skip to Main Content
Bad Bunny Artist Of The Year 2022 Bij Apple Music
Afbeelding: Apple / Met zijn album ‘Un Verano Sin Ti’ en zijn enorme invloed op de wereldwijde popmuziek heeft Bad Bunny de prijs van Artist of the Year 2022 bij Apple Music verdiend.

Bad Bunny Artist of the Year 2022 bij Apple Music

Vandaag is bekendgemaakt dat Bad Bunny is benoemd tot Artist of the Year bij Apple Music, als erkenning van de artistieke kwaliteit en de culturele invloed van de artiest in 2022. De grote sterren hebben in 2022 fantastische muziek uitgebracht, maar een stak er echt bovenuit. Het album Un Verano Sin Ti, dat in mei uitkwam en het zesde project van de artiest was, is het meest gestreamde album van 2022 bij Apple Music en is nu het grootste Latin album aller tijden. En nog afgezien van al die fantastische nummers heeft Bad Bunny in de afgelopen jaren de popmuziek op een ongelooflijke manier in beweging gebracht.

“We zijn trots dat we Bad Bunny op deze manier in de schijnwerpers kunnen zetten. Zijn culturele invloed in 2022 is niet meer weg te denken”, aldus Oliver Schusser, Vice President voor Apple Music en Beats bij Apple. “Het was bijzonder om te zien hoe Bad Bunny is opgeklommen van Apple Music Up Next-artiest in 2018 tot onze Artist of the Year dit jaar. We feliciteren hem met zijn recordjaar en met de manier waarop hij Latin muziek wereldwijd voor het voetlicht heeft gebracht.”

“In het begin had ik nog geen fans over de hele wereld”, vertelt Bad Bunny aan Apple Music in een exclusieve film die vandaag uitkomt en waarin we de Artist of the Year 2022 op een intieme manier leren kennen. “Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb meegemaakt en bereikt. Latin muziek is zo groot geworden. Natuurlijk is dat niet alleen aan mij te danken. We hebben dit samen voor elkaar gekregen, met onze hele generatie. Onze energie en aanwezigheid is niet meer weg te denken.” Als hij de Apple Music Award in ontvangst neemt, voegt hij eraan toe: “Bedankt, Apple Music en alle mensen die naar mijn muziek luisteren. Ik ben superblij!”

Bekijk en beluister hier de stormachtige opkomst van Bad Bunny, de muziek waarmee hij een revolutie teweeg heeft gebracht, en zijn gedenkwaardige jaar 2022, waarin hij Artist of the Year van Apple is geworden.

Vandaag is Bad Bunny de baas van de playlist La Fórmula, waarin hij zijn favoriete nummers van Myke Towers, Rauw Alejandro, Mora, Jhayco en andere artiesten in Apple Music laat horen. En op Apple Music 1 draait het de hele dag om Bad Bunny. Luisteraars kunnen genieten van allerlei radiocontent rondom Bad Bunny: nieuwe specials, gearchiveerde programma’s, interviews uit het begin van zijn carrière en playlists waarin de vele facetten van de artiest en zijn historische jaar aan bod komen. Luister mee op apple.co/am-1.

Terugblik op grote momenten van Bad Bunny op Apple Music

  • Bad Bunny is de grootste Latin artiest aller tijden gemeten naar het wereldwijde aantal streams op Apple Music.
  • Un Verano Sin Ti, dat op 6 mei 2022 uitkwam, werd het grootste Latin album aller tijden op Apple Music en heeft het record van het aantal wereldwijde streams op de eerste dag.
  • ‘Moscow Mule’ van Bad Bunny heeft het record voor het grootste Latin nummer aller tijden qua wereldwijde streams op de eerste dag.
  • Maar liefst 22 nummers van Bad Bunny staan in de Dagelijkse top 100 (Global), een record voor het aantal nummers op één dag van één Latin artiest.
  • De nummers van Bad Bunny hebben de Dagelijke top 100 aangevoerd in 34 landen over de hele wereld: meer dan van welke andere Latin artiest dan ook. Hij heeft in 77 landen de top 10 gehaald.
  • 44 nummers van Bad Bunny hebben wereldwijd de Dagelijkse top 100 gehaald en drie nummers kwamen bovenaan de Global-lijst te staan, meer dan van welke andere Latin artiest dan ook.
  • Bad Bunny bezet de plaatsen 1, 2 en 3 voor streams op de eerste dag van Latin albums.
  • In februari 2018 werd Bad Bunny de eerste Latin artiest voor Up Next, het Apple Music-programma voor artiesten in opkomst.
  • Ook presenteerde hij als eerste Trap Kingz, het eerste Spaanstalige radioprogramma op Beats 1 radio, en was hij in 2017 de presentator van de eerste zes afleveringen.

 

Back To Top