂-neutraal zijn. Dat betekent dat de uitstoot van elk verkocht Apple product tegen die tijd op nul uitkomt, inclusief de productie van de losse onderdelen, de assemblage, het vervoer, het gebruik, het opladen, de recycling en de terugwinning van herbruikbare grondstoffen.

Prijzen en verkrijgbaarheid

 • De nieuwe iPad kan vanaf vandaag, 18 oktober, worden besteld op apple.com/nl/store en in de Apple Store-app in 28 landen en regio’s (waaronder de VS), en ligt vanaf woensdag 26 oktober in de winkel.
 • Wi-Fi-modellen van de nieuwe iPad zijn verkrijgbaar vanaf € 589 en Wi-Fi + Cellular-modellen zijn er vanaf € 789. De nieuwe iPad is verkrijgbaar in de kleuren blauw, roze, geel en zilver met een capaciteit van 64 GB of 256 GB.
 • Apple Pencil (1e generatie) is compatibel met de nieuwe iPad. Voor het koppelen en opladen heb je een nieuwe USB-C-naar-Apple-Pencil-adapter nodig. Deze wordt standaard meegeleverd met de nieuwste versie van Apple Pencil (1e generatie) voor € 119.
 • Heb je al een Apple Pencil (1e generatie)? Dan is de USB-C-naar-Apple-Pencil-adapter afzonderlijk verkrijgbaar voor € 10.
 • De nieuwe Magic Keyboard Folio voor de nieuwe iPad is verkrijgbaar in het wit voor € 299.
 • De nieuwe Smart Folio voor de nieuwe iPad is verkrijgbaar in de kleuren wit, zachtblauw, watermeloen en citroengeel voor € 99.
 • iPad (9e generatie) blijft deel uitmaken van het iPad-assortiment. Wi-Fi-modellen van iPad (9e generatie) zijn verkrijgbaar vanaf € 589 en Wi-Fi + Cellular-modellen vanaf € 789 in de kleuren zilver en spacegrijs.
 • Onderwijskorting is beschikbaar voor (aankomende) studenten in het hoger onderwijs en hun ouders, docenten, mensen die thuisonderwijs geven en andere medewerkers uit het onderwijs op elk niveau. Wi-Fi-modellen van de nieuwe iPad  , de nieuwe Magic Keyboard Folio en Apple Pencil (1e generatie) zijn nog voordeliger verkrijgbaar met onderwijskorting  . Ga voor meer informatie naar apple.com/nl-edu/shop.
 • iPadOS 16, het krachtige besturingssysteem dat speciaal voor iPad is ontworpen, is beschikbaar vanaf maandag 24 oktober en wordt gratis geleverd bij de nieuwe iPad. iPadOS 16 is beschikbaar als gratis software-update voor iPad (5e generatie en nieuwer), iPad mini (5e generatie en nieuwer), iPad Air (3e generatie en nieuwer) en alle iPad Pro-modellen.
 • Klanten kunnen hun huidige iPad inruilen voor korting op een nieuwe. Zodra het device ontvangen en gecontroleerd is, stort Apple de waarde ervan terug op het gebruikte betaalmiddel.
 • Laat gratis een persoonlijke inscriptie met emoji, namen, initialen en cijfers op iPad zetten, alleen via apple.com/nl/store of in de Apple Store-app.
 • Bij Apple bieden we onze klanten online en in de Stores verschillende services, van persoonlijke assistentie en adviezen van Apple Specialists tot handige ophaal- en bezorgopties: Apple producten koop je het best in de Apple Stores of via apple.com/nl/store.
 1. Batterijduur is afhankelijk van configuratie en gebruik.
 2. Voor het koppelen en opladen heb je een nieuwe USB-C-naar-Apple-Pencil-adapter nodig. Deze wordt standaard meegeleverd met de nieuwste versie van Apple Pencil (1e generatie). Heb je al een Apple Pencil (1e generatie)? Dan is de USB-C-naar-Apple-Pencil-adapter afzonderlijk verkrijgbaar. 
 3. Tests uitgevoerd door Apple in september 2022 met prototypen van iPad (10e generatie) met de Apple A14 Bionic-chip en met MediaTek MT8768N Android-tablets met de nieuwste versie van Android 11 die op dat moment verkrijgbaar was. Wat de best lopende systemen zijn, is afgeleid uit openbare verkoopcijfers van de afgelopen 12 maanden. Systemen getest met veelvoorkomende taken in commerciële apps en bepaalde gangbare benchmarks. Prestaties zijn afhankelijk van device-instellingen, gebruik, omgeving en vele andere factoren. Tests zijn uitgevoerd met specifieke systemen en geven de prestaties van iPad bij benadering weer.
 4. 5G‑abonnement en ‑dekking vereist. Snelheden kunnen variëren. Voor meer informatie kun je terecht bij de desbetreffende provider.
 5. Gebruikers kunnen een bericht tot 15 minuten na verzending bewerken. Intrekken kan tot maximaal 2 minuten na verzending. Gebruikers kunnen een bericht tot vijf keer wijzigen. Ontvangers kunnen zien welke wijzigingen in een bericht zijn aangebracht.
 6. Freeform is later dit jaar beschikbaar via een update voor iOS, iPadOS en macOS. 
 7. Je kunt de verzending van een e-mailbericht annuleren tot 30 seconden nadat je het hebt verstuurd.

 

Back To Top